Οι τρομεροί Boris επιστρέφουν στην Αθήνα!

Ακριβώς τρία ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη των Ιαπώνων πειραματιστών Boris, στην Αθήνα, επιτέλους, επιστρέφουν σε αυτή, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, στο Temple, για μία μοναδική συναυλιακή εμπειρία που θα μάς μείνει αξέχαστη και από την οποία δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς. Διαβάστε, ακούστε και ελάτε.

Το τρίο των Boris, δημιουργήθηκε το μακρινό 1992 και έκτοτε, έχουν διαγράψει μια λαμπρή καλλιτεχνική πορεία, δισκογραφικά και συναυλιακά, έχοντας κυκλοφορήσει πάνω από 20 (!) δίσκους, αλλά και πολλούς άλλους ζωντανών ηχογραφήσεων, συνεργασιών, eps, singles κ.ά., σε διάφορες δισκογραφικές εταιρίες ανά τον κόσμο. Προ διετίας, σκέφτηκαν να διαλύσουν τη μπάντα, μετά από έναν τελευταίο δίσκο και την επέτειο των 25 ετών τους, αλλά ευτυχώς, το μετάνιωσαν. Περιοδεύουν εκτεταμένα ανά των κόσμο και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το κοινό, κάνοντάς το κοινωνό των έργων τους.

Ο πρώτος δίσκος των Boris, που κυκλοφόρησε το 1996.

Η μουσική τους, δύσκολα κατηγοριοποιείται, καθώς περιέχει αμέτρητες επιρροές, πειραματισμούς και προσμείξεις. Παρ’ όλα αυτά, οι ίδιοι θεωρούν πως είναι μια heavy metal μπάντα, όμως κατά καιρούς, στη μουσική τους, έχουν αποδοθεί και πολλοί άλλοι χαρακτηρισμοί, όπως: experimental rock, noise rock, avant-garde metal, doom metal, post-metal, drone metal, sludge metal, psychedelic rock, psychedelic metal, stoner rock, hardcore punk, drone, old-school industrial music, ambient music, acid rock, garage rock, shoegazing, dream pop, J-pop και crust punk.

Ακούραστοι εργάτες της άνευ ορίων πειραματισμού, μουσικής και έχοντας συνεργαστεί με σπουδαίες μπάντες και καλλιτέχνες, όπως πχ οι Sunn O))) και ο Keiji Haino, οι Boris είχαν κυκλοφορήσει ήδη εννιά δίσκους μέχρι το 2005 – 2006, οπότε και κυκλοφόρησε ο δέκατος δίσκος τους, με τίτλο ‘Pink’, ο οποίος και έμελλε να εκτινάξει τη δημοτικότητά τους, καθώς γνώρισε τεράστια αποδοχή από κοινό και κριτικούς, κάνοντας ακόμα πιο γνωστό το όνομά τους και οδηγώντας τους στο να κάνουν ακόμα περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις.

Συνέχισαν να κυκλοφορούν εξαιρετικούς δίσκους, μέχρι το 2016, οπότε και αποφάσισαν να περιοδεύσουν με αφορμή την επέτειο των 10 ετών από την κυκλοφορία του ‘Pink’, παίζοντάς τον ολόκληρο, ζωντανά. Αυτή ήταν και η αφορμή με την οποία προ τριετίας, ήρθαν, επιτέλους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παίζοντας στο Fuzz. Σήμερα, ακριβώς τρία χρόνια μετά, επιστρέφουν στο Temple, στο Γκάζι, σε μια συνδιοργάνωση της Catch The Soap Productions και της 3 Shades Of Black Productions, έχοντας στις αποσκευές τους τον 25ο δίσκο τους, με τίτλο ‘Love & Evil’, ο οποίος κυκλοφόρησε νωρίτερα, φέτος. Μη χάσετε την ευκαιρία να παραστείτε σε αυτή τη μοναδική μουσική τελετουργία.

Boris ζωντανά στην Αθήνα

Special guests: TBA

Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι)

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Πόρτες: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

• 23€ (προπώληση)

• 26€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

• Τηλεφωνικά στο 11876

• Reload Stores

• Seven Spots

• Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores

• WIND

• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)

• Yoleni’s Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 – www.yolenis.com)

• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/temple/boris/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με περισσότερα από 27 χρόνια αδιάκοπης πορείας, οι θρυλικοί Ιάπωνες Boris έχουν διαγράψει τη δική τους μοναδική πορεία στη σύγχρονη μουσική. Μ’ έναν ήχο που δύσκολα περιορίζεται αλλά που παραμένει ακραία heavy, οι Boris μεταφέρονται απ’το shoegaze  στο drone και sludge και απ’το noise rock στο deam pop και avant-garde δημιουργώντας μια δική  τους και εντελώς ξεχωριστή πορεία στον ήχο. Λαμβάνοντας το όνομά τους απ’το ομώνυμο τραγούδι των Melvins (Bullhead, 1991) οι οποίοι είναι και η βασικότερή τους επιρροή οι Boris βρίσκουν ρίζες σε ονόματα όπως: Sleep, Earth, Nick Cave, Nick Drake, Venom και έχουν συνεργαστεί με σημαντικότατα ονόματα του ευρύ πειραματικού ήχου όπως: Merzbow, Sunn O))), Stephen O’ Malley, Michio Kurihara, Keiji Haino, Ian Astbury, Jim Jarmusch. Με το “Heavy Rock Hits” tour οι Boris περνάνε σε μια νοσταλγική περιοδεία αφιερωμένη να καταδείξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς τους, προφανώς και απ’το Heavy Rocks αλλά και πίσω στα Feedbacker και Flood και επιλεγμένα singles.  Φυσικά στο Ναό της Αθήνας που θα ‘ρθει αντιμέτωπος με έναν τοίχο από ενισχυτές, καμπίνες και gong σ’ένα λάιβ που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη του. 

LINKS:

• Boris: www.borisheavyrocks.com | www.facebook.com/borisheavyrocks

• 3 Shades of Black: www.facebook.com/threeshadesofblack

• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr

• Temple Athens: www.facebook.com/templeliveclub

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

• Website: http://thetemple.gr

• FB: www.facebook.com/templeliveclub

• Τηλ.: +30 210 3468523

• E-mail: [email protected], [email protected]

___

Σύνθεση αφιερώματος, για το sinavlia.gr, από τον Πάνο Σταυρουλάκη.

*

Tags from the story
,
More from Πάνος Σταυρουλάκης

Ανταπόκριση: Zaum, Lost Arcadia & High On Vigers @ Death Disco – Παρασκευή 12/04/2019

Άλλη μία συναυλία που δε χανόταν, αυτή την εβδομάδα, ήταν εκείνη της...
Read More