Paradise Lost @ Fuzz Music Club

Σαββατοκύριακο “φωτιά” ήταν αυτό που μας πέρασε, και μπορεί το Σάββατο να μη αντάμειψε το ελληνικό κοινό με ποδοσφαιρικό “υπερθέαμα”, αλλά σίγουρα η Κυριακή ήρθε, απροσδόκητα θα λέγαμε, να αναπληρώσει και με το παραπάνω. Η πρωτεύουσα υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες, για πολλοστή φορά, τους Paradise Lost οι οποίοι αυτή τη φορά δεν απογοήτευσαν. Τουναντίον, εξέπληξαν θετικά με την παρουσία τους παρουσιάζοντας το πιο πρόσφατο πόνημά τους “The plague within”.

Η ώρα είναι 20:30 και ο χώρος του Fuzz είναι ήδη γεμάτος. Στη σκηνή εμφανίζονται οι Shattered Hope, με δύο full length albums στο ενεργητικό τους ( “Absence” και “Waters Of Lethe”) για ετοιμάσουν το έδαφος για τους πατέρες του gothic metal. Πολύ δυνατή σκηνική παρουσία, ήχος καλός αν εξαιρέσουμε κάποια μικροπροβλήματα και κομμάτια βαριά κι ασήκωτα. Το atmospheric doom/death – funeral doom metal σε όλο του το μεγαλείο. Απόλυτο συνταίριασμα των δύο συγκροτημάτων γι’ αυτή τη βραδιά με τους Shattered Hope σε πολύ καλή μέρα να μας παρουσιάζουν ένα μικρό κομμάτι της δουλειάς τους η οποία είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογη. Κατάφεραν να δημιουργήσουν το απαραίτητο μελαγχολικό κλίμα για την υποδοχή των Paradise Lost και απέσπασαν ένα πολύ θερμό χειροκρότημα από το κοινό.

DSC_4063
Shattered Hope
DSC_4074
Shattered Hope
DSC_4092
Shattered Hope

Setlist:

Convulsion

Vital Lie

Obsessive Dilemma

For Τhe Νight Has Fallen

 

Στις 21:45 τη σκυτάλη πήραν οι γνωστοί και πολύ αγαπητοί στο ελληνικό κοινό, Paradise Lost. Οι Βρετανοί μπορεί να έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας πολλάκις και πάντα να συρρέει πλήθος για να τους παρακολουθήσει κι αυτό όχι αδικαιολόγητα μιας και είναι μια μπάντα που έχει γράψει album που θα μείνουν στην ιστορία, αλλά και γενικά μια δισκογραφία μεγατόνων, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά μετά τις ζωντανές τους εμφανίσεις ο κόσμος δεν έφευγε με τον ίδιο ενθουσιασμό με τον οποίον έρχονταν. Κάτι οι σύντομες εμφανίσεις τους, κάτι η σκηνική τους παρουσία, πάντα άφηναν πάτημα για κάποιου είδους γκρίνια. Αυτή τη φορά ήρθαν να μας δείξουν έναν άλλο καλύτερο εαυτό. Από τα 10 συνολικά κομμάτια του νέου τους δίσκου “The plague within”, παρουσίασαν 7, δηλαδή σχεδόν το μισό setlist τους αποτελούνταν από κομμάτια τα οποία το ελληνικό κοινό άκουσε πρώτη φορά live και οι αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές.

DSC_4196
Paradise Lost

Άρχισαν τα όργανα και πρώτο κομμάτι της βραδιάς το “No Hope In Sight” από τον καινούριο δίσκο και ιδανικό για άνοιγμα της συναυλίας. Δεύτερο κομμάτι που ακούστηκε το “Widow” από το αγαπημένο “Icon” και δυστυχώς το μοναδικό από αυτόν το δίσκο. Στο τρίτο κομμάτι, οι Βρετανοί μας γύρισαν πίσω στο “Gothic” παίζοντας το “The Painless” και κατευθείαν πάνε 24 χρόνια μετά και πάλι στον καινούριο δίσκο με το “Terminal”. Φυσικά οι αντιδράσεις του κοινού ήταν πολύ ένθερμες στα κομμάτια όπως το “Erased”, “Enchantment”, “As I Die” και δε συζητώ καν τον ενθουσιασμό στα “Say just words” και “The Last time” όπως και ήταν αναμενόμενος.

DSC_4295
Paradise Lost

Οι Paradise Lost μας χάρισαν μια όμορφη doom/death βραδιά με 2(!) encore και ελπίζουμε απλά την επόμενη φορά να ακούσουμε λίγα κομμάτια περισσότερα από τους αγαπημένους δίσκους “Draconian Times” και “Icon” και λέγοντάς το αυτό θεωρώ ότι εκφράζω το γενικότερο συναίσθημα του κοινού.

DSC_4314
Paradise Lost
DSC_4282
Paradise Lost
DSC_4274
Paradise Lost

 

Setlist:
No Hope In Sight
Widow
The Painless
Terminal
Erased
Praise Lamented Shade
Victim Of The Past
Enchantment
Flesh From Bone
Beneath Broken Earth 
As I Die
Requiem

Encore 1:
Return To The Sun
Faith Divides Us – Death Unites Us
An Eternity Of Lies
Say Just Words

Encore 2:
The Last Time

 

More from Pelagia Vouidaski

Wolves In The Throne Room @Gaganin 205 15/12/2017

Οι Order of the Ebon Hand, κάνοντάς μας τεράστια τιμή να παρουσιαστούν...
Read More