ΑΦΙΕΡΩΜΑ Night Knight / Tango with Lions

foto

Τα ετερώνυμα έλκονται, λέει μια φράση. Με αυτό το σκεπτικό, δυο ετερόκλητα συγκροτήματα από την ελληνική μουσική σκηνή, θα δούμε αυτή την Πέμπτη στο An Club.

night knight

Οι Night Knight, από την μία, θα μας αποκαλύψουν την μουσική τους ροκ ευαισθησία που κρύβεται πίσω από την σιδερένια τους πανοπλία. Και ποιοι βρίσκονται μέσα στα κράνη; Ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (ήταν μέλος των Planet of Zeus) στα φωνητικά και στην κιθάρα, ο Στέλιος Προβής στο μπάσο και φωνητικά (επίσης, υπήρξε μέλος των Planet of Zeus), ο Μανώλης Γιαννίκιος στα ντραμς και ο Μηνάς Λιάκος στην κιθάρα.

Με έναν δίσκο στο ενεργητικό τους, τον «God is a motherfucker», που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2015, θα ακούσουμε κομμάτια του άλμπουμ και θα περιηγηθούμε στα μουσικά μονοπάτια που θα μας υποδείξουν οι ιππότες: κλασικό ροκ που μας ταξιδεύει σε χρυσές άλλες εποχές, θα ροκάρουμε αλλά και θα μπλουζάρουμε, παρέα με την μουσική και τους στίχους τους.

 

tango with lions

Οι Tango with Lions, από την άλλη, θα μας σεργιανίσουν στην ατμοσφαιρική μουσική τους. Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2007 από την Κατερίνα Παπαχρήστου (φωνή, ακουστική κιθάρα, πιάνο) και τα υπόλοιπα μέλη είναι: Νίκος Βεργέτης (ντράμς, κρουστά, φωνητικά), Τζιμ Σταρίδας (τρομπόνι, φωνητικά), Γιάννος Παραμυθιώτης (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά) και Θοδωρής Ζευκιλής (μπάσο, φωνητικά).


Έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ τους, ο «Verba Time» το 2010 και το 2013 ο «A Long Walk”. Με τα τραγούδια τους θα μας μπάσουν στον δικό τους ονειρικό κόσμο και θα μας πούνε τις δικές τους ιστορίες. Με τον απαλό ήχο του πιάνου και τον δυναμικό του τρομπονιού, μαζί με τις κιθάρες και τα ντραμς, θα μας γλυκάνουν άγρια μέσα από τις μελαγχολικές τους μελωδίες και όχι μόνο.

 

Στις 20:00, που θα ανοίξουν οι πόρτες του An Club, στις 10 Μαρτίου, και θα αναμένουμε με αγωνία, θα δούμε πως θα είναι στην σκηνή ένα τανγκό με λιοντάρια μαζί με τους νυχτερινούς ιππότες.

Written By
More from Maria Sarantou

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – RELEASE FESTIVAL – DAY 1, ΤΕΤΑΡΤΗ 01 06 2016 @ Moa Bones / Irene Skylakaki / Cass McCombs / Daughter / Beirut

  Το νέο φεστιβάλ Release ξεκίνησε σεμνά και γλυκά και η πρώτη...
Read More