PAIN OF SALVATION-NEED-MOTHER OF MILLIONS 20/10/2018 Piraeus 117 Academy

Του Κωνσταντίνου Οικονόμου   

  Όλοι οι δρόμοι το περασμένο Σάββατο οδηγούσαν στο Piraeus 117 Academy. Pain Of Salvation, Need και Mother Of Millions θα κρατούσαν το ενδιαφέρον μας για σχεδόν 4,5 ώρες. Αυτό που συνέβει πάνω στη σκηνή ήταν πάνω από τις προσδοκίες μας που ήταν έτσι και αλλιώς πολύ μεγάλες.

Oι ήχοι των Mother Of Millions με το κομμάτι Emerge που ανοίγει  το εξαιρετικό τελευταίο τους μέχρι στιγμής άλμπουμ Sigma (2017) δονούσαν το χώρο,που μόλις είχε ανοίξει τις πόρτες του να υποδεχθεί το κοινό. Το συγκρότημα δικαιολογημένα επικεντρώθηκε στο άλμπουμ Sigma, που αποδόθηκε σχεδόν ολόκληρο. Έκπληξη αποτέλεσε η διασκευή στο Uninvited της Αlanis Morissette με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Το set τους μετά από μία ώρα έκλεισε το κλασσικό πλέον Human από το  ομώνυμο ντεμπούτο τους του 2014, καταχειροκρουτούμενοι από το κοίνο.

Setlist (Mother Of Millions):

 1. Emerge
 2. Shine
 3. Silence
 4. Uninvited (Alanis Morissette cover)
 5. Collision 6. Rome
 6. Spiral 8. Human

Μετά απο σχεδόν 20 λεπτά οι πρώτες νότες του Rememory των Need  απο το πρόσφατο άλμπουμ τους Hegaiamas: A Song For Freedom (2017) κερδίζουν αμέσως το κοινό. Ένα κοινό που το μεγαλύτερο μέρος του δείχνει απόλυτα εξοικειωμένο με το υλικό του συγκροτήματος.Τo συγκρότημα βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα μετά απο σχεδόν 1,5 χρόνο συνεχόμενων περιοδειών και αυτό το βράδυ είναι το τελευταίο show τους τουλάχιστον για την Αθήνα μέχρι να βγούν απο το studio μετά την ηχογράφηση του νέου τους άλμπουμ. Συνέχισαν με τα Alltribe, Tilikum, Orvam (το ομώνυμο έπος απο το άλμπουμ Orvam:A Song For Home του 2014). Αφού χαιρέτισαν απο σκηνής ίσως τον πιο φανατικό τους οπαδό τον Τony, που συνηθίζει να έρχεται απο την Αμερική ειδικά για τις συναυλίες τους,αλλά  και ένα ζευγάρι απο την Ολλανδία που και αυτό ακουλουθεί το συγκρότημα σε αρκετά μέρη του κόσμου,συνέχισαν με το Stroll Of Choice απο το ντεμπούτο άλμπουμ τους The Wisdom Machine (2006). Παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του set με τα πλήκτρα, στάθηκαν όρθιοι πάνω στη σκηνή κλείνοντας με τα Mother Madness και το ομώνυμο αριστούργημα του Heigaimas ευχαριστώντας το κοινό που τους αποθέωσε.

Setlist (Need):

 1. Rememory
 2. Alltribe
 3. Tilikum
 4. Orvam
 5. Stroll of Choice
 6. Mother Madness
 7. Hegaiamas

 

Στις 21.45 στη σκηνή του γεμάτου πλέον Piraeus 117 Academy εμφανίστηκαν οι Pain Of Salvation. O Daniel Gildenlöw και η παρέα του ξεκίνησαν το progressive metal όργιο τους με το On Tuesday, το κομμάτι που ανοίγει και το πρόσφατο άλμπουμ τους In The Passing Light Of Day (2017). Εντυπωσιακοί απο την πρώτη στιγμή συνεχίζουν με τα Reasons και Meaningless απο το ίδιο άλμπουμ και ο κόσμος αρχίζει να παραμιλαεί. Φοβερή εντύπωση μας έκαναν τα φωνητικά όλων των μελών και ειδικά του ντράμερ.Ειδικά σε αυτά τα 3 πρώτα κομμάτια. Πίσω στο παρελθόν και η εισαγωγή του Falling έφερε μια καταπληκτική εκτέλεση του The Perfect Element.Φοβερός ήχος και καταπληκτικός φωτισμός στη σκηνή. Το Disco Queen που ακολούθησε ώθησε το κοινό να χορέψει στους ρυθμούς του,ήταν η διαφορετική πινελιά της όλης ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί. Επανήλθαμε στον γνώστο ήχο των Pain Of Salvation με το Kingdom Of  Loss. Φέτος το One Hour By The Concrete Lake κλείνει ακριβώς 20 χρόνια, οπότε τα Handful Of Nothing, Pilgrim, και Inside Out έφεραν την κατάνυξη στο χώρο. Mε τους στίχους του Ashes να ακούγονται δυνατά απο όλους μέσα στο χώρο, φτάσαμε στο τέλος του κανονικού set με το Full Throttle Tribe. Oι Pain Of Salvation επέστρεψαν στη σκηνή με το καταπληκτικό Used απο το The Perfect Element Pt1 (2000) αλλά και το Beyond The Pale απο το Remedy Lane (2002) σε μια καταιγιστική εκτέλεση. Και φτάσαμε στην ώρα του φινάλε. Με το ομώνυμο κομμάτι του In The Passing Light Of Day (2017) και την ερμηνεία του Daniel Gildenlöw να στοιχειώνει τον κόσμο, τραγουδώντας για όλα αυτά που πέρασε τα τελευταία χρόνια. Oι Pain Of Salvation λοιπόν είναι και πάλι εδώ, γεμάτοι ενέργεια αλλά και αρκετές εμπειρίες πλέον που τους έκαναν πιο δυνατούς απο ποτέ. Είμαστε σίγουροι πλέον πως η συνέχεια του συγκροτήματος θα είναι ανάλογη και θα συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτούς τα επόμενα χρόνια.

Setlist (Pain Of Salvation):

 1. On a Tuesday
 2. Reasons
 3. Meaningless
 4. Falling
 5. The Perfect Element
 6. Disco Queen
 7. Kingdom of Loss
 8. Handful of Nothing
 9. Pilgrim
 10. Inside Out
 11. Ashes
 12. Full Throttle Tribe

Encore:

13. Used

14. Beyond the Pale

15. The Passing Light of Day

 

More from Thanasis Maikousis

MISFITS – Online εισιτήρια – συναυλία | Viva.gr

Οι θρυλικοί Misfits, οι προπάτορες του horror punk ρεύματος, επιστρέφουν στην Αθήνα...
Read More