Monster Magnet + Full House Brew Crew @ Piraeus 117 Academy, 9-2-19 //

Πήγαμε να δούμε τους Monster Magnet ελπίζοντας σε μια ικανοποιητική εμφάνιση των αγαπημένων μας stoners, και φύγαμε ενθουσιασμένοι από την ενέργεια που απλόχερα μοίρασαν.

Η εμφάνιση των Monster Magnet το βράδυ του Σαββάτου ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες που είχαμε όταν πρωτοδιαβάσαμε για την προγραμματισμένη εμφάνισή τους στο Piraeus Academy. Η αρκετά συχνή, τα τελευταία χρόνια, παρουσία τους στην χώρα μας με την ποικιλία των συναισθημάτων, από τα ανάμικτα-μέτρια έως τα ενθουσιώδη, διαμορφώνουν ένα τοπίο μέσα στο οποίο, ως μουσικόφιλος και λάτρης του stoner, από τη μια είναι αδύνατον να παραβλέψεις την εμφάνιση ενός εκ των ιδρυτών της σκηνής στη χώρα σου, από την άλλη κρατάς μικρό καλάθι έχοντας μια αμφιβολία σχετικά με το κατά πόσο θα κυριαρχήσει το ψυχεδελικό στοιχείο τους ή η κούραση του Dave Wyndorf, που όπως και να το κάνουμε έχει γίνει πια 62 περνώντας από τα χίλια μύρια κύματα των καταχρήσεων και των προσωπικών του δαιμόνων.

Τίποτα από αυτά το Σάββατο. Πέρα από το μικρό σπόρο της αμφιβολίας, που φάνηκε στην προσέλευση του κοινού και την αρχική δυσκολία να συμπορευτεί με τον ενθουσιασμό του Wyndorf. Για να μην δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις, ο χώρος ήταν επαρκώς γεμάτος στους Monster Magnet, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως η τελευταία εμφάνιση ήταν το 2017 πάλι στο Piraeus Academy.

Η έναρξη έγινε με τους Full House Brew Crew που ανέβηκαν στην σκηνή στις 21.00 και για περίπου 40 λεπτά. Θα είμαι ειλικρινής, μου είναι δύσκολο να παρακολουθήσω metal μπάντα ειδικά όταν στερείται μελωδίας που γεμίζει το «κενό» μεταξύ οργάνων και βασικής φωνής. Μου φαίνεται παρωχημένο και παλιομοδίτικό. Πέρα όμως από το προσωπικό μου γούστο και αισθητική, είδα πολλά κεφάλια να κοπανιούνται στο κοινό, οπότε μάλλον κάτι κάνουν καλά τα παιδιά.

Σε ιδανική ώρα εμφάνισης, κάπου λίγο μετά τις 22.00, οι Monster Magnet ανέβηκαν μεταξύ καπνών και φώτων για να κατακτήσουν το κοινό. Και το έκαναν. Η κουρασμένη τους εμφάνιση το 2015, αντικαταστάθηκε από μια εξαιρετική την επόμενη χρονιά και μια ικανοποιητική εμφάνιση το 2017. Δεν ξέρω τι νόημα κάνουν τα στατιστικά, ίσως δείχνουν πως η κούραση του Wyndorf έχει περάσει πια ανεπιστρεπτί. Είναι σε φόρμα, είναι παθιασμένος στη σκηνή ίσως το εκτόπισμα της φωνής του δεν φτάνει πια στα επίπεδα του 1999, όταν μαζί με τους Metallica ήρθαν πρώτη φορά στα λημέρια μας. Όμως η ζωντανή εμφάνιση, πόσο μάλλον η σύνθεση μια ροκ περσόνας, στέκει παραπάνω από αυτό.

Για έναρξη επέλεξαν το Dopes to Infinity, από το ομώνυμο άλμπουμ του 1995 με το οποίο ξεκίνησαν δυναμικά την εμπορική τους πορεία. Από τον ίδιο δίσκο, δεν θα μπορούσε να λείψει το πιο γνωστό και αγαπημένο τραγούδι Negasonic Teenage Warhead. Ακούσαμε το Radiation Day, που ευτυχώς πλέον το συμπεριλαμβάνουν στις συναυλίες τους και φυσικά το Space Lord που προκάλεσε χαμό.

Το 90 λεπτό setlist, κοινό σε όλες τις χώρες που περιοδεύουν, δεν άφηνε πολλά παράπονα καθώς ικανοποίησε σχετικά όλους, αν και θα θέλαμε λιγάκι παραπάνω. Στο encore το Dinosaur Vacuum και  Poertrip ήταν το δυνατό ψυχεδελικό κλείσιμο που άξιζε στη βραδιά.

Ελπίζουμε στην επόμενη συναυλία τους σύντομα, γιατί πλέον μας έχουν καλομάθει..

Setlist

1.         Dopes to Infinity

2.            Rocket Freak

3.            Crop Circle

4.            Radiation Day

5.            Melt

6.            Look to Your Orb for the Warning

7.            Ego, the Living Planet

8.            When the Hammer Comes Down

9.            Negasonic Teenage Warhead

10.          Space Lord

12.          CNN War Theme

13.          Dinosaur Vacume

14.          Powertrip

Φωτογραφική ανταπόκριση από τον Τηλέμαχο Κουκλάκη.

Monster Magnet

Full House Brew Crew

Written By
More from Maria Lezgi

WOVENHAND + Emma Ruth Rundle @ 13/05/2017 // Fuzz Live Music Club

Υπέροχοι Wovenhand, μυσταγωγικοί και ατμοσφαιρικοί, σε ένα κατάμεστο fuzz. Περίπου τρία χρόνια...
Read More