Οι Φινλανδοί melodic death metallers Wolfheart, επιστρέφουν στην Αθήνα!

5 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που επισκέφθηκαν την Αθήνα, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Φινλανδοί Wolfheart, εντυπωσιακό χρονικό διάστημα δηλαδή, όχι γενικά μιλώντας, αλλά σε σχέση με την προηγούμενη συχνότητα επισκέψεών τους, αφού μέσα στην πρώτη πενταετία τους (καθώς όπου να ‘ναι, συμπληρώνουν μια ολόκληρη δεκαετία ύπαρξης ως μπάντα), μεταξύ 2013-2017, μας είχαν επισκεφτεί τρεις φορές!

 

 

Αυτό το διάστημα της δεύτερης πενταετίας τους, μας έλειψαν πολύ και για αυτό, επιστρέφουν τώρα, δυναμικά, για να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο, με μια μεγάλη συναυλία στον αγαπημένο χώρο του Temple, στο Γκάζι, αυτό το Σάββατο, στις 10 Δεκεμβρίου!

 

Οι Wolfheart, επιστρέφουν στη Αθήνα, λοιπόν, για τέταρτη φορά, μέσα σε εννιά χρόνια (δυστυχώς για τους φίλους τα υπόλοιπης Ελλάδας, αυτή τη φορά, όπως και την προηγούμενη, θα παίξουν μόνο στην Αθήνα, σε αντίθεση με τις δύο πρώτες, όπου είχαν παίξει και σε Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο), σε μια πόλη και σε ένα ακροατήριο, που εξαρχής, αγάπησαν βαθιά και αγκάλιασαν θερμά τους ίδιους και τη μουσική τους.

 

 

Kαι η μπάντα ανταπέδωσε στο ακέραιο αυτή την αγάπη, επίσης εξαρχής. Αυτή η σχέση, συνεχίζεται ως αι σήμερα, παρά την σχετικά μακρόχρονη απουσία της μπάντας από τα ελληνικά εδάφη και θα ανανεωθεί αυτό το Σάββατο, με την άφιξή της σε αυτά και το ιδιαίτερο σετ που έχουν ετοιμάσει μόνο για εμάς!

 

Πολυγραφότατοι, ακούραστοι και ενεργητικότατοι, οι Wolfheart από την αρχή της πορείας τους, δεν σταμάτησαν να πειραματίζονται, να δημιουργούν μουσική και να τη φέρνουν στα αυτιά του κόσμου, όχι μόνο μέσω των συχνών κυκλοφοριών δίσκων τους, αλλά βγαίνοντας και συνέχεια στον δρόμο.

 

 

Ένα παράδειγμα, είναι ότι τις τρεις πρώτες φορές που τους είδαμε στην Αθήνα, ήταν κάθε φορά, με την κυκλοφορία κι ενός νέου δίσκου. Το 2013, στο An Club, στα ξεκινήματά τους, κι έχοντας μόλις κυκλοφορήσει τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο ‘Winterborn’, την ίδια χρονιά, το 2016, στο The Crow Club, έχοντας κυκλοφορήσει τον δεύτερό τους δίσκο, με τίτλο ‘Shadow World’, το 2015 και το 2017, στο Modu, έχοντας κυκλοφορήσει την ίδια χρόνια, τον τρίτο τους δίσκο, με τίτλο ‘Tyhjyys’.

 

Ακολούθησε το 2018, ο τέταρτος δίσκος, με τίτλο ‘Constellation of the black light’, ο οποίος σήμανε και τη μεταγραφή τους στην πασίγνωστη δισκογραφική ‘Napalm Records’ και ίσως, θα λέγαμε πως είναι ο μόνος δίσκος ο οποίος δεν τους έφερε στα μέρη μας, διότι αυτό ισχύει τυπικά, αλλά όχι και ουσιαστικά για τον επόμενο, τον πέμπτο δίσκο τους, με τίτλο ‘Wolves of Karelia’, που κυκλοφόρησε το 2020, οπότε και ναι, τυπικά δεν μας επισκέφτηκαν ούτε με αυτόν, ουσιαστικά, όμως και να ήθελαν, δεν μπορούσαν, λόγω της πανδημίας και των συνεπειών αυτής διεθνώς, σε κάθε τομέα, με το ισχυρότερο πλήγμα να το λαμβάνει αυτός του πολιτισμού και ειδικά των συναυλιών.

 

Ακολούθησε ένα ep, το πρώτο τους, το 2021, με τίτλο ‘Skull Soldiers’ και φτάνουμε στο 2022 και στην κυκλοφορία του έκτου, εξαιρετικού δίσκου τους, με τίτλο ‘King of the North’ (όπου έχουν και δυο συνεργασίες, μία, σε ένα κομμάτι με Jesse Leach και μία, σε ένα άλλο, με Karl Sanders), με τον οποίο, στις αποσκευές τους, κάνουν το μεγάλο comeback στη χώρα μας και έρχονται για μια συναυλία που τόσοι και τόσοι φίλοι, περιμέναμε επί μια πενταετία.

 

Στη μεγάλη επιστροφή τους στη χώρα μας, δε θα μπορούσαν να μην είναι παρόντες καιοι δικοί μας, επίσης melodic death metallers, AmongRuins, οι οποίοι, όχι μόνο παίζουν στα ίδια μουσικά χωράφια με τους Wolfheart, όχι μόνο ξεκίνησαν την πορεία τους, ελάχιστο καιρί πριν τους Wolfheart, οπότε έχουν και οι δύο δεκαετή, ήδη, πορεία, αλλά κυρίως, ήταν η μπάντα που τους άνοιξε και τις άλλες τρεις φορές που έπαιξαν στην Αθήνα (μεταξύ και άλλων μπαντών, τις βραδιές εκείνες, που άλλαζαν με κάθε επίσκεψη, μόνο με τους AmingRuins, να παραμένουν σταθεροί κάθε φορά!), οπότε, δεν θα μπορούσαν να μην το κάνουν και τώρα -–δεν είναι τυχαίο πως οι Wolfheart, τους θεωρούν φίλους τους, πια!

 

Έχουν κυκλοφορήσει δύο πολύ ωραίους δίσκους, τον ‘Bring Out Your Dead’, το 2013 και τον ‘No Light’, το 2016, ενώ αυτή την περίοδο, ετοιμάζουν νέο υλικό. Όλοι αυτοί οι λόγοι, συνηγορούν στο συμπέρασμα πως καλό θα ήταν να έρθετε από νωρίς, το βράδυ του Σαββάτου, στο Temple, τη μέρα της θριαμβευτικής επιστροφής των Wolfheart στη χώρα μας, για να απολαύσετε και τους AmongRuins και να χαρείτε συνολικά, τη μοναδική, αυτή, βραδιά!

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοργάνωσης, για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη διεξαγωγή της συναυλίας:

▶ Τα εισιτήρια κοστίζουν 15€ (περιορισμένα early birds), 18€ (προπώληση) και 20€ (ταμείο).

▶ Εισιτήρια προπωλούνται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του.

Οι Φινλανδοί πρωτοπόροι Wolfheart έχουν αποδείξει ότι είναι ένα από τα πιο σπουδαία acts της βόρειας κληρονομιάς του metal και ένα από τα πιο ανερχόμενα συγκροτήματα στη διεθνή μελωδική death metal σκηνή. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, το συγκρότημα παρέμεινε υπερδραστήριο με την κυκλοφορία του αναγνωρισμένου full length album, Wolves of Karelia (2020) αλλά και του Skull Soldiers EP (2021), που έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από το κοινό και τον παγκόσμιο μουσικό τύπο, για τις πανέμορφα ενορχηστρωμένες παγωμένες ιστορίες μάχης και θριάμβου. Το νέο άλμπουμ, King Of The North που κυκλοφόρησε μέσω της Napalm Records, ξεκινά ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν οι Wolfheart, παρουσιάζοντας και πάλι κάθε πτυχή του trademark ήχου τους, με κολοσσιαίες μελωδίες, αβυσσαλέα growls και τεχνικό drumming που κάνει την διαφορά. Ένα αληθινό αριστούργημα μελωδικού death metal, σφυρηλατημένο με έμφαση στη λεπτομέρεια και με μαγευτικές μυθολογικές αφηγήσεις, που βοηθούν τους Wolfheart να περάσουν σε νέα καλλιτεχνικά επίπεδα! Οι Amongruins επανέρχονται δυναμικά, μετά από λίγα χρόνια απουσίας, και θα παρουσιάσουν το νέο τους ήχο, που όμως δένει αρμονικά με τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές του σχήματος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

W: http://thetemple.gr

FB: https://www.facebook.com/templeliveclub

IG: https://www.instagram.com/templeathens

T: +30 210 3468523

E: stathis@thetemple.gr, jim@thetemple.gr

 

**

Σύνθεση αφιερώματος: Πάνος Σταυρουλάκης

*

Tags from the story
, ,
More from Πάνος Σταυρουλάκης
Το αγαπημένο garage pop ντουέτο των The Limiñanas επιστρέφει στην Αθήνα!
Για μία και μοναδική συναυλία στην Αθήνα, στο αγαπημένο στέκι του Κεραμεικού,...
Read More
0 replies on “Οι Φινλανδοί melodic death metallers Wolfheart, επιστρέφουν στην Αθήνα!”