Pestilence / Acid Death Live @ An Club

Είμαι καθοδόν για το Αn γεμάτη ενθουσιασμό. Φτάνω περίπου 8 και 20. Ήδη απ την πόρτα άκουγες soundcheck και χαιρόταν η ψυχή σου. Ο κόσμος έξω δεν ήταν πολύς κάπου 20 άνθρωποι είμαστε, συζητήσεις, ερωτήσεις για το πότε κατεβαίνουμε κάτω κι άλλα ωραία προεόρτια των καφροlive.

Γύρω στις 9 ο κόσμος ήταν ελάχιστος μέσα στο an, άρχισαν δειλά δειλά κάποιες παρουσίες. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν αισιόδοξο. Στη σκηνή υπήρχαν πανό acid death και pestilence και 2 σετάκια τύμπανα. Φτάνει και 9 και τέταρτο. Οι acid death πήραν θέση για μάχη επί σκηνής. Τα φώτα έπεσαν και ξεκινάει intro με Hayes απο Midnight express. Δυνατό οργισμένο ξεκίνημα. fuck yeah!

Οι αγαπημένοι μας λοιπόν χώθηκαν με κομμάτι από το ‘Hall of Mirrors’ το ‘Supreme act of heroism’ κομμάτι καινούριας γενιάς με ωραία riff για κοπάνημα καρφωτό και μελωδίες που μας πόρωσαν. Από το ίδιο album έπαιξαν το ‘truth revealed’. Μας πήγαν πίσω στο ’92 με το ‘Balance of power’ πιο πρωτόγονο και καλό για μάχιμο mosh. Tο συγκεκριμένο κομμάτι κυκλοφόρησε το ’17 μετά από 25 χρόνια!! To κοινό ήταν ενθουσιώδες αλλά δεν το έδειξε όσο έπρεπε. Φυσικά  δεν έλειπε η φράση πόρωσης ‘Acid death’. Αξιοσημείωτο ήταν πως μέσα σε όλο αυτό βλέπαμε έναν ντράμμερ Κώστα πανχαρούμενο με το παίξιμό του μιας και τον είχαμε μπροστά μπροστά και τους Σάββα, Γιάννη και Δημοσθένη να τα δίνουν όλα άνετοι.Τα παιδιά συνέχισαν με ολοκαίνουρια κομμάτια όπως ‘Primal Energies’ (που όπως μας αποκάλυψαν θα είναι ομότιτλος και ο καινούριος τους δίσκος),΄ Hall of Mirrors’ και ‘Fire of the Insane’ . θα έλεγα πως άνετα κρύβουν την καλή αισθητική ενός meshuggah. Και τα 3 απαρτίζονται στο υλικό το οποίο περιμένουμε από το καινούριο τους άλμπουμ το οποίο και ηχογραφείται τώρα. Ακολούθησε το πιο θρασίζον ‘Dragon Queen’ από το ‘Μisled’  με δυνατή αρχή και πιο μελωδικά σημεία.

Έκλεισαν με το ‘Planes of the Eternal Dead’. Ζητήσαμε να παίξουν λίγο ακόμα, έδειξαν διάθεση ολόψυχα αλλά δυστυχώς ο χρόνος πίεζε..

Setlist:

Supreme Act of Heroism

Truth Revealed

Balance of Power

Primal Energies (new)

Hall of Mirrors

Fire of the Insane (new)

Dragon Queen

Remorse / Repent (New)

Planes of the Eternal Dead

 

 

Κοιτάω το ρολόι, 10 και μισή. Το κλίμα ήδη φορτισμένο και ανυπόμονο. Μετά από 9 χρόνια οι Pestilence ανεβαίνουν στο stage και αρχίζουν οι ευφημισμοί. Μας ρώτησαν πόσοι από μας είχαμε παραβρεθεί τότε και μας είπαν πως θα μας δείξουν τι εστί oldschool. Και αυτό έκαναν..

Αρχίζουν με κομμάτι από το ‘Hadeon’ μια μεγάλη έκπληξη για μας, το ‘No physical existent’ ανεβάζοντάς μας την αδρεναλίνη από το καινούριο που δεν περιμέναμε να ακούσουμε. Και το χαιρόσουν καλύτερα live. Χωρίς πολλά πολλά με 2 κουβέντες του, o Μameli  μας προετοιμάζει για Μalleus Maleficarvm αρχίζουν να παίζουν το ομόνυμο anthropomorphia.. Άρχισε δειλά το κοπάνημα και τα παιδιά που ήταν μπροστά δεν ντράπηκαν καθόλου, έδιναν μαθήματα για το πως φέρεσαι σε ανάλογη περίσταση. Πως ακριβώς χαίρεσαι το κύμα βάνδαλου ντεθοθράς ήχου. Μας χτύπησαν αδυσώπυτα στη συνέχεια πάλι από το πρώτο τους full length me to ‘Commandments’ και το ‘Subordinate to the Domination’. Απανωτά riff, τα τύμπανα ακούγονταν άψογα και γενικότερα πολύ καλός ήχος. Περιττό να πούμε ότι από το κοινό ακούγονταν συνεχώς ‘παραγγελιές’.

Ένώ λοιπόν ενώ εμείς κάθε τρεις και λίγο φωνάζαμε ‘Pestilence’ (και όποιος δεν το έκανε ντροπή του) συνέχισαν με επικές κομματάρες από το  ιερό  ‘Consuming Impulse’. Εκεί δεν ήταν δυνατόν να μην ξεφύγεις, μιας και η μπάντα έδωσε ταχύτατο πόνο με τη στιγνή της παρουσία η οποία έσταζε θυμό. ‘dehydrated’ και ‘chronic infecton’ μας έλουσαν με ανατριχίλα.

Ακολούθησαν κομμάτια από το θρυλικό ‘Τestimony of the Ancients’. Είναι απίστευτη εμπειρία ν ακούς κομμάτια από αυτό το δίσκο ζωντανά, μπροστά σου, ταξιδεύεις πίσω και σίγουρα για πολλούς από μας ήταν κλίμα συγκινησιακό εκτός από φορτισμένο λόγω έντασης. Riffs και solos, μελωδίες progressive death metal που απουσιάζει από τ αυτιά μας πλέον, μιλάμε για ‘The secrecies of horror’ με τα samples του, και για ‘twisted truth’ με τα μελωδικά μεσοδιαστήματα δέους. Μιλάμε για δάκρυα συγκίνησης και ας μην γίνομαι πολύ αντικειμενική, πολλοί νιώσαμε το ίδιο. Επανήλθαμε λίγο με τη διαβολεμένη εισαγωγή του ‘Land of tears’. Κάπου εκεί η μπάντα σύστησε τον εαυτό της με τα απαραίτητα από το κοινό χειροκροτήματα. Στην κιθάρα Kalin Paraschiv, μπάσο Tilen Hudrap και στα τύμπανα ο Septimiu Hărşan. Ο Patrick μας συστήθηκε ως ‘Presence Of The Dead’. (wow!)  Ακούσαμε και ‘Prophetic Revelations’ και ‘Presence of the Dead’ από το ίδιο άλμπουμ.

Ο Mameli μας ανακοινώνει πως θα ακολουθήσει κομμάτι από ‘Spheres’. Δίσκος αρκετά αμφιταλαντευόμενος πάνω στο θέμα των κριτικών. Προσωπικά όσο σκεφτόμουν ότι θα άκουγα υλικό από ‘Spheres’ live μ έκανε σκεπτική. Κι όμως υπήρχε ενστικτώδης ενθουσιασμός και όντως έδενε τόσο υπέροχα το ‘Mind reflections’.

Οι Pestilence έκλεισαν το πρόγραμμά τους με ‘out of the body’. Περιττό να πω πως έστω και καθυστερημένα δείξαμε λίγη ‘oldschool death metal love’ στην μπάντα μιας και ήταν η ύστατη ευκαιρία να γίνει έστω αυτό το ελάχιστο, στοιχειώδες mosh pit που έλειπε καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς. (γιατί τόση νέκρα πια?!)

Μας χαιρέτησαν κάπου στις 12 παρά 20. Περιμέναμε κανένα encore, φωνάζαμε λίγο μάταια αλλά οκ! Με παράπονο δεν μείναμε.

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι πως για ένα τέτοιο event ο κόσμος ήταν λίγος. Και αρκετά βαρύς. Δεν παρακολουθούμε θεατρική παράσταση, ας το χαρούμε λίγο δεν είναι κακό..

 

Setlist:

Non Physical Existent

Malleus Maleficarum/Antropomorphia

Commandments

Subordinate to the Domination

Dehydrated

Chronic Infection

The Secrecies of Horror

Twisted Truth

Land of Tears

Prophetic Revelations

Presence of the Dead

Mind Reflections

Out of the Body

Tags from the story
, ,
More from Pelagia Vouidaski

PJ Harvey /Brian Jonestown Massacre/ Slowdive/ Closer/ The Noise Figures @Athens Release Festival

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος μας την τρίτη ημέρα διεξαγωγής του Release...
Read More