Οι Molchat Doma, για πρώτη φορά, ζωντανά στην Αθήνα!

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες, νέες μπάντες της post punk, οι Molcath Doma, από το Μινσκ, της Λευκορωσίας, έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, για μία και μοναδική συναυλία στην Αθήνα, στο αγαπημένο μας Temple, στο Γκάζι, το Σάββατο 15/02/2020. Πάμε να πούμε δυο πραγματάκια για τη συναυλία αυτή, να κάνουμε τις δέουσες ακροάσεις και μετά, τρέχοντας να πάρουμε εισιτηριάκι από την προπώληση που πάει σφαίρα.

Οι Molchat Doma, δημιουργήθηκαν μόλις προ τριετίας, αλλά γρήγορα κατάφεραν να δημιουργήσουν θόρυβο, γύρω από το όνομά τους και όπως καταλαβαίνετε, όχι τυχαία. Με βασικό πυρήνα την post punk, στον ήχο τους, κατάφεραν να ανακατέψουν synth pop, dark wave και ηλεκτρονικά στοιχεία στη μουσική τους, δημιουργώντας ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα, το οποίο και τους έχει ανταμείψει ήδη, αφού οι προβολές τους στο διαδίκτυο, αγγίζουν τα εκατομμύρια, ενώ όπου παίζουν, τα live τους γίνονται sold out!

Με δύναμη από τη Λευκορωσία, λοιπόν, φέρνοντας αέρα ‘80s και τους δύο δίσκους τους, οι οποίοι εξαντλούνται συνεχώς και επανακυκλοφορούν, λόγω της τεράστιας, διεθνούς ζήτησης, στις αποσκευές τους, το βράδυ του Σαββάτου, οι Molchat Doma, θα ανέβουν στη σκηνή του Temple, για να κατακτήσουν πλήρως και το ελληνικό κοινό – το οποίο έχουν ήδη μαγέψει – αλλά και για να αποδείξουν πως η φήμη γύρω από το όνομά τους, μόνο τυχαία δεν είναι.

Πριν από αυτούς, όμως, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε επί σκηνής, τους σκοτεινούς και ταλαντούχους Strawberry Pills, μία από τις καλύτερες εγχώριες μπάντες, η οποία επανασυστάθηκε πέρυσι, μετά από εξαετή παύση και μέσα σε ένα χρόνο, έχει εμφανιστεί αρκτές φορές ζωντανά, μαγεύοντας το κοινό, ενώ αυτή την περίοδο, βρίσκεται στο στάδιο παραγωγής του πρώτου τής ολοκληρωμένου δίσκου, για τον οποίο και ανυπομονούμε.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοργανώτριας εταιρίας και οι σχετικές με τη συναυλία, λοιπές πληροφορίες:

Molchat Doma ζωντανά στην Αθήνα
Special guests: Strawberry Pills


Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020
Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:


• 12€ (περιορισμένη προπώληση)
• 14€ (προπώληση)
• 17€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:


• Τηλεφωνικά στο 11876
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι, τηλ.: 2103648180)
Le Disque Noir Records Shop (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα, τηλ.: 211 214 3554)
Reload Stores
Seven Spots
Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores
• Καταστήματα WIND
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Technopolis City of Athens (Viva Kiosk)
Yoleni’s Hellas (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 – www.yolenis.com)
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/temple/molchat-doma-live/

Οι Molchat Doma (που σημαίνει “Τα Σπίτια Είναι Σιωπηλά”) δημιουργήθηκαν το 2017 στο Minsk της Λευκορωσίας, και αμέσως κατατάχτηκαν στο υποιδίωμα της post-punk / new-wave / synth pop. Σκοτεινή, αλλά άκρως χορευτική, και με μία έντονη δόση goth, η μουσική τους είναι ένας φόρος τιμής στους πρωτεργάτες του ήχου που εκπροσωπούν, αλλά μην ξεγελιέστε: Οι Molchat Doma έχουν το δικό τους εξατομικευμένο και άκρως αναγνωρίσιμο ηχόχρωμα, γεγονός που εξηγεί και την ευρεία απήχηση που έχουν από τα πρώτα κιόλας χρόνια ύπαρξής τους. Το δεύτερο πλήρες album τους, «Этажи» (προφέρεται “Etazhi” και σημαίνει “Πατώματα”) κυκλοφόρησε το 2018, μέσω της Βερολινέζικης Detriti Records. Οι κόπιες του έχουν εξαντληθεί τέσσερις φορές και αυτή την στιγμή πραγματοποιείται η κοπή του για Πέμπτη φορά λόγω εξέχουσας ζήτησης από το κοινό. Το «Этажи» έχει –μέσα σε όλα- καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο θεάσεις στο YouTube. Παρά το ότη ήδη έχουν καταφέρει να εμφανίζονται σε γεμάτα clubs σε Βαρσοβία, Ελσίνκι και Βερολίνο, οι Molchat Doma παραμένουν underground και δυσανάλογα μη αναγνωρισμένοι στην πατρίδα τους Λευκορωσία. Την βραδιά θα ανοίξει το Αθηναϊκό ντουέτο των Strawberry Pills που συνδυάζει Dark/Romantic ήχους με Minimal στοιχεία, έχοντας παράλληλα Cold-Wave επιρροές. Αποτελούνται από τη Valisia Odell και τον Αντώνη Κωνσταντάρα, δύο καλλιτέχνες με έντονη παρουσία στην εγχώρια και όχι μόνο, underground πραγματικότητα. Έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε κάποια από τα πιο γνωστά venues της χώρας έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι The Soft Moon, Λένα Πλάτωνος, The KVB, Velvet Condom, Oberst Panizza κ.α.. Αυτή την εποχή ετοιμάζουν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο: “Murder to a Beat” και πραγματοποιούν επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:


• Web: www.molchatdoma.com
• FB: https://www.facebook.com/molchatdomaband
• Insta: https://www.instagram.com/molchatdomaband
• Listen: https://band.link/6pyet
• Video: https://www.youtube.com/molchatdoma
• FB: https://www.facebook.com/strawberrypillsband/
• Insta: https://www.instagram.com/strawberry_pills/
• Listen: https://open.spotify.com/artist/6vIEniAmLRVIlpdJ5nmSnG

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:


• Website: https://thetemple.gr
• FB: https://www.facebook.com/templeliveclub
• Τηλ.: +30 210 3468523
• E-mail: stathis@thetemple.gr, jim@thetemple.gr

___

Σύνθεση αφιερώματος, για το sinavlia.gr, από τον Πάνο Σταυρουλάκη.

*

Tags from the story
More from Πάνος Σταυρουλάκης
Ανταπόκριση: Black Tusk, Insect Radio & Korsikov @ Temple – Κυριακή 12/05/2019
Κυριακή βράδυ, και ύστερα από σερί δύο ημερών με τις συναυλίες των...
Read More
0 replies on “Οι Molchat Doma, για πρώτη φορά, ζωντανά στην Αθήνα!”