Metal Church: their human factor shows

Ένα όνειρο πραγματοποιείται. Οι Heavy/Power/Thrash Metal masters, Metal Church, θα εμφανιστούν live την Τρίτη 27/06/17 στο Κύτταρο και η προσμονή έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη. Τώρα, έχουμε να κάνουμε με τρεις κατηγορίες ανθρώπων: αυτούς που ΞΕΡΟΥΝ και’χουν μετατρέψει το σαλόνι του σπιτιού τους σε mosh pit, τους περαστικούς από το Metal που δεν τους λέει κάτι η ανακοίνωση αυτή, αλλά, περαστικοί είναι, οπότε screw them, και αυτούς που δεν γνωρίζουν, μα θέλουν να μάθουν. Γιατί, λοιπόν, αυτή η συναυλία είναι must;

Οι Metal Church αποτελούν τους φυσικούς ηγέτες του Heavy/Power/Thrash Metal. Αυτό, βέβαια, μόνο τωρινή διαπίστωση δεν είναι. Κοιτώντας κανείς τον πλούσιο, ποιοτικά και ποσοτικά, κατάλογο της μπάντας, θα καταλάβει εύκολα για τι μιλάμε. Στο ”Metal Church(1984) εξαπολύουν μια θανατηφόρα επίθεση, η οποία δεν αφήνει τίποτα όρθιο (9), το ”The Dark(1986) είναι ένα-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α (9), το ”Blessing in Disguise(1989) αποτελεί ευλογία προς ολάκερη την ανθρωπότητα (9),  το ”Hanging in the Balance(1993) σου προσφέρει τέτοια food for thought, που μετά την πρώτη ακρόαση, έχεις αναλύσει τα πάντα γύρω από την ζωή (9). Αρκετό υλικό, όμως, θα ακούσουμε και από το top για την χρονιά που κυκλοφόρησε ”XI(2016) (8), το οποίο μάλιστα σηματοδοτεί και την επιστροφή του Mike Howe (Vocals) στην μπάντα- αλήθεια, πόσοι έσκισαν τα βρακιά τους όταν ανακοινώθηκε πως θα επέστρεφε; Πάντως, άπαξ και ξεκινήσεις να τους μελετάς, αυτό ήταν, δεν υπάρχει επιστροφή. Κάτι καθ’όλα λογικό όμως. Κοινωνία, Εσωτερικοί αγώνες, Metal, Θάνατος. Ζητήματα τα οποία στην καθημερινότητά μας, μας απασχολούν άπαντες- άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο, σίγουρα όμως όλους.

Οι Metal Church όμως δεν είναι μόνο μια studio μπάντα. Live δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Άλλωστε, το γεγονός πως, τόσο εντός, όσο και εκτός, του studio είναι άκρως ποιοτικοί, αποτελεί και τον λόγο που έχουν αφοσιωμένους, πιστούς ακόλουθους, οι οποίοι παρακολουθούν στενά κάθε βήμα της μπάντας που αγαπούν. Βέβαια, δεν γίνεσαι fan έτσι εύκολα. Για να κατανοήσεις πλήρως την ουσία της μπάντας, χρειάζεται να μελετήσεις εντατικά το υλικό της, να το κάνεις κτήμα σου. Να μάθεις την ιστορία της. Να καταλάβεις πλήρως πως ο Kurdt Vanderhoof (Guitars) είναι μια μουσική ιδιοφυΐα. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως μόνο επενδύοντας χρόνο και χρήμα στην μπάντα, θα’χεις διευρύνει τους μουσικούς και μη ορίζοντές σου και θα’χεις ολοκληρωθεί ψυχικά. Αν πρόκειται για εύκολο εγχείρημα; Φυσικά και όχι. Then again, κόπο απαιτούν μόνο τα σπουδαία πράγματα. Πάντως, συναισθηματικά θα αποφορτιστείς. Και αυτό γιατί στην συναυλία τους έχει να γίνει το ΣΩΣΕ: ”Fake Healer”, ”In Mourning”, ”Needle and Suture”, ”Start the Fire”, ”Gods of Second Chance”, ”No Tomorrow”, ”Watch the Children Pray”, ”No Friend of Mine”, ”Killing Your Time”, ”The Human Factor”. Θα ραγίσουν τα τσιμέντα.

Η Playfalse πρόκειται να διοργανώσει μια εξαίσια συναυλία. Νιώθεις; ΝΙΩΣΕ.

Genre:

Heavy/Power/Thrash Metal

Main:

Metal Church (1984)

The Dark (1986)

Blessing in Disguise (1989)

The Human Factor (1991)

Hanging in the Balance (1993)

Masterpeace (1999)

The Weight of the World (2004)

A Light in the Dark (2006)

This Present Wasteland (2008)

Generation Nothing (2013)

XI (2016)

Current lineup:

Kurdt Vanderhoof (Guitars)

Mike Howe(Vocals)

Steve Unger (Bass)

Rick van Zandt (Guitars)

Ώρα έναρξης: 21:00 – Τιμή εισιτηρίου: 22 Ευρώ (Τα πρώτα 100 εισιτήρια) – 25 Ευρώ (Λοιπή προπώληση & Ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων

ΑΘΗΝΑ
Ticket House – Metal Era – No Remorse Records – Reload Stores – Cinema Libre – Uncle Chronis Tattoo – Monsterville
ON-LINE: www.123tickets.gr

More from Theodore Kritikos

AMON AMARTH, GRAND MAGUS @FUZZ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02/12/16

Η μέρα είναι Παρασκευή 02/12/16. Είναι η 2η φορά που παρακολουθώ live...
Read More