Misfits @ Fuzz

Misfits
Misfits

Misfits ρε!!

nan

Δέκα χρόνια είχαν να έρθουν οι Misfits  στην χώρα μας και όταν ανακοινώθηκε πριν από μήνες ότι στης 24 Φλεβάρη θα μας έκαναν την horror punk  εμφάνισή τους, η χαρά των γνωστικών της θρυλικής μουσικής τους στην Ελλάδα ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη. Όσο πλησίαζαν οι μέρες, σε κλειστούς μουσικούς κύκλους παρεών παντού άκουγες σχόλια χαράς του τύπου ‘’ρε έρχονται οι Misfits’’ ή ‘’Misfits ρε ….’’. Ώσπου έφτασε η πολυπόθητη Δευτέρα  και έξω από το Fuzz είχε μαζευτεί κάθε είδους  μουσικός οπαδός περιμένοντας υπομονετικά με μια μπύρα στο χέρι να ανοίξουν οι αναθεματισμένες πόρτες. Αυτές άνοιξαν στης 21:00 και ενώ η συναυλία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στης 22:00, τελικά άρχισε στης 22:30 λόγω της αδιάκοπης αν και Δευτέρας προσέλευσης  του κόσμου.

 Misfits
Χωρίς πολλά πολλά την ώρα αυτή οι Misfits  κάνουν το ρεσάλτο τους στην σκηνή και ξεκινάει το show, κάτω από τις επευφημίες του κόσμου  με πρώτο το κομμάτι  το ‘’Devil’s Rain’’. O Jerry Only όπως πάντα θεατρικός, θορυβώδης και ποζεράς (με την καλή έννοια), δεν έχασε στιγμή την αμεσότητα με τον κόσμο. Ο οποίος κόσμος καθ όλη την διάρκεια τα έδινε όλα από κάτω, όπως άλλωστε ξέρουμε να κάνουμε στην χώρα μας με κάθε γκρουπ που μας ξεσηκώνει. Από την άλλη ο Dez Cadena με τον δικό του πιο ήπιο τρόπο δεν έχανε επαφή με τον κόσμο και βεβαίως με τον ήχο της μπάντας, προσφέροντας μας πέρα από τους κιθαριστικούς ρυθμούς και τα μοναδικά φωνητικά του.
Βεβαίως οι ασταμάτητοι Misfits  όσο πέρναγε  η ώρα και από το ‘’Vivid’’ περνούσαν στο ‘’Land of the Dead’’, ‘’Scream’’, ‘’Hybrid Moments’’, ‘’Teenagers from Mars’’, η διάθεση όλων  μας γινόταν πιο μαχητική.  Ώσπου ήρθε η στιγμή του ‘’Attitude’’ και έγινε κυριολεκτικά χαμός!
Κατά της 23:10 ο Jerry πέταξε τα περιττά από πάνω του  ρούχα που τόσο τον ενοχλούσαν και συνέχισαν το show  όπως το ξεκίνησαν, σαν τρένο με σπασμένα τα φρένα σε μια έξαλλη πορεία χωρίς γυρισμό. Η βραδιά συνεχίστηκε απτόητη από όλες τις πλευρές έως ότου φτάσαμε στο encore που ήταν έξι κομμάτια  με πρώτο το  ‘’Descending Angel’’ και να ακολουθούν ύμνοι όπως το  ‘’Rise Above’’ και το  ‘’Die die my darling’’, όπου και ρεαλιστικά να μην είχες κάπου να το αφιερώσεις ‘’εξαιρετικά’’ εκείνη την ώρα, κάποιον εκείνη την στιγμή θα έβρισκες, αλλιώς απλά θα κοπανιόσουν μέχρι τα πνευμόνια  κ οι  μύες σου να μην αντέχουν άλλο.
Μεγάλη στιγμή στο τέλος, όπου κάτω από  horror music  ήχους ο Jerry  αφέθηκε μέσα στο κοινό και τους χαιρέταγε όλους, μοιράζοντας αυτόγραφα και φιλώντας με πάθος ότι όμορφο ξανθό – μελαχρινό κορίτσι που εκλιπαρούσε για ένα του βλέμμα. Ακραίος σε όλα του.
Γενικά ήταν μια συναυλία που θα μας μείνει  να την μνημονεύουμε  πολλά χρόνια ανάμεσα σε όλους όσοι γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της και να παραδίδουμε μαθήματα συναυλιακής συμπεριφοράς , πως είναι τα γνήσια live σε όλους όσους  δεν ήταν παρών. Πάντα τέτοια!
SETLIST
Devil’s Rain
Vivid Red Land Of The Dead
Scream
Hybrid Moments
Teenagers From Mars
Attitude
Some Kind Of Hate
Curse Of Mummy
Dark Shadows
Father
Jack The Ripper
Static Age
TV Casualty
She
Dr Fibes Rises Again
20 Eyes
Vampira Horror Biz
From Hell They Came
American Psycho
Shining Bones
Forbidden Zone
Ghost Of Frankenstein
Death Ray
Monkey’s Paw
I Turned Into A Martian
Skulls Where Eagles Dare
Hatebreeders
Goul’s Night Out
We Are 138
Encore:
Descending Angel
Helena
Rise Above
Die Die My Darling
Saturday Night
Halloween

Tags from the story
,
More from Tilemachos Kouklakis

25 χρόνια NIGHTSTALKER

I don’t care if you think Im bad I don’t know if...
Read More