PAIN OF SALVATION-NEED-Mother Of Millions

Του Κωνσταντίνου Οικονόμου

Αυτό το Σάββατο οι Pain Of Salvation επιστρέφουν στη χώρα μας, μετά από ένα σπουδαίο άλμπουμ (In The Passing Light Of Day) που κυκλοφόρησε την περσινή χρονιά (2017). Όταν αυτό το γεγονός συνδυάζεται με την συμμετοχή των δικών μας Need και των Mother Of Millions τότε η αγωνία μεγαλώνει περιμένοντας μια σπουδαία progressive metal συνάντηση πάνω στη σκηνή του Piraeus 117 Academy.

O Daniel Gilndelow, ηγέτης, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Pain Of Salvation είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση ανθρώπου και μουσικού. Είναι μια μουσική ιδιοφυΐα της εποχής μας, που καταφέρνει με μεγάλη άνεση να μετουσιώνει προσωπικά του βιώματα και προσωπικές του ανησυχίες σε μουσικά έργα τέχνης.

 

Οι Pain Of Salvation πήραν σάρκα και οστά το 1991 στην Σουηδία. Μετά από κάποια demos αλλά και κάποιες ζωντανές εμφανίσεις ξεκίνησαν την πορεία τους και δισκογραφικά. Απο τότε μετράμε αριστουργήματα, Entropia (1997), One Hour By The Concrete Lake (1998), Perfect Element Pt1 (1999),ένα άλμπουμ ορόσημο για την μουσική που αγαπάμε στο κλείσιμο της δεκαετίας του ’90. Συνεχίζοντας με το επίσης εκπληκτικό Remedy Lane (2002), σχεδόν αυτοβιογραφικό για κάθε άνθρωπο που το βίωσε ή θα το βιώσει.Το άλμπουμ BE (2004) είναι μια εσωτερική αναζήτηση και απορία για την δημιουργία του ανθρώπινου είδους. Συνέχισαν με το Scarsick (2007),που είναι ουσιαστικά το δεύτερο μέρος του Perfect Element, με κάποια από τα πιο πειραματικά τους κομμάτια. Εκείνη την εποχή, μια μέρα πριν την επίσημη κυκλοφορία του αλμπουμ,οι Pain Of Salvation εμφανιστηκαν σε ένα ιστορικό πλέον ακουστικό show στην Αθήνα με μια απίστευτη συμετοχή του κόσμου. Μετά απο τα concept albums Road Salt One (2010), Road Salt Two (2011),ακουλούθησε το άκρως ενδιαφέρον ακουστικό Falling Home (2014).

Αμέσως μετά ο Daniel Gildenlöw αντιμετώπισε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον κράτησε σχεδόν έξι μήνες στο νοσοκομείο.Μετά απο πάρα πολλές επεμβάσεις τελικά ανάρρωσε. Η πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας αξιοποιήθηκε άκρως δημιουργικά. In The Passing Light Of Day (2017) ονομάζεται το τελευταίο τους άλμπουμ. Η αγωνία, η λύτρωση, η απόγνωση και τελικά η σωτηρία, αναφέρονται στο τελευταίο concept αριστούργημα των Pain Of Salvation.

 

 

Η τωρινή σύνθεση του συγκροτήματος είναι :

Daniel Gildenlöw – φωνή,κιθάρα,ψυχή
Johan Hallgren – κιθάρες,φωνητικά
Léo Margarit – τύμπανα,φωνητικά
Daniel Karlsson – πλήκτρα,φωνητικά
Gustaf Hielm – μπάσο,φωνητικά

 

 

 

 

 

 

 

 

Πριν τους Pain Of Salvation ο κόσμος θα υποδεχτεί τους Need,οι οποίοι βρίσκονται στην καλύτερη και πιο δημιουργικη φάση της μέχρι τώρα πορείας τους.

Το τελευταίο τους άλμπουμ μέχρι στιγμής είναι το Hegaiamas: A Song For Freedom (2017), με διθυραμβικές κριτικές σε όλον τον κόσμο. Αφού περιόδευσαν σε Αμερική, Ευρώπη μαζί με τους Evergrey, έκαναν ένα πέρασμα απο αρκετά μέρη στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Έτσι ολοκληρώνουν την προώθηση του άλμπουμ στο Piraeus 117 Academy . Συνεπώς αυτή θα είναι η τελευταία τους συναυλία πριν ηχογραφήσουν το νέο πέμπτο τους άλμπουμ. Προηγήθηκαν το επίσης αριστουργηματικό Orvam: A Song For Home (2014) και τα πολύ αξιόλογα Siamese God (2009) και The Wisdom Machine (2006).

Η τωρινή σύνθεση του συγκροτήματος είναι :

Jon V. – Φωνή
Ravaya – Κιθάρες
Anthony -Πλήκτρα
Victor – Μπάσο
Stelios – Τύμπανα

 

 

 

 

Οι Mother Of Millions, άλλο ένα εξαιρετικό σχήμα, θα ανέβει πρωτο στο σανίδι του Piraeus 117 Academy .Έκαναν το ντεμπούτο τους με το Human (2014). Μετά απο αρκετές συναυλίες ακολούθησε το άλμπουμ Sigma (2017) μέσω της Σουηδικής ViciSolum Records. Είναι ένα συγκρότημα που οι ζωντανές τους εμφανίσεις καθηλώνουν .Συγκρότημα που έχει εμφανιστεί με πολύ μεγάλα ονόματα της σκήνης στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Η τωρινή σύνθεση του συγκροτήματος είναι :

George Prokopiou – φωνή
Kostas Konstantinidis – κιθάρες
Panos Priftis – μπάσο
Makis Tsamkosoglou – πλήκτρα
George Boukaouris – τύμπανα-κρουστά

 

 

 

Η αντίστροφη μέτρηση για μια απο τις συναυλίες της χρόνιας ξεκίνησε. Pain Of Salvation, Need και Mother Of Millions θα είναι υπέυθυνοι για το progressive metal όργιο (progressive με όλες τις έννοιες) που θα δούμε και θα ακούσουμε το Σάββατο Να περάσετε και να περάσουμε όλοι καλά!

 

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 – Piraeus 117 Academy
Ώρα έναρξης: 19:30

Τιμή εισιτηρίου: 28 Ευρώ (Προπώληση & Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων

Ticket House – Metal Era – No Remorse Records – Monsterville – Cinema Libre – Uncle Chronis Tattoo – Dazzled – Δίκτυο καταστημάτων Γερμανός / Καταστήματα Cosmote σε όλη την Ελλάδα
ON-LINE: www.123tickets.gr – www.tickethouse.gr – www.ticketmaster.gr

More from Thanasis Maikousis

Rockwave Festival 2018 – Ώρες εμφάνισης για 19 και 20 Ιουλίου

Oι πόρτες και τις δύο μέρες ανοίγουν: 13:00 Τα ταμεία του χώρου...
Read More