Mother of Millions with special guests Church of the Sea -13.05.2022- Athens @ Gagarin 205 Live Music Space

Την Παρασκευή, 13 Μαΐου, οι Mother of Millions επανέρχονται δυναμικά στο Gagarin 205 για να μας παρουσιάσουν για πρώτη φορά την νέα τους δουλειά «Orbit» που τόσο καιρό προσμέναμε! Οι Mother of Millions μαζί με τους Need και τους Poem δικαιολογημένα μέσω της πορείας τους αποτελούν την «Αγία Τριάδα» της Ελληνικής prog metal σκηνής! Special guests θα είναι οι Church of the Sea οι οποίοι θα παρουσιάσουν το εξαιρετικό ατμοσφαιρικό doom-electro rock υλικό τους!

Mother of Millions

Βιογραφία

Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ.
Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, «Human», κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2014. Το σύνθημα των Mother of Millions “Rise Evolve” προέρχεται από τη χορωδία του πέμπτου κομματιού του άλμπουμ, “Evolving”.

Οι Mother of Millions κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους «Sigma», τον Νοέμβριο του 2017. Το «Sigma» ήταν ένα concept album, επικεντρωμένο στη σιωπή ως κατάσταση αδράνειας. Το Σίγμα είναι το δέκατο όγδοο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου. Είναι το αρχικό της ελληνικής λέξης “Σιωπή”, που σημαίνει Σιωπή. Το σίγμα χρησιμοποιείται επίσης ως σύμβολο για τον τελεστή άθροισης.

Το τρίτο άλμπουμ τους, Artifacts, κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου 2019

Στην πορεία, το συγκρότημα έχει παίξει σε πολλούς χώρους σε όλη την Ευρώπη και έχει μοιραστεί τη σκηνή με τον Devin Townsend Project, τους Leprous, τους Septicflesh και τους Sleepmakeswaves

Τον Ιούνιο του 2019, κατά τη διάρκεια ενός show, πέθανε ο keybordιστας των Mother of Millions Μάκης Τσαμκόσογλου. Μετά από αυτό, το συγκρότημα αποφάσισε να συνεχίσει ως κουαρτέτο.

Μουσικό ύφος και επιρροές

Οι Mother of Millions κατηγοριοποιείται συνήθως στο progressive metal ή progressive rock είδος. Ο ήχος τους σύμφωνα με το συγκρότημα, μπορεί να περιγραφεί εξίσου μαζικός με κινηματογραφικός. Έντονος πειραματισμός με περίτεχνους ρυθμούς, λαϊκή αισθητική, ποστ-ροκ στοιχεία και προοδευτικές ροκ μελωδίες. Τα μέλη του συγκροτήματος έχουν πει ότι επηρεάζονται από διαφορετικά είδη και καλλιτέχνες όπως οι Pink Floyd, Peter Gabriel, Porcupine Tree, Explosions in the Sky, Tool, Pain of Salvation κ.ά., και συνθέτες όπως ο Hans Zimmer, είναι σημαντική επιρροή στον ήχο τους.

Όνομα και λογότυπο

Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από το φυτό Bryophyllum delagoense επίσης γνωστό ως «Μητέρα των Εκατομμυρίων». Το bryophyllum delagoense αναπαράγεται από σπόρους και από μικροσκοπικά φυτά που παράγονται στις άκρες των σαρκικών (χυμώδεις) φύλλων του. Τα εκτοπισμένα φύλλα και τα σπασμένα μέρη φύλλων μπορούν επίσης να ριζώσουν και να οδηγήσουν σε νέα φυτά.
Αυτό το είδος εξαπλώνεται συνήθως στα απόβλητα κήπων. Οι μικροσκοπικοί σπόροι είναι πιθανώς διασκορπισμένοι στον άνεμο και το νερό και τα φύλλα και τα φυτά του μπορούν επίσης να εκτοπιστούν και να εξαπλωθούν από ζώα, οχήματα, μηχανήματα, χώμα και κοπτήρες.
Σε συνέντευξή του, το συγκρότημα δήλωσε ότι η τοξικότητα του φυτού και η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή του είναι τα δύο σημεία που ξεχωρίζουν ως μεταφορά σχετικά με τη φύση και την κοινωνία. Το λογότυπο της μπάντας υποδεικνύει τοξικότητα και κίνδυνο, όντας σημάδι Χ. Το λογότυπο δίνει την εντύπωση ενός εραλδικού πανό που δείχνει τα αρχικά του συγκροτήματος.

Discography

Human (2014) – Turkey Vulture Records / Bungalo Records / Universal Music Group Distribution (US)
Sigma (2017) – ViciSolum Productions (SE)
Artifacts (2019) – ViciSolum Productions (SE)
Orbit EP 2022 – ViciSolum Productions (SE)

Members

George Prokopiou
Kostas Konstantinidis
Panos Priftis
George Boukaouris
https://www.motherofmillionsband.com/

Church of the Sea

Το τριμελές Αθηναϊκό σχήμα, Church of the Sea δημιουργούν έναν ξεχωριστό ήχο, ισορροπώντας μεταξύ του Doom και του Dark Electronic Rock. Αγκαλιάζουν ασαφείς ήχους και βαρείς ρυθμούς, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα όπου η οικειότητα είναι έντονη, αφού κανείς μπορεί να διακρίνει επιρροές από The Gathering, Myrkur, Heillung και Dead Can Dance μέχρι τους Portishead και τους Royksopp και τους Hooverphonic.

Members

Irene – Vocals
Vangelis – Guitars
Alex – Synths & samples

Discography

Odalisque 2022
Anywhere but Desert EP 2018
http://push.fm/fl/churchofthesea

Πληροφορίες

Εισιτήρια γενικής εισόδου 15 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του κόστους ηλεκτρονικής υπηρεσίας έκδοσης εισιτηρίου)

Σημεία Προπώλησης
Ηλεκτρονικά μέσω του
www.ticketmaster.gr
Tηλ: 21 1198 1535
Φυσικό σημείο προπώλησης
Metal Era: Εμμανουήλ Μπενάκη 22,τηλ.:21 0330 4133
Για περισσότερες πληροφορίες:
[email protected]

More from Nikos Mathiopoulos
Ανταπόκριση: “3M: METALLICA-MAY-MILANO” Metallica Live @ Ippodromo SNAI San Siro, Milan 08/05/2019 By Nikos Mathiopoulos
Ανταπόκριση/Φωτογραφίες: Νίκος Μαθιόπουλος *Μέρος του κειμένου δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιούλη του ελληνικού...
Read More
0 replies on “Mother of Millions with special guests Church of the Sea -13.05.2022- Athens @ Gagarin 205 Live Music Space”