MEGADETH @PIRAEUS 117 ACADEMY, ΤΡΙΤΗ 05/07/16

AT LONG LAST, θα δω Megadeth live! Περίμενα χρόνια γι’ αυτήν τη Μέρα. Και όμως, η συναυλία δεν ήταν sold out- παρά τον φαινομενικά μεγάλο αριθμό παρευρισκομένων, κατά την στιγμή που άνοιγαν οι πόρτες του Piraeus 117 Academy, στις 19:00. Προφανώς, δεν συμμερίζονται όλοι τον ενθουσιασμό μου- κάτι που φυσικά και δε με εκπλήσσει, απλώς η άποψή μου, πως η επαφή της πλειοψηφίας με τη μουσική χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως επιδερμική, επαληθεύεται συνεχώς. Καμία δικαιολογία. Well, at the end of the day, it’s their loss. Διότι, πολύ απλά, η μπάντα από τις United States έσκισε.

Λίγη ώρα ακόμα κρατά η προσμονή (μπροστά στα χρόνια που περιμένω, αυτό δεν είναι τίποτα) και στις 21:15 τα φώτα χαμηλώνουν και οι θρυλικοί Speed/Thrash Metallers εμφανίζονται στην σκηνή, εισπράττοντας standing ovation από το πολυάριθμο κοινό. Η ακτινοβολία της μπάντας- φυσικά σε αυτό συνεισφέρει η μεγαλειώδης σκηνική παρουσία της, στην οποία συμπεριλαμβάνονται εκθαμβωτικά visuals-, που πραγματεύεται αριστουργηματικά την Πολιτική, τον Πόλεμο, την Ιστορία, τον Θάνατο, τη Θρησκεία, το Μίσος και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, γεμίζει τον συναυλιακό χώρ- ”Hangar 18”, ΡΕ. Και επειδή το φετινό Full-length αποτελεί αριστούργημα, πάρε στη μάπα το ”The Threat Is Real”. Στη μνήμη του Nick Menza (σ.σ.: R.I.P.) αφιερωμένο το γαμηστερό ”Tornado of Souls”. Αριστουργηματικό το ”Poisonous Shadows”, πουτάνα-όλα το ”She-Wolf”, πουτανιάρικο το ”Wake Up Dead”, σεμιναριακός συνδυασμός συναισθημάτων θυμού, λύπης και αγάπης το ”In My Darkest Hour”. Ευχάριστη έκπληξη (μερική), η συμπερίληψη στην setlist του instrumental ”Conquer or Die”. Τα air guitaring, air drumming και headbanging δίνουν και παίρνουν στο ”Fatal Illusion”, όπως συμβαίνει και με τα sing-alongs στο βιωματικό (σ.σ.: *Cough*) ”Trust”. Μνεία ξανά στο νέο album- στα πλαίσια της προώθησης του οποίου πραγματοποιείται η εδώ παρουσιαζόμενη συναυλία-, μέσω της εκτέλεσης του πάντα επίκαιρου ”Post American World”. ”À Tout le Monde”. Μόνο κλάμα. Ο David Ellefson λάμπει ιδιαιτέρως στο ”Dawn Patrol” (σ.σ.: τι bassline και αυτό), το ”Poison Was the Cure” επιφέρει moshing βγαλμένο από την κόλαση, ενώ ο χώρος σείεται με το all-hail-paranoia ”Sweating Bullets”. Ρε, τι κομματάρα είναι το ”Dystopia”. Και ο Kiko Loureiro, τι virtuoso Guitarist. Holy shit, δηλαδή. <<Megadeth, Megadeth, aguante Megadeth!>> a la ελληνικά για την συνέχεια, because ”Symphony of Destruction”. Κοινώς, ανακαίνιση του venue. Τι εννοείς ότι ακολουθεί το ”Peace Sells”; Τι εννοείς ότι επικρατεί κακός χαμός; Τι εννοείς ότι μέχρι και ο Vic Rattlehead εμφανίζεται στην σκηνή; Το σχήμα αποχωρεί προσωρινά και επιστρέφει για encore, αποτελούμενο, φυσικά, από το αριστουργηματικό ”Holy Wars… The Punishment Due”. Πουτάνα όλα. Σε ολόκληρη τη διάρκεια της συναυλίας, η μπάντα διαθέτει πεντακάθαρο ήχο και πανέμορφη επικοινωνία με τους fans, ενώ ο επιβλητικός Dave Mustaine αποτελεί είδωλο για αρκετές γενιές. Εμπειρία ζωής.

Setlist

Hangar 18

The Threat Is Real

Tornado of Souls

Poisonous Shadows

She-Wolf

Wake Up Dead

In My Darkest Hour

Conquer or Die

Fatal Illusion

Trust

Post American World

À Tout le Monde

Dawn Patrol

Poison Was the Cure

Sweating Bullets

Dystopia

Symphony of Destruction

Peace Sells

 

Holy Wars… The Punishment Due

_DSC0557
Dave Mustaine – Megadeth
_DSC0396
David Ellefson – Megadeth
_DSC0596
Kiko Loureiro – Megadeth
Dirk Verbeuren - Megadeth
Dirk Verbeuren – Megadeth
_DSC0559
Dave Mustaine – Megadeth

 

Fan video:

Η Didi τήρησε ρητά το timetable και, γενικότερα, διοργάνωσε ένα θεσπέσιο event. Από την άλλη, οι Megadeth, με 19 κομμάτια και σε 100 λεπτά, έδωσαν μία απίστευτη συναυλία, που θα συντροφεύει τους παρευρισκόμενους σε όλη τους την ζωή, πιστοποιώντας πως, όπως δισκογραφικά, έτσι και συναυλιακά, βρίσκονται στην κορυφή του είδους τους. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τους είδα live. ‘Til next time.

Tags from the story
, ,
More from Theodore Kritikos
FLOTSAM AND JETSAM, MEMORAIN, DESERT NEAR THE END @ΚΥΤΤΑΡΟ, ΠΕΜΠΤΗ 20/10/16
Η ενέργεια που εκπέμπει η μουσική των Memorain χρήζει επιστημονικής μελέτης. Σε...
Read More
0 replies on “MEGADETH @PIRAEUS 117 ACADEMY, ΤΡΙΤΗ 05/07/16”