Οι She Past Away επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο συναυλίες!

Οι αγαπημένοι dark wavers του ελληνικού κοινού, οι She Past Away, επιστρέφουν στη χώρα μας, τρία χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη, για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, αντίστοιχα.

 

Το εκ Τουρκίας ορμώμενο, ντουέτο των She Past Away, γιόρτασε πέρυσι τα 15 του χρόνια, συνεχίζοντας μια πορεία η οποία δεν παύει να είναι ανοδική. Από τους πρωτοπόρες του dark wave ήχου στη χώρα τους, κατάφεραν άξια να αναρριχηθούν στις λίστες των γνωστότερων σχετικών μπαντών της εποχής μας και να κάνουν το ένα sold out μετά το άλλο, καθώς πέραν της επιβεβλημένης διεθνούς συναυλιακής παύσης, λόγω πανδημίας, η μπάντα μέχρι τότε (αλλά και τώρα, ξανά), δε σταμάτησε να οργώνει τον παγκόσμιο χάρτη και να πραγματοποιεί συναυλίες, καταφέρνοντας να αγαπηθεί παντού, παρά το γεγονός πως τα τραγούδια τους είναι στη μητρική τους γλώσσα και όχι στα αγγλικά.

 

 

Μέσα στη δεκαπενταετία τους, έχουν κυκλοφορήσει 3 δίσκους: ‘Belirdi Gece’ (2012), ‘Narin Yalnizlik’ (2015), ‘Disko Anksiyete’ (2019), ένα ep: ‘Kasveti Kutlama’ (2010), έναν δίσκο επανηχογράφησης επιλεγμένων κομματιών τους, στα πλαίσια των ‘Part Time Punk Sessions’, με τον ίδιο τίτλο (2020), αλλά και έναν με τον τίτλο ‘Χ’ (2020), ο οποίος περιέχει remixes κομματιών τους από άλλους καλλιτέχνες της εναλλακτικής διεθνούς μουσικής σκηνής.

 

 

Με τη χώρα μας, μάλιστα, διαθέτουν ιδιαίτερους δεσμούς αγάπης και φιλίας, διότι εκτός του ότι είμαστε γείτονές τους και μας έχουν επισκεφτεί πολλάκις, από όταν αυξήθηκε και η φήμη τους και άρχισαν να περιοδεύουν, όλοι τους οι δίσκοι, έχουν κυκλοφορήσει (και) από την ελληνική δισκογραφική εταιρία Fabrika Records (που διευθύνουν οι δικοί μας Selofan, με τους οποίους, καθώς και με άλλες μπάντες του label, έχουν περιοδεύσει πολλές φορές στο παρελθόν, ανά τον κόσμο), η οποία τους σύστησε στο ελληνικό κοινό αρχίζοντας να τους να τους φέρνει εδώ και για τις ζωντανές τους εμφανίσεις, οι οποίες είναι, πια, ανάρπαστες.

 

 

Θυμίζουμε ότι ως τώρα, οι She Past Away, έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας, κατά το παρελθόν, τις εξής φορές:

1) Μάιος 2014 / Death Disco (Αθήνα)

2) Μάιος 2015 / Death Disco (Αθήνα) & Eightball (Θεσσαλονίκη)

3) Αύγουστος 2016 / Saristra Festival (Κεφαλονιά)

3) Δεκέμβριος 2017 / Death Disco (Αθήνα – sold out) & Eightball (Θεσσαλονίκη)

4) Μάιος 2018 / Gagarin (Αθήνα) & Eightball (Θεσσαλονίκη) – με Selofan & Lebanon Hanover

5) Μάιος 2019 / Temple (Αθήνα) – με Bragolin

[6) Μάιος 2020 / Fuzz (Αθήνα) – με Selofan & No More (ακυρώθηκε λόγω πανδημίας)]

 

 

Έρχονται, λοιπόν, έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε μεγαλύτερούς κιόλας χώρους (Fuzz Club & Block 33, αντίστοιχα), για να τους απολαύσουμε ξανά! Και τις δύο συναυλίες, ανοίγει το ντουέτο των δικών μας Strawberry Pills, η οποίοι, εδώ και τρία χρόνια που έχουν επαναδραστηριοποιηθεί (μετά από παύση πέντε – έξι ετών), γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο (‘Murder To A Beat’ – 2020) και πραγματοποιήσει αρκετές συναυλίες ανά την Ελλάδα.

 

 

Παρατίθεται και το δελτίο τύπου της διοργανώτριας εταιρίας, 3 Shades Of Black, για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις συναυλίες και τη διεξαγωγή τους:

 

Το dark wave / post-punk duo των She Past Away πειραματίζεται με παλιές και νέες αισθητικές του synth ήχου, σε συνδυασμό με ηλεκτρισμένες κιθάρες, σφυρηλατώντας έναν ήχο, ένα attitude και μία συγκεκριμένη συνθετική νοοτροπία που εκφράζεται στιχουργικά με μινιμαλιστική Τουρκική ποίηση (είναι αξιοσημείωτο πως οι She Past Away τραγουδούν στη μητρική τους γλώσσα), οδηγώντας το κοινό σε ένα έντονο, ατέρμονο επικό ταξίδι, τόδο δισκογραφικά όσο και στις ζωντανές του εμφανίσεις.

Οι She Past Away έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 29 και 30 Απριλίου αντίστοιχα, για δύο συναυλίες που -όπως και κάθε προηγούμενή τους εν Ελλάδι- θα αργήσουμε να ξεχάσουμε. Τα εισιτήρια κοστίζουν 20€ στην προπώληση (viva.gr) και 23€ στο ταμείο.

 

 Για να μπείτε στη συναυλία της Αθήνας πρέπει να:

 

– Επιδειξετε έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα / διαβατήριο / δίπλωμα οδήγησης) κατά την είσοδο όπως και

– Πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid-19 (μπαίνει σε ισχύ 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού)

ή

– Ή πιστοποιητικό νόσησης Covid-19 που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο.

Άτομα ηλικιών κάτω των 16 ετών πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα, με την προϋπόθεση ότι και εκείνος θα επιδείξει έγγραφο ταυτοπροσωπίας και ένα από τα προαναφερθέντα πιστοποιητικά ανοσίας.

 

 

 Για να μπείτε στη συναυλία της Θεσσαλονίκης πρέπει να:

 

–  Επιδειξετε έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα / διαβατήριο / δίπλωμα οδήγησης) κατά την είσοδο όπως και

– Πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid-19 (μπαίνει σε ισχύ 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού)

       ή

Ή πιστοποιητικό νόσησης Covid-19 που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο

ή

(μόνο για ηλικίες 12-17 ετών) μοριακό τεστ (PCR) εντός 72 ωρών, ή rapid test εντός 48 ωρών.

 

 

_____

 

Κείμενο: Πάνος Σταυρουλάκης

 

*

More from Πάνος Σταυρουλάκης
Ανταπόκριση: Com Truise, Roundh0use @ Bios Ρομάντσο – Τετάρτη 11/09/2019
Ιδανικό ξεκίνημα της νέας σεζόν, αποτέλεσε άλλη μία εξαιρετική διοργάνωση του Plissken...
Read More
0 replies on “Οι She Past Away επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο συναυλίες!”