Metal Church, Desert Near the End, Solitary Sabred @Κύτταρο, Τρίτη 27/06/17

Έφτασε η στιγμή. Η στιγμή που για 1η φορά παρακολουθώ live τους Metal Church. Δέος. Τρίτη 27/06/17 και η προσέλευση του κόσμου στο Κύτταρο φαίνεται απογοητευτική για την ώρα. Στις 19:30 ανοίγουν οι πόρτες. Πιστοί, σήμερα έχει λαϊκό προσκύνημα.

Στις 20:00 στην σκηνή, και μπροστά σε λίγους παρευρισκόμενους, ανεβαίνουν οι Solitary Sabred. Μέσα σε 45 λεπτά, η Heavy/Power Metal μπάντα παρουσιάζει τα ”Disciples of the Sword”, ”Slayer’s Oath”, ”Damnation”, ”Redeemer”, ”Sarah Lancaster (The Witch’s Breed)”, ”Burn Magic, Black Magic” και ”Solitary Sabred”. Τα πράγματα είναι απλά. Γαμάνε. Ο ήχος τους είναι πεντακάθαρος, η medieval σκηνική τους παρουσία εντυπωσιακή- ο Petros ”Asgardlord” Leptos (Vocals) εκτός του ότι διαθέτει ιδιαίτερη φωνή, όσο βρίσκεται πάνω στην σκηνή μοιάζει να ανήκει στο φυσικό του περιβάλλον-, η επικοινωνία τους με το κοινό συνεχής, ενώ η τεχνική αρτιότητά τους σου πετάει όξω τα μάτια- hats off to George ”Stainlesz” (Bass). Κανένα κεφάλι δεν μένει ακούνητο (διαθέτουν δικό τους πυρήνα fans που γνωρίζει το υλικό τους και που σίγουρα μετά από αυτήν την εμφάνισή τους μεγαλώνει) και η ώρα περνά ιδιαίτερα ευχάριστα, όπως ευχάριστη είναι και η θέση στην οποία βρίσκομαι να δηλώνω πως δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα προς βελτίωση: όλα βρίσκονται στην εντέλεια. Κάθε τομέας είναι δουλεμένος στο έπακρο, κάτι που επιβεβαιώνεται και με το παραπάνω από την άψογη συναυλιακή τους απόδοση. Συγχαρητήρια.

Στις 21:00 εμφανίζονται στην σκηνή οι Desert Near the End. H Power/Thrash Metal μπάντα διαθέτει 45 λεπτά στη διάθεσή της, τα οποία αξιοποιεί παρουσιάζοντας τα ”Angel of the Deep”, ”Faces in the Dark”, ”Point of No Return”, ”The Night”, ”Road to Nowhere”, ”Season of the Sun”, ”Ashes Descent”. Ένα-ένα. Τεχνική αρτιότητα διαθέτουν και με το παραπάνω. Ασυζητητί. Η σκηνική τους παρουσία είναι τελείως in your face- in your face, όχι χύμα. Ο ήχος τους είναι πεντακάθαρος. Η επικοινωνία τους πάλι με το (αριθμητικά απλά ok) κοινό, χρήζει βελτίωσης. Από’κει και πέρα, δεν βλέπω και πολύ ενθουσιασμό τριγύρω. Ενδεχομένως επειδή περισσότερο θυμίζουν κάτι άλλο, παρά εστιάζουν στη διαμόρφωση της δικής τους ταυτότητας. Μην παρεξηγούμαι, αυτή υπάρχει, απλά δεν είναι τόσο δουλεμένη. Και αυτό είναι και το παράδοξο της όλης υπόθεσης, αφού ο τρόπος που λειτουργεί ο Alexandros Papandreou (Vocals) στην σκηνή είναι διακριτικός, όπως διακριτικό είναι και το παίξιμο του Akis Prasinikas (Bass). Η συνολική εικόνα όμως κάπου χωλαίνει. Σε κάθε περίπτωση, η γενικότερη αναβάθμιση είναι επιβεβλημένη. Keep up the hard work.

Η ώρα είναι 22:15 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Heavy/Power/Thrash Metal masters, Metal Church. Κοινωνία, Εσωτερικοί αγώνες, Metal, Θάνατος. κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα υγείας, πέφτουμε στην ανάγκη του άπληστου ”Fake Healer”, ”In Mourning” και προειδοποίηση προς τους απανταχού ανεύθυνους γονείς να δίνουν ουσιαστική σημασία στα παιδιά τους- ”Needle and Suture”, ΡΕ. Στο ”Start the Fire” γίνεται το σώσε και στην ζωή για να μπορείς να συνεχίζεις, είναι επιβεβλημένο να πατάς ”Reset”. Ο τοξικομανής επικαλείται τους ”Gods of Second Chance” για να τον γλιτώνουν από το μαρτύριό του, μπλέκεις με τράπεζες, κάνεις το πρώτο βήμα για το ”Date with Poverty”, το ”No Tomorrow” αποτελεί στάση ζωής. ”Watch the Children Pray”, α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Αν είσαι κάνας ηλίθιος ρατσίσταρος, ξεκουμπίδια γιατί you’re ”No Friend of Mine”, karma’s a bitch, οπότε να φέρεσαι σωστά απέναντι στους άλλους, ειδάλλως you’re just ”Killing Your Time” και στο ”Beyond the Black” επικρατεί πανδαιμόνιο. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- όσο δύσκολη και να’ναι η ζωή και δύσβατοι οι ”Badlands”, με κάποιον τρόπο πάντα βρίσκουμε τον δρόμο μας και o deciding factor στη μουσική είναι αποκλειστικά ”The Human Factor”. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά αρκετό κοινό και άκρως εντυπωσιακή, take no prisoners σκηνική παρουσία- ο Mike Howe (Vocals) είναι μορφάρα, ενώ ο Kurdt Vanderhoof (Guitars) μας αφήνει να μαζεύουμε τα σαγόνια μας από το πάτωμα. Burning on forever.

Setlist

Fake Healer

In Mourning

Needle and Suture

Start the Fire

Reset

Gods of Second Chance

Date with Poverty

No Tomorrow

Watch the Children Pray

No Friend of Mine

Killing Your Time

Beyond the Black

 

Badlands

The Human Factor

Η Playfalse διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Metal Church, με 14 κομμάτια και σε 1 ώρα και 50 λεπτά, ισοπέδωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους, μας έκαναν να δακρύσουμε και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους φυσικούς ηγέτες του Heavy/Power/Thrash Metal. Πιστοί για πάντα, come whatever may…

More from Theodore Kritikos

Kreator, Vader, Dagoba @Piraeus 117 Academy, Κυριακή 21/01/18

Judgement day. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Dagoba, 1η φορά που...
Read More