Με πολύ sludge metal και άλλο τόσο post rock, μάς υποδέχεται το πρώτο Cult Of The Amps Fest!

Το πρώτο Cult Of The Amps, μια συνεργασία μεταξύ του μουσικού site i-Jukebox, του χώρου του Gagarin και 4 εγχώριων μπαντών, μάς υποδέχεται στο προαναφερθέν venue, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου για την πρώτη συναυλία της χρονιάς, με πολλή και εξαιρετική μουσική, καθώς και πολύ προσιτό εισιτήριο. Ποδαρικό, για το 2019, θα κάνουν, λοιπόν, τα συγκροτήματα του Cult Of The Amps, τα οποία, δεν είναι άλλα από του Allochiria, τους Amniac, τους Afformance και τους Caldera. Πιο αναλυτικά:

Οι Allochiria, στα έντεκα χρόνια τους, έχουν καταθέσει δύο σπουδαίες, ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές, καθώς κι ένα πρώτο ep, από το οποίο κι έπειτα, προήλθαν πολλές αλλαγές, κυρίως η αντικατάσταση του τραγουδιστή, με τραγουδίστρια, την Ειρήνη, η οποία και έβαλε την προσωπική της σφραγίδα στη μπάντα, με τη μοναδική της φωνή, και έτσι, αυτή, πήρε, την τόσο αξιόλογη κατεύθυνσή της. Την Παρασκευή, με αφορμή την επέτειο των 5 ετών από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου ‘Omonoia’, ανεβαίνουν στη σκηνή του Gagarin, για να τον παρουσιάσουν στην ολότητά του. Οι Allochiria, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με σπουδαίες μπάντες, στις πρώτες τους (και συνήθως, μοναδικές, έως σήμερα) επισκέψεις τους, στην Ελλάδα, όπως με τους Deafheaven, Altar Of Plagues, Year Of No Light, Harakiri For The Sky, Toundra & Minsk, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως στο Desertfest 2017 και στο New Long Fest (δις), αλλά φυσικά, έχουν παίξει και με πολλά, μεγάλα και μικρά, σχετικά και άσχετα του ήχου τους, εγχώρια συγκροτήματα, όπως με τους Universe217, Blame Kandinsky, Sadhus, We Own The Sky, Sofia Sarri, Chronoboros, Sun Of Nothing κ.α. Τέλος, έχουν περιοδεύσει δις, στην Ευρώπη, ενώ ο δεύτερός τους δίσκος, κυκλοφόρησε από μεγάλο ξένο label. Οι εμφανίσεις τους, είναι τρομερές και πραγματικές εκπλήξεις για όλους, ειδικά για όσους δεν έχουν παρευρεθεί ξανά σε κάποια από αυτές, στο παρελθόν.

Οι Afformance, είναι μια πολυμελής, post rock μπάντα, που υφίσταται τουλάχιστον από το 2006. Έχουν κυκλοφορήσει 1 ep και 5 δίσκους, με τους δύο τελευταίους να βγαίνουν ταυτόχρονα, πριν έναν χρόνο και κάτι. Έχουν πολλές μουσικές επιρροές, γεγονός που καθιστά το Post rock τους, μη μονοδιάστατο, μα γεμάτο με ηχητικούς πειραματισμούς. Είναι μια μπάντα με πολύ μεγάλο μουσικό ενδιαφέρον, και στο studio, αλλά και στο live. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με σπουδαίους καλλιτέχνες του είδους τους, όπως με τους Mogwai και τους The Ocean, στις τελευταίες τους επισκέψεις εδώ, με τους Mono, στην προτελευταία, με τους Crippled Black Phoenix, στην τέταρτη από τις έξι, με τους Slowdive, στη δεύτερη και τελευταία – έως τώρα, όπως ακριβώς και με τους Sigur Rós, καθώς και με πλήθος εγχώριων μπαντών, όπως με τους Universe 217, Atomic Love, We Own The Sky, Jane Doe, The Man & His Failures, Sofia Sarri, Emi Path, Poem κ.ά, ενώ έχουν συμμετάσχει και στο New Long Fest, αλλά και στο Fraternity Of Sound Fest.

Οι Amniac, είναι ένα συγκρότημα, το οποίο, εδώ και εννιά χρόνια, κινείται σε παρόμοια μουσικά μονοπάτια με αυτά των Allochiria, τα του post και sludge metal, ενώ έχουν επίσης κυκλοφορήσει δύο εξαιρετικούς δίσκους, με τον δεύτερο, να έχει κυκλοφορήσει προ διετίας, με έναν μήνα διαφορά από τον δεύτερο των Allochiria. Τον Απρίλιο του 2017, ο τραγουδιστής τους, ο Παντελής, αποχώρησε, λόγω της εγκατάστασής του, σε χώρα του εξωτερικού, αλλά αντικαταστάθηκε επάξια από τον Δημήτρη, ήδη γνωστό στον μουσικό χώρο. Τον Νοέμβριο του 2018, 2 από τα άλλα 3 μέλη, επίσης αποχώρησαν και αντικαταστάθηκαν, γεγονός που έχει οδηγήσει σε σχεδόν πλήρη ανασύνθεση της μπάντας, σε σχέση με το πώς ήταν στην αρχή και έχει δημιουργήσει την περιέργεια, να δούμε πώς θα τα πάει η νέα, αφού έως τώρα, οι Amniac, ήταν επίσης πάρα πολύ δυνατοί επί σκηνής. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Alcest, στη δεύτερη επίσκεψη εκείνων, εδώ, καθώς και με τους Wrekmeister Harmonies, στην πρώτη, εκείνων. Έχουν συμμετάσχει σε εγχώρια φεστιβάλ, όπως στο New Long και στο Defcon, ενώ, έχουν κι αυτοί μοιραστεί τη σκηνή με πολλές εγχώριες μπάντες, όπως οι Automaton, Skull & Dawn, We Own The Sky, New Past, Nochnoy Dozor, Tugdam Upon Revival, New Past, Gagulta, Drako Gigant, Whatever End κ.ά.

Οι Caldera, είναι μία σχετικά πρόσφατη post rock με μέταλ στοιχεία, μπάντα, αφού ξεκίνησε το 2013. Ακούστηκαν περισσότερο, με τη συμμετοχή τους στη συναυλία της έκτης επίσκεψης των Mono στην Αθήνα, μαζί με τους The Storm Of Light (η δεύτερη, εκείνων), τους οποίους, θα συνόδευε η Jo Quali, αλλά τελευταία στιγμή, το όνομά της, εξαφανίστηκε από τις ανακοινώσεις και εμφανίστηκε η αναγραφή του opening act από τους Caldera, οι οποίοι, κατέπληξαν το κοινό και μας έκαναν να περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε από αυτούς. Μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο ep τους, ενώ ως τώρα, έχουν παίξει με πολλές εγχώριες μπάντες, όπως με τους Amniac, Their Methlab, Mass Culture, Message In A Cloud κ.ά.

Μια τρομερά ενδιαφέρουσα μουσική βραδιά, που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Στηρίζουμε την εγχώρια σκηνή, ειδικά εφόσον το αξίζει και μάλιστα, πολύ. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοργάνωσης:

CULT OF THE AMPS vol. I

featuring:

ALLOCHIRIA

“Omonoia” 5 year anniversary show

AFFORMANCE

AMNIAC

CALDERA

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, Gagarin 205 (Λιοσίων 205, Αθήνα)

Τιμή εισιτηρίων:

8€ προπώληση / 10€ ταμείο

Προπώληση εισιτηρίων:

Viva.gr (http://bit.ly/2zUEQw6), 11876, Seven Spots, Reload Stores, Καταστήματα Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4), Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης), Αθηνόραμα.gr, Πολυχώρος Yoleni’s (Σόλωνος 9), Syd Records (Πρωτογένους 13)

Ώρες εμφάνισης:

19:00 Doors open

20:00 – 20:35 Caldera

20:55 – 21:30 Amniac

21:50 – 22:45 Afformance  

23:05 – 00:10 Allochiria

FB Event: www.facebook.com/events/330963507493386

Video trailer: https://youtu.be/-nv-1C1nYPU

*************************

ALLOCHIRIA

Τον Ιανουάριο του 2014, οι Allochiria κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full-length album με τίτλο “Omonoia”. Στις 11 Ιανουαρίου 2019 – πέντε χρόνια μετά – θα κάνουν μία παύση από τη σύνθεση νέου υλικού, για να παίξουν ζωντανά ολόκληρο τον δίσκο σε ένα επετειακό live, στο Gagarin.

Οι Allochiria είναι μια post-sludge μπάντα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2008, και το 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο ΕΡ. Αρχές του 2014, κυκλοφόρησαν την πρώτη τους full-length κυκλοφορία, με τον τίτλο “Omonoia”.

Από τον Δεκέμβρη του 2016 οι Allochiria ανήκουν στη δισκογραφική Art of Propaganda, με την οποία κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους, “Throes”, τον Μάρτη του 2017.

Οι Allochiria έχουν παίξει με τους Deafheaven, Year of No Light, Altar of Plagues, Harakiri for the Sky, Toundra και πολλές ακόμα μπάντες. Συμμετείχαν στο Rockstadt Extreme Fest στο Rasnov της Ρουμανίας, τον Αύγουστο του 2014 και του 2018, ενώ πραγματοποίησαν την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία τον Μάρτη του 2015.

Τον Οκτώβρη του 2017 έπαιξαν στο Desertfest Athens, ανάμεσα σε ονόματα όπως οι Saint Vitus, Colour Haze, Graveyard, Orange Goblin και άλλοι. Τον Μάιο του 2018 οι Allochiria ολοκλήρωσαν τη 2η ευρωπαϊκή τους περιοδεία, αυτή τη φορά στην κεντρική Ευρώπη.

https://www.facebook.com/Allochiriatheband
http://allochiria.bandcamp.com/releases
http://www.youtube.com/user/Allochiriatheband

AFFORMANCE

Πολλοί γνωρίζουν τους Afformance από τα post-rock πονήματα του παρελθόντος, κάτι που όμως είναι μόνο η μισή αλήθεια του μουσικού σύμπαντος της αθηναϊκής κολεκτίβας, που από τη δημιουργία της το 2005 μέχρι και σήμερα, δεν διστάζει να πειραματιστεί και να διευρύνει τα καλλιτεχνικά και τεχνικά όριά της, αγνοώντας τις φόρμες, μα μένοντας πάντα πιστή και συνεπής στη ποιοτική γραμμή που έχει χαράξει, παράγοντας και αναπαράγοντας σε στουντιακό και ζωντανό περιβάλλον, ήχους που διεγείρουν την ψυχή της, από κινηματογραφικά ambient ηχοτοπία, μέχρι συναισθηματικά φορτισμένες, ηλεκτρισμένες εκρήξεις που επιβεβαιώνουν τις ροκ ρίζες αυτού του μοναδικού σχήματος.

Το 2017 βρήκε τους Afformance στον απόηχο ενός τολμηρού δισκογραφικού project, της ταυτόχρονης κυκλοφορίας δύο albums, με δύο διαφορετικούς προσανατολισμούς αλλά και δύο διαφορετικές προσωπικότητες, σε μουσικό και θεματολογικό επίπεδο, μέσω της δισκογραφικής United We Fly.

Το “Pop Nihilism” είναι – όπως δηλώνει και το όνομά του – μία pop υφής ωδή στο σκοτάδι και την εσωστρέφεια, που άλλωστε χαρακτήριζε πάντα τους Afformance στα μέχρι πρότινος δισκογραφήματά τους. Πολυπρόσωπο, πότε ερεβώδες και πότε γλυκόπιοτο, κουβαλάει μέσα του επιρροές και στοιχεία από post-rock, indie, ambient, παλαιά και πιο σύγχρονη pop, αποτελώντας ό,τι πιο ώριμο έχει κυκλοφορήσει η μπάντα μέχρι στιγμής.

Το “Music for Imaginary Film #1” είναι επίσης ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Το ίδιο το σχήμα το περιγράφει ως εξής: “Είναι η ιστορία ενός άντρα, ο οποίος προσπαθεί να δραπετεύσει από ένα μεγάλο δάσος στο οποίο είναι παγιδευμένος, και κατά την απόδρασή του από αυτό, λύνει αρκετά μυστήρια σχετικά με τον εαυτό του αλλά και τον ανεξερεύνητο κόσμο που τον περιέβαλε. Πρόκειται για την μεταφορική ιστορία ενός ατόμου το οποίο απομονωμένο στον μικρόκοσμό του, αδυνατεί να καταλάβει ή να σκεφτεί το τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή. Τα 8 τραγούδια που περιέχονται στο album, ξεδιπλώνουν ψυχικά και φυσικά στάδια από τα οποία περνάει ο χαρακτήρας, για να πραγματοποιήσει το πέρασμα από τη λήθη στη συνειδητοποίηση της ασθένειάς του”.

https://www.facebook.com/pg/afformance
https://afformance.bandcamp.com

AMNIAC

Οι Amniac είναι μία post/sludge metal μπάντα από τον Πειραιά που σχηματίστηκε τον Οκτώβριο του 2010. Τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο “Infinite” και τρία χρόνια μετά επέστρεψαν στη δισκογραφική δράση με το “Matriarch”, η κυκλοφορία του οποίου επισφραγίστηκε από συναυλίες σε Αθήνα και επαρχία, τη support εμφάνισή τους στο πλευρό των Γάλλων Alcest, όπως και τη συμμετοχή τους στο New Long Fest 2017, εμφανίσεις οι οποίες έτυχαν αποθεωτικών κριτικών από το κοινό και τον εγχώριο μουσικό τύπο.

Έχουν μοιραστεί τη σκηνή, μεταξύ άλλων, με τους Wrekmeister Harmonies (US), we.own.the.sky, Puta Volcano, Automaton, Kalpa και πολλές ακόμα μπάντες.

Ο ήχος τους αν και φέρει χαρακτηριστικά στοιχεία των συγκροτημάτων-επιρροών τους (δεν κρύβονται οι αναφορές σε Isis, Cult of Luna και Amenra, κυρίως στο κομμάτι της ατμόσφαιρας), κουβαλάει το δικό του μοναδικό σκοτάδι, απόρροια των εσωτερικών αναζητήσεων του σχήματος.

Με ανανεωμένη πλέον σύνθεση, οι Amniac θα παρουσιάσουν υλικό και από τα δύο τους album, καθώς και κομμάτια από την επερχόμενη κυκλοφορία τους.

https://www.facebook.com/AmniacBand
https://www.instagram.com/amniac_band
https://amniac.bandcamp.com

[email protected]

CALDERA

Οι Caldera δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2013 και είναι ένα οργανικό post-metal τρίο με επιρροές από Cult of Luna, Neurosis, Amenra και τον ευρύτερο sludge ήχο. Η μουσική τους βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο live looping.

Μόλις ολοκλήρωσαν τον πρώτο τους δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2019.

[email protected]

https://www.facebook.com/calderagr/
https://www.instagram.com/calderabandgr/

*************************

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/CultOfTheAmps
http://www.i-JUKEBOX.gr
http://www.gagarin205.gr

***

Αφιέρωμα, για το sinavlia.gr, από τον Πάνο Σταυρουλάκη.

____

Tags from the story
More from Πάνος Σταυρουλάκης

Ο πρωτοπόρος μουσικός Nils Frahm, ζωντανά, για πρώτη φορά στην Αθήνα!

Ο σπουδαίος Γερμανός μουσικός, συνθέτης και παραγωγός Nils Frahm, έρχεται, επιτέλους, στην...
Read More