Ο Athenar ξαναχτυπά στην πόλη μας λοιπόν, ύστερα από πέντε χρόνια - αυτός ο «περιθωριακός» του Black Metal, αφού για μερικούς αποτελεί έναν γραφικό τύπο που έχει ξεμείνει πίσω στον χρόνο. Έλα όμως που ο ίδιος δεν δίνει δεκάρα για όλα αυτά τα σχόλια. Δεν κατάλαβα δηλαδή; Που είναι το κακό κάποιος να κάθεται όλη μέρα στο υπόγειο του διαμερίσματος του, στο Cleveland του Ohio και να δημιουργεί μουσική; Εμείς στις εποχές καραντίνας π.χ. κάναμε κάτι καλύτερο; Λέω εγώ τώρα…Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί: μπάντες όπως οι MIDNIGHT, WATAIN, MGLA αποτελούν την ελπίδα του Black Metal και αυτό έχει σημασία, να περνάμε καλά ακούγοντας τη μουσική που γουστάρουμε, είτε είναι κάποιες μπάντες «true» ή όχι, είτε προσπαθούν να «το παίζουν» κάποιοι.
Έχοντας νέο άλμπουμ, το «Hellish Expectations» στα "μπαγάζια" τους, όπου ο Athenar ( για άλλη μία φορά ) τα κάνει όλα μόνος του και μάλιστα τα κάνει όπως θα αναμέναμε τουλάχιστον, οι «προσδοκίες» - όπως αναφέρει και ο τίτλος του είναι αναμενόμενες! Με λίγα λόγια, μας δίνει για μία ακόμα φορά ωμό, γρήγορο και βρώμικο Black ‘N’ Roll δηλαδή. Μπορούμε να πούμε με ευκολία, ότι παραμένει ζωντανό το πνεύμα των VENOM στα φωνητικά και στη παραγωγή σε συνδυασμό με τη MOTORHEAD Rοck ‘n’ Roll ακουστική στις κιθάρες και στο μπάσο και όλο αυτό περασμένο μέσα από την αισθητική των SLAYER – εποχής «Show No Mercy», τόσο ως προς την αισθητική στο εξώφυλλο όσο και στην ατμόσφαιρα! Επίσης, στα live τους είναι μέσα στην ενέργεια, μάλιστα είχα τη τύχη να τους δω στο Brutal Assault πίσω στο 2019 – και εκεί ήταν από τις δέκα καλύτερες εμφανίσεις του φεστιβάλ , οπού το crowdsurfing πήγαινε σύννεφο!
MIDNIGHT λοιπόν, όχι γιατί είναι hupe (όπως μερικοί μπορεί να βιαστούν να πουν), αλλά γιατί έχουν την ικανότητα να σε «αφυπνίσουν» και να σου θυμίσουν ότι ακούμε μουσική για να περνάμε καλά και καμία φορά «ανέμελα»! Όπως και να έχει, θα επαναλάβω ότι όταν μιλάμε για MIDNIGHT εννοούμε μια σταθερή αξία ζωντανά επί σκηνής στη φάση: «περνάω καλά όπως και να έχει γιατί γουστάρω – χωρίς να με πολύ ενδιαφέρει αν είναι και το καλύτερο κομμάτι του κόσμου, που ακούω εκείνη την στιγμή», οπότε με ανυπομονησία τους αναμένουμε να τους απολαύσουμε! Ελάτε και εσείς στις 30 Απριλίου στο Κύτταρο για να το διαπιστώσετε!!! Μαζί τους θα εμφανιστoύν το αθηναϊκό crusty death metal συγκρότημα που ακούει στο όνομα Cursed Blood. Έχοντας μέλη από μπάντες όπως Dead Congregation, Vulnus, Sarabante, Satan’s Wrath, Progress Of Inhumanity κτλ., οι Cursed Blood αποτελούν «εγγύηση» για το ότι θα περάσετε καλά. Info: Online presale: https://www.more.com/music/midnight/ Φυσικά σημεία προπώλησης : • Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Εξάρχεια) • Monstervile (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι) Η φυσική προπώληση ξεκινάει το Σάββατο 9/12 Παραγωγή : Como Esta Events