Οι πολυσυζητημένοι MGLA επιστρέφουν, επιτέλους, στην Αθήνα!

Αν υπάρχει μια συναυλία από αυτές της πρώτης περιόδου της νέας σεζόν που μόλις ξεκίνησε, η οποία προκάλεσε συζητήσεις επί συζητήσεων, διαφωνίες, συγκρούσεις και μεγάλη υποστήριξη των θαυμαστών της μπάντας, της οποίας και είναι η συναυλία, αυτή δεν είναι άλλη από των Πολωνών black metallers MGLA, οι οποίοι επιστρέφουν στη χώρα μας, 2,5 χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση εδώ, τον Ιανουάριο του 2017 (στο Κύτταρο τότε, στο Gagarin, τώρα), έχοντας μόλις κυκλοφορήσει τον καταπληκτικό, νέο τους δίσκο, με τίτλο ‘Age Of Excuse’. Πάμε, όμως, να πούμε μερικά πραγματάκια, για τη μπάντα αυτή.

Δημιουργημένοι το 2000, στην Πολωνία (χώρα, η οποία μαζί με τη Νορβηγία, είναι γνωστές για τις διαχρονικά τόσο αξιόλογες, black metal μπάντες που έχουν βγάλει και συνεχίζουν να βγάζουν), αρχικά ως στουντιακή μπάντα (αφού μέχρι το 2012 και την κυκλοφορία του δεύτερού τους δίσκου, δεν έπαιζαν live), οι MGLA, διατήρησαν για πολλά χρόνια ένα underground προφίλ. Για αυτό και έπρεπε να φτάσει το 2008, για να βγάλουν τον πρώτο τους δίσκο. Μέχρι τότε, είχαν κυκλοφορήσει μόνο τρία eps, τα: ‘Presence’ (2006), ‘Mdłości’ (2006) και ‘Further Down the Nest’ (2007), ένα split, με άλλες πέντε μπάντες, το ‘Crushing The Holy Trinity’ (2005) και δύο ακυκλοφόρητα demos στις αρχές τους, το ‘Nortwards’ (2000) και το ‘Necrotic’ (2001).

Το 2008, κυκλοφορεί, επιτέλους, ο πρώτος τους ολοκληρωμένος δίσκος, με τίτλο ‘Groza’, ενώ το 2012, ακολουθεί ο δεύτερος, με τίτλο ‘With Hearts Towards None’. Αυτός, αποτελεί και εφαλτήριο για την έναρξη ζωντανών εμφανίσεων και περιοδειών από τη μπάντα, κάτι που εξέπληξε ευχάριστα τους χιλιάδες θαυμαστές τους, που ήλπιζαν χρόνια σε αυτό. Το 2015, κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος τους, με τίτλο ‘Exercises In Futility’, ο οποίος, σε συνδυασμό με τις ζωντανές τους εμφανίσεις, τούς χάρισε ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα. Τον δίσκο εξήρε κοινό και κριτικοί παγκοσμίως, ενώ πολλοί τον χαρακτήρισαν ως έναν από τους καλύτερους black metal δίσκους του 21ου αιώνα.

Και φτάνουμε αισίως στο 2019, όπου κυκλοφορεί ο νέος, τέταρτος δίσκος τους, με τίτλο ‘Age Of Excuse’, ένας άξιος συνεχιστής τους προηγούμενου. Με αφορμή αυτόν, ξεκινούν ξανά μεγάλη περιοδεία (η οποία θα φτάσει μέχρι και τη Λατινική Αμερική!) και έχουμε τη χαρά, η Αθήνα να αποτελεί σταθμό αυτής. Έτσι, οι πολυάριθμοι fans της μπάντας, θα έχουμε την ευκαιρία να τους ξαναδούμε, η οποία ίσως είναι και σπάνια, αφενός γιατί με τέτοιες μπάντες, δε γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι να τις ξαναδούμε, αφετέρου, επειδή τον τελευταίο καιρό, έχουμε ακούσει πολλούς πιθανούς χαρακτηρισμούς που αφορούν τις ιδεολογίες και τις απόψεις μελών της μπάντας, από διάφορες μερίδες κόσμου, γεγονός που κάποιες φορές αποτελεί εμπόδιο στην πορεία κάποιων καλλιτεχνών, ασχέτως αν ισχύουν ή όχι.

Ευτυχώς, μέχρι τώρα, τίποτα δε φαίνεται να σταματάει τους MGLA και ευτυχώς, δηλαδή, γιατί ο έξυπνος άνθρωπος, ξέρει να ξεχωρίζει τις απόψεις που μπορεί να έχει κάποιος, όποιος κι αν είναι, τις έχει – δεν τις έχει, από την τέχνη του. Και αυτός είναι που βγαίνει κερδισμένος, σε αντίθεση από όσους φωνάζουν, μόνο και μόνο για να ακουστούν αναίτια, και στο τέλος, είναι οι χαμένοι. Για αυτό, λοιπόν, όλοι οι πραγματικοί μουσικόφιλοι και fans του black metal, της μπάντας, της καλής μουσικής και των θριαμβευτικών εμφανίσεων, αλλά και της τέχνης, γενικότερα, δίνουμε ραντεβού για την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, στο Gagarin 205, για μία μοναδική και αξέχαστη βραδιά.

Τα ωραία, όμως, δεν τελειώνουν εδώ, αφού άλλες δύο, πολωνικές, black metal μπάντες, θα συνοδεύσουν τους MGLA στη συναυλία τους εδώ, όπου και θα την ανοίξουν: οι Martwa Aura, οι οποίοι, όντας ενεργοί από το 2010, έχουν κυκλοφορήσει έναν δίσκο, ένα ep και κάποιες συνεργασίες, καθώς και οι Dagorath, ενεργοί από το 2015, με δύο eps και έναν δίσκο. Τριπλό, άχαστο black metal πακέτο, αυτή την Πέμπτη στη χώρα μας. Ξέρετε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε και πού πρέπει να είστε, εκείνη τη μέρα. Στο Gagarin, από νωρίς! Για τους φίλους από τα βόρεια, να θυμίσουμε πως οι MGLA, την επόμενη μέρα, στις 20, θα ανέβουν προς Θεσσαλονίκη μεριά, και θα εμφανιστούν στο Principal. Περαιτέρω, θα ενημερωθείτε και από την ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρίας, η οποία και ακολουθεί. Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Πέμπτη.

Mgła live in Greece.

19 Σεπτεμβρίου 2019 – Gagarin 205 LIve Music Space

20 Σεπτεμβρίου 2019 – Principal Club Theater

Τιμή εισιτηρίου:

Προπώληση 20 ευρώ,

Ταμείο 25 ευρώ

Gagarin 205 – Viva.gr

 Principal Club Theater – viva.gr

Σημεία προπώλησης: viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, Reload Stores, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores, Viva Kiosks (Σύνταγμα & Τεχνόπολις), WIND, Yoleni’s Greek Gastronomy center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 – www.yolenis.com)

Η επιστροφή μιας εκ των κορυφαίων σχημάτων του black metal των τελευταίων ετών είναι γεγονός. Λίγο πριν κυκλοφορήσουν το νέο τους album, οι Mgła κάνουν στάση για δύο live κόλαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Support acts:

Martwa Aura

Dagorath

Come Esta Events

***

Σύνθεση αφιερώματος, για το sinavlia.gr, από τον Πάνο Σταυρουλάκη.

_

More from Πάνος Σταυρουλάκης
Ανταπόκριση: Hooverphonic, Marva Von Theo @ Fuzz Music Club – Σάββατο 14/12/2019
Το βράδυ του Σαββάτου, βρεθήκαμε μετά από καιρό, στο αγαπημένο μας Fuzz...
Read More
0 replies on “Οι πολυσυζητημένοι MGLA επιστρέφουν, επιτέλους, στην Αθήνα!”