sinavlia.gr sinavlia.gr
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Nέα Αφιερώματα

Οι hardcore post punkers / metallers Birds In Row έρχoνται για πρώτη φορά στην Αθήνα!

Πάνος Σταυρουλάκης by Πάνος Σταυρουλάκης 17/05/2023
Φωτογράφος: Thanasis Maikousis

Κι όμως, είναι αλήθεια! Το κορυφαίο Γαλλικό, experimental post punk/metal trio των Birds In Row, έρχεται, επιτέλους, στην Αθήνα για πρώτη φορά, τερματίζοντας την πολυετή αναμονή πολλών φίλων της μπάντας στη χώρα μας. Αυτή την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 και μετά από τρίμηνη αναβολή (αφού η συναυλία είχε αρχικά κανονιστεί για τον Φεβρουάριο), οι Birds In Row, κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας, στο Temple, σε διοργάνωση της Como Esta Events.

 

 

Διανύοντας ήδη το 15ο έτος της αξιοθαύμαστης, μουσικής τους πορείας, οι Birds In Row συνεχίζουν να υπηρετούν πιστά, το προσωπικό, καλλιτεχνικό τους όραμα, χωρίς να βγαίνουν από τον δρόμο που χάραξαν εξαρχής, το 2009, οπότε και ξεκίνησαν, στον οποίο έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα τη μουσική και τίποτε άλλο – ούτε καν τους εαυτούς τους – τα μέλη, για αυτό και δεν αναφέρουν ούτε τα ονόματά τους, παρά μόνο το αρχικό γράμμα του ονόματος τους καθενός, διότι θεωρούν πως αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο που μοναδικό σκοπό έχει να υπηρετήσει τη μουσική, τη δημιουργία και υποστήριξη αυτής. Το όνομά τους, που σημαίνει πουλιά στη σειρά, επιλέχθηκε με το σκεπτικό πως ενώ τα πουλιά έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, πολλές φορές επιλέγουν απλώς να παραταχθούν μαζί με άλλα, σε μια σειρά, όπως ακριβώς και ο άνθρωπος νιώθει πως χρειάζεται κι άλλους ανθρώπους για να νιώσει καλύτερα. Αν και Γάλλοι, επέλεξαν να τραγουδούν στα Αγγλικά, με σκοπό να καθίστανται κατανοητοί από μεγαλύτερη μερίδα κόσμου και μιας και μιλάμε περί Αγγλικών, μπορεί τυπικά σωστό το όνομα τους να ήταν ‘Birds In A Row’, αλλά τους ακουγόταν καλύτερα χωρίς το ‘Α’. Παρά την έντονη περίοδο εσωτερικών διαμαχών που σημειώθηκε κατά το τέλος της πρώτης τους πενταετίας, η οποία τους έφερε στα όρια της διάλυσης - κάτι που ευτυχώς, δε συνέβη, αλλά οδήγησε σε αποχώρηση και αντικατάσταση μελών – αυτό μόνο τους έδεσε περισσότερο, οδηγώντας τους, στη συνέχεια σε ακόμα πιο θριαμβευτική πορεία, αφού ναι μεν, ήδη, για χρόνια, απολάμβαναν μια κάποια δημοφιλία στο είδος, η οποία, όμως, εκτοξεύτηκε μόλις το 2018, οπότε και κυκλοφόρησαν τον δεύτερο, ολοκληρωμένο δίσκο τους.

  [embed]

 

Η δισκογραφία τους, με βάση και τα χρόνια τους, είναι τόσο – όση. Ούτε ελάχιστες κυκλοφορίες, ούτε χαμός από αυτές.. Συγκεκριμένες, προσεγμένες και για αυτό εξαιρετικές. Το σύνολο αυτής, αποτελείται από τρεις ολοκληρωμένους δίσκους, τέσσερα EPs (το ένα, split), μία συλλογή, και ένας ψηφιακός, ζωντανός δίσκους. Ήδη από το 2009, της χρονιά της δημιουργίας τους, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, με τίτλο ‘Rise Of The Phoenix’, με τέσσερα κομμάτια, ενώ την επόμενη χρονιά, το 2010, κυκλοφόρησαν και το δεύτερο, με τίτλο ‘Cottbus’, με επτά κομμάτια. Τα δύο EPs, επανακυκλοφόρησαν το 2012, από τη νέα δισκογραφική εταιρία του συγκροτήματος, σε μια συλλογή που περιλάμβανε και τα δύο, υπό τον γενικό τίτλο ‘Collected’.

  [embed]

  [embed]

  [embed]

  [embed]

 

Την ίδια χρονιά και πριν την κυκλοφορία της συλλογής, προηγήθηκε από τη νέα δισκογραφική, η κυκλοφορία του πρώτου, ολοκληρωμένου δίσκου τους, με τίτλο ‘You, Me & The Violence’, με δώδεκα κομμάτια.

  [embed]

 

To 2015, κυκλοφορεί από την ίδια δισκογραφική, το τρίτο τους EP, με τίτλο ‘Personal War’, με επτά κομμάτια. Δεν ήταν, όμως, η μόνη κυκλοφορία της χρονιάς εκείνης, αφού έβγαλαν και το τέταρτο, ένα split EP (που κυκλοφόρησε από άλλη δισκογραφική), από κοινού με τους ομόηχους συντοπίτες τους WAITC, στο οποίο συμμετείχε με τρία κομμάτια η κάθε μπάντα και που έφερε τον απλό, διακριτικό τίτλο ‘Birds In Row / WAITC’.

  [embed]

  [embed]

  [embed]

  [embed]

 

Αισίως έρχεται και το 2018 και μαζί η στιγμή της κυκλοφορίας του δεύτερου, ολοκληρωμένου δίσκου τους, αυτού που λέγαμε πως διεύρυνε (δικαίως) τη φήμη τους, του ‘We Already Lost The World’ (του τελευταίου που κυκλοφόρησε από τη συγκεκριμένη δισκογραφική, με την οποία συνεργάζονταν για τόσα χρόνια), με εννιά κομμάτια. Επιπλέον, την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε ψηφιακά ο δίσκος 'Birds In Row On Audiotree Live', στον οποίο περιλαμβάνονται έξι από τα εννιά κομμάτια του 'We Already Lost The World', ζωντανά ηχογραφημένα στο στούντιο του Audiotree.

  [embed]

    [embed]

 

Φτάνουμε έτσι στο 2022, μετά από μια τετραετία, κατά τη διάρκεια της οποίας, πριν χτυπήσει η πανδημία, η μπάντα είχε προκαλέσει πανικό, είχε παίξει παντού και είχε περιοδεύσει με μεγάλα ονόματα, για να κυκλοφορήσει ο τρίτος, ολοκληρωμένος δίσκος τους, με τίτλο ‘Gris Klein’, με έντεκα κομμάτια, από νέα δισκογραφική, με τις κριτικές να είναι ξανά αποθεωτικές και τη δουλειά τους αυτή, να θεωρείται ίσως η πιο ώριμη της καριέρας τους.

 

 

Οι Birds In Row, δικαίως θεωρούνται ένα από τα πιο καυτά συγκροτήματα του post hardcore ήχου στις μέρες μας, έχοντας αποδείξει το ταλέντο τους μέσω της σκληρής, προσεγμένης δουλειάς τους και της αναμφισβήτητης ποιότητας έργου τους, ποιότητα που διαφάνηκε από το πρώτο τους ep. Με συνεχή προσπάθεια, την έφτασαν στην κορυφή. Έχτιζαν για χρόνια, έβαλαν γερά θεμέλια, κάθε τους κυκλοφορία ήταν το λιγότερο πολύ καλή, για να φτάσουμε στις δύο τελευταίες που είναι παραπάνω από εξαιρετικές, αποδεικνύοντας πως ούτε αυτοί, αλλά ούτε και οι ιδέες και το έργο τους ήταν πυροτεχνήματα. Αντιθέτως, έδειξαν σε όλους πως μια παρέα που γουστάρει τον ακραίο ήχο, μπορεί να δουλέψει ασταμάτητα και να βγάλει δίσκους – διαμάντια, με ουσία, όγκο, λόγο, κάτι καθόλου αυτονόητο, αφού πόσες και πόσες μπάντες έχουμε δει, που κινούνται στο ευρύτερο φάσμα του post punk / hardcore / noise ήχου, που είτε δεν ακούγονται, είτε γράφουν πράγματα που δεν ακούγονται καν, απλώς γιατί έτσι.

 

 

Με αυτά τα σπουδαία διαπιστευτήρια, οι Birds In Row, βγαίνουν ξανά στον δρόμο και περιοδεύοντας ακόμα για την προώθηση του τελευταίου δίσκου τους, καταφτάνουν, έτσι, θριαμβευτές και στην Αθήνα, για πρώτη φορά μέσα στα 15 τους χρόνια, για μια μοναδική εμφάνιση, ου θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων, για μια συναυλία που διοργανώνει η πάντα τολμηρή στις επιλογές της (και της είμαστε ευγνώμονες για αυτό) Como Esta Events, στο Temple. Μια συναυλία, που πραγματικά δε χάνεται και δεν κάνουμε καθόλου πλάκα. Ελπίζαμε ότι θα έρχονταν τον Περασμένο Οκτώβριο, που περιόδευαν με τους Cult Of Luna, αλλά ατυχήσαμε, όταν η διοργανώτρια εταιρία που έφερε εκείνους, δεν έκλεισε και τους Birds In Row, οι οποίοι, ευτυχώς, λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε πως θα έρχονταν μόνοι τους τον Φεβρουάριο, αλλά τελικά η συναυλία αναβλήθηκε από την ίδια τη μπάντα για δικούς της λόγους, για τώρα τον Μάιο και η ώρα, επιτέλους, έφτασε! Να είστε εκεί και μάλιστα από νωρίς για να απολαύσετε και το πολύ καλό opening act, το mathcore κουαρτέτο των Blame Kandinsky που θα ανοίξει τη βραδιά, το οποίο το έχουμε ξαναδεί και το αγαπάμε και που πρόσφατα, κυκλοφόρησε και τον εξαιρετικό, δεύτερο δίσκο του, για την προώθηση του οποίου, θα περιοδεύσει στην Ευρώπη, με πρώτη στάση, αυτή της Αθήνας!

  [embed]

  [embed]

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοργανώτριας εταιρίας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συναυλία:

 

Como Esta Events presents

 

Birds in Row live at Temple

 

Special Guests: Blame Kandinsky

 

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Πόρτες: 20:30

 

 

▶️ Τα εισιτήρια κοστίζουν 20€ στην προπώληση και 25€ στο ταμείο.

▶️ Η προπώληση πραγματοποιείται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του.

 

Hard Copy εισιτήρια:

Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα 106 77)

Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Αθήνα 105 51)

Crust (Πρωτογένους 13, Αθήνα 105 54)

 

Ηχητικά και αισθητικά ατρόμητοι, οι Γάλλοι Birds in Row επιχειρούν τους μουσικούς πειραματισμούς τους πάνω σε ένα σκισμένο punk / hardcore χαλί, το οποίο εμπλουτίζουν με καλογραμμένους στίχους, που καθιστούν τα όρια ανάμεσα στην ποίηση και την αλητεία δυσδιάκριτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως βρίσκονται στο προσκήνιο εδώ και πάνω από μία δεκαετία, αλλά και πως η νέα πλήρης δισκογραφική δουλειά τους "Gris Klein" που μόλις κυκλοφόρησε έχει γίνει δεκτή από το κοινό και τον μουσικό τύπο με ενθουσιασμό, χάρη στην έντονη προσωπικότητά της, την εθιστική της τραγουδοποιεία και την τολμηρή πρόσμειξη ποικίλων μουσικών υποειδών του σκληρού ακραίου και-όχι-μόνο ήχου. Στις live εμφανίσεις τους, οι Birds in Row είναι μία ανίκητη και αδίστακτη δύναμη που ξεχειλίζει ενέργεια. Απρόβλεπτη, με ισχυρό χαρακτήρα που εμφατικά ξεχωρίζει από τον σωρό, αυθόρμητα χαώδης και οργανικά εντυπωσιακή, η Γαλλική τριάδα αποδίδει το υλικό της σαν καλοκουρδισμένη μηχανή με καύσιμο πολλών οκτανίων και δίχως άλλο συνιστά ένα πάμφρεσκο must-see από κάθε άποψη. Οι Birds in Row έρχονται στην Ελλάδα την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και υπόσχονται το αυτονόητα διφορούμενο: Στοχαστικές εγκεφαλικές εκρήξεις και ιδρωμένα moshing pits σε μία συναυλία που όταν δεν είναι θέασης και ακρόασης, σε κάνει να θες να σπάσεις τα πάντα γύρω σου. Μία ζωντανή εμφάνιση ποικίλων συναισθηματικών εξάρσεων που αξίζει στον κόσμο που ζούμε, για όσο ακόμη τον ζούμε.

 

▶ Δημοσιογραφική επικοινωνία: [email protected]

▶ Επικοινωνία με την εταιρεία παραγωγής: [email protected]

 

 

Αφιέρωμα: Πάνος Σταυρουλάκης

 

*

Ετικέτες: #Blame Kandinsky #Temple #Como Esta Events #Birds In Row

Προσεχώς

  1. Wizards Of Ozz vol.4 - Rhoads of Revelation (Randy Rhoads/Ozzy Osbourne Tribute band) @ΚΥΤΤΑΡΟ 2026-09-14 16:03:09
  2. 12 YEARS TRI 2026-09-21 20:01:15
  3. CLAIRVOYANT / CRYSTAL WINDS / SENSE OF FEAR / GREAT VOYAGER | 26.09 | ΑΝ CLUB 2026-09-14 16:03:07
  4. The Gathering (NL) “Mandylion” 30-Year Anniversary live στην Αθήνα 2026-04-02 20:53:36
  5. K-POP SUPERSTARS | 26.09.2026 | Christmas Theater 2026-05-20 15:20:21
  6. Χειμερινοί Κολυμβητές | Φ hill Sessions Λόφος Φιλοπάππου | 26/9 2026-09-08 16:24:58
  7. Zoro&Buzz | 12ος Πίθηκος | ΤΖΑΜΑΛ live Δράμα 2026-09-14 16:03:06
  8. Σταύρος Λάντσιας Octet - Waving Hands | Φ hill Sessions Λόφος Φιλοπάππου | 27/9 2026-09-08 16:24:56
  9. JOE LYNN TURNER - LIVE IN ATHENS 2026-04-21 10:53:57
  10. Μαρία Παπαγεωργίου | Φ hill Sessions Λόφος Φιλοπάππου | 28/9 2026-09-08 16:24:55

Πρόσφατα άρθρα

  • Death Over Europe Part II MAYHEM (Norway) + UNLEASHED (Sweden) @ Gagarin 205 Live Music Space 07.10.26
  • Nightstalker + The Steams – Special Anniversary Show with friends (30 Χρόνια “USE”) @ 18.9.26, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
  • Jamie Woon στην Αθήνα: η επιστροφή μιας φωνής μετά από δέκα χρόνια σιωπής
  • Arthur Brown: Όταν το rock άναψε φωτιά
  • The Gathering: Από το «Mandylion» στον Λυκαβηττό Live 26/09/2026 – Ο κύκλος που δεν έκλεισε ποτέ

Ετικέτες

Nέα gagarin 205 fuzz live music club Piraeus 117 Academy AN Club didi music fuzz Temple Ανταποκρίσεις Αφιερώματα Release Athens Festival Gagarin 205 LIve Music Space Κύτταρο didi Playfalse Rockwave Gagarin Made of Stone Productions terra vibe Sinavlia.gr Release Death Disco Fuzz Club nightstalker 3 Shades of Black Rockwave Festival Gazi Music Hall Temple Productions kyttaro live club Smoke the Fuzz

Σχετικά Άρθρα

The Nosferatu (UK) + Grey Gallows Live in Athens + DJs George P / Malice F @ Temple, 11/10/2025

The Nosferatu (UK) + Grey Gallows Live in Athens + DJs George P / Malice F @ Temple, 11/10/2025

15/10/2025
The Kovenant Live In Athens @ Gagarin 205  03.05.25

The Kovenant Live In Athens @ Gagarin 205 03.05.25

30/04/2025
Οι Bell Witch επιστρέφουν στην Ελλάδα – μαζί τους, έρχονται για πρώτη φορά οι The Keening!

Οι Bell Witch επιστρέφουν στην Ελλάδα – μαζί τους, έρχονται για πρώτη φορά οι The Keening!

09/05/2024
Ο David Eugene Edwards για μια μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα

Ο David Eugene Edwards για μια μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα

16/04/2024
sinavlia.gr sinavlia.gr

Συναυλίες στην Ελλάδα — live, ανταποκρίσεις, αφιερώματα, συνεντεύξεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Ανταποκρίσεις
  • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
  • Ημερολόγιο

ΠΛΟΗΓΗΣΗ

  • Σχετικά
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2026 sinavlia.gr Πάνω ▲

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησής σας και για την εμφάνιση διαφημίσεων. Τα «Απαραίτητα» cookies εξασφαλίζουν τη βασική λειτουργία του ιστότοπου και δεν απαιτούν συγκατάθεση. Τα «Λειτουργικά» cookies θυμούνται τις επιλογές σας (π.χ. εμφάνιση σελίδας). Τα «Αναλυτικά» cookies (Google Analytics) μας βοηθούν να κατανοούμε πώς χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο και να τον βελτιώνουμε. Τα cookies «Διαφήμισης» χρησιμοποιούνται από την υπηρεσία Google AdSense για την εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων βάσει των ενδιαφερόντων σας· χωρίς τη συγκατάθεσή σας θα εμφανίζονται μόνο μη εξατομικευμένες διαφημίσεις. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τροποποιήσετε ή να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας μέσω του συνδέσμου «Ρυθμίσεις cookies» στο υποσέλιδο.

Απαραίτητα Βασική λειτουργία του ιστότοπου. Δεν απαιτούν συγκατάθεση.
Λειτουργικά Αποθηκεύουν τις προτιμήσεις σας (π.χ. εμφάνιση σελίδας).
Αναλυτικά Μετρούν την επισκεψιμότητα και τη χρήση του ιστότοπου (π.χ. Google Analytics).
Διαφήμιση Εξατομικευμένες διαφημίσεις μέσω Google AdSense. Χωρίς αυτά εμφανίζονται μόνο μη εξατομικευμένες διαφημίσεις.
Thomann Your Music Gear

Πατήστε Enter για αναζήτηση  ·  Esc για κλείσιμο