Μετά από επτά επιπλέον στούντιο και τρεις ακόμη χώρες, το Exul τελικά μιξαρίστηκε και έγινε το mastering τον Ιούλιο του 2022.
Το άλμπουμ προσωποποιεί την ξεχωριστή, καινοτόμο προσέγγιση των Ne Obliviscaris. Η χαρακτηριστική μίξη συναισθήματος και ομορφιάς της μπάντας είναι πιο επιβλητική από ποτέ, αν όχι ακόμη πιο συναρπαστική, ιδίως με το πώς οι γραμμές βιολιού του Charles πλέκονται προσεκτικά γύρω από το ριφάρισμα του Baret και του κιθαρίστα Matt Klavins. Η δυαδικότητα των καθαρών φωνητικών του Charles και των growls του Xenoyr παραμένει η αφηγηματική άγκυρα, αναβαθμίζοντας τραγούδια που αποπνέουν εκλεπτυσμό και αποτελούν μάθημα σύνθεσης.
Οι περιοδείες θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος των σχεδίων των Ne Obliviscaris για το 2023. Η μπάντα θα ξεκινήσει headlining περιοδείες παγκοσμίως, που θα φτάσουν σε νέες περιοχές. Όπως το έφερε η τύχη, η επιστροφή στις ζωντανές εμφανίσεις θα συμπέσει με την κυκλοφορία του Exul και την 20ή επέτειο της μπάντας. Ως μία από τις κορυφαίες extreme metal μπάντες της Αυστραλίας, υπάρχει ένα ξεχωριστό αίσθημα ευγνωμοσύνης από τον Charles και τα μέλη της μπάντας. Ανυπομονούν να το μοιραστούν με τους θαυμαστές τους ανά τον κόσμο και συγκεκριμένα στην Αθήνα στις 9 Οκτώβρη στο Temple Athens.
https://www.facebook.com/events/1516382325608817/