Νέος Δίσκος | Descent από τους Ασύμμετρους Φάρους

Asymmetroi Faroi, «Descent» album cover | painting by Adamantia Tsakanika

Οι Ασύμμετροι Φάροι είναι ένα ταξίδι που δεν ξεκίνησε πρόσφατα. Μετράει ήδη πολλά μουσικά χιλιόμετρα των δύο μελών του και πολλές στιγμές και ήχους που δένουν τους παιδικούς και αγαπημένους φίλους Γιώργο Παρασκευόπουλο και Στάθη Καραμπάτσο. Το νέο τους album Descent είναι ένας νέος σταθμός ή, όπως προτείνει ο ίδιος ο τίτλος, μια “Κατάβαση” σε ό,τι πιο σκοτεινό συναντάμε εντός μας, ώσπου να θυμηθούμε τις πιο αγνές και όμορφες αναμνήσεις μας που ως τώρα αποφεύγαμε.
Οι ίδιοι περιγράφουν την θεματική του δίσκου ως εξής…
«Ένα ταξίδι στον κάτω κόσμο των νεκρών μας ονείρων, αναζητώντας την χαμένη, αγνή ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων, που μπορεί να μάς οδηγήσει μέσα από μια αναζήτηση του μονοπατιού, στην δική μας Ιθάκη. (…)
Το album Descent (Κατάβασις) είναι εμπνευσμένο από το project CIRCE :The Black Cut: [Κίρκη :η μαύρη τομή:]. Ο μόνος τρόπος να βρούμε και πάλι τον εαυτό μας είναι κάνοντας μια “τομή” στην ζωή μας ως μάζα, να κάνουμε μια Κατάβαση στα μεγαλύτερα βάθη εντός μας, να βρούμε τον αληθινό μας εαυτό, να τον εξαγνίσουμε από τις ψευδαισθήσεις και να τού επαναφέρουμε την διαύγεια και την αγνότητα όπως αυτές ενός παιδιού. Τότε, θα καταφέρουμε να μην είμαστε πια αριθμοί. Τότε, θα αποκαλούμαστε Άνθρωποι

AsymmetroiFaroi_Descent_AlbumCover

Το album κυκλοφόρησε στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 στην ισπανική δισκογραφική 7MNS Music και είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή και με άδεια Creative Commons· ήτοι, όποιος ενδιαφερόμενος, μπορεί να το κατεβάσει ελεύθερα.
Ελεύθερα μπορεί επίσης κανείς να δημιουργήσει ή/και να ανακαλέσει συναισθήματα με την ακρόαση του δίσκου …και ξεκινώ με το αείμνηστο -τουλάχιστον, σε προσωπικό επίπεδο- κινηματογραφικό slogan, “We did it!” (Twelve Monkeys / 1995, Σκην.: Terry Gilliam | OST: Paul Buckmaster). Η Είσοδος και μόνον, περιπετειώδης, αλλά επιτυχημένη, αφού οι Συμπληγάδες Πέτρες φάνηκαν ευγενικές στον ακροατή που δέχθηκε την πρόσκληση του ταξιδιού των Ασύμμετρων Φάρων. Μια Είσοδος που γέννησε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αγαθά της ανθρωπότητας.. την περιέργεια… για το τί έπεται στην μουσική αυτή διαδρομή. Αέρινες λεπίδες, ρυθμικές εναλλαγές με παύσεις που δεν αφήνουν αδρανή την επόμενη κίνηση του Χρόνου, και επικοί κοχλασμοί Φαντασιώσεων που υπνωτίζουν μέσα σε εγκαταλελειμμένα και ομιχλώδη σκηνικά. Κιμμέριοι, εξωτικά πουλιά και ηλεκτρονικοί σταλακτίτες οδηγούν σταδιακά το duo στο ακατάπαυστα ρέον Ποτάμι του ήχου τους· στον δικό τους, χαρακτηριστικό, αλλά ανανεωμένο και επιβλητικό ήχο… που εισαγάγει τον πιο λυτρωτικό μουσικό επίλογο… τον ήχο της κιθάρας και του παιδικού μας γέλιου, που γεννιούνται και σβήνουν μεταξύ τους σε μια αέναη αλληλουχία…

Το Descent των Ασύμμετρων Φάρων πρόκειται για ένα έργο που δεν μπορεί να αφήσει αμύητο τον ακροατή που θα τολμήσει μια -δική του- κατάβαση, αλλά και ένα ‘ξεφύλλισμα’ υπναγωγικών εικόνων με μια soundtrack-παλέτα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από καλλιτέχνες της Ultimae, ήρωες του Berlin School και ψιθύρους σε συνοικίες του Blade Runner και άλλων φουτουριστικών ταινιών. Ένας ρους του φανταστικού, διαστημικού μας ιστοπλοϊκού σε μια σύγχρονη αναζήτηση κάθετι αρχέγονου και λυτρωτικού.

Where you stand, there dig deep!
Below you lies the well!
Let obscurantists wail and weep:
Below is always – hell!
(Friedrich W. Nietzsche, 1844-1900)

AsymmetroiFaroi_MainLogo
Asymmetroi Faroi [main logo]

Πληροφορίες Δίσκου
Τίτλος: Descent
Καλλιτέχνης: Asymmetroi Faroi [Ασύμμετροι Φάροι | Asymmetric Lighthouses] Κυκλοφορία: 7MNS Music | 4 Σεπτεμβρίου 2015
Digital Album | Free Download
Creative Commons
[ελλάδα | παγκοσμίως] Είδος: Acoustic, Drone Ambient, Experimental Electronic
Σχεδιασμός Cover Art [και φωτογραφία άρθρου]: Αδαμαντία

Track List
01. Entrance | 05:52
02. Time | 04:34
03. Fantasy | 06:32
04. Land of Cimmerians | 07:01
05. Down in the secret valley | 08:15
06. The flowing River | 11:48

· Ακούστε + Κατεβάστε Ελεύθερα το Album, εδώ.
· Οι ΑσΥΜμετρΟι ΦάρΟι στο…
FaceBook | BandCamp | SoundCloud | Επίσημο Blog
· Διαβάστε μια Παλαιότερη Συνέντευξή τους, εδώ.

Tags from the story
, ,
More from Anna Stereopoulou

Ένας ακόμη Χορός με τον David

“Funny how secrets travel…” Είναι από αυτές τις εβδομάδες που ξημερώνουν με...
Read More