Manilla Road, Paladine, Murder Angels @Κύτταρο, Δευτέρα 01/05/17

Έφτασε η μέρα που θα παρακολουθήσω live για 1η φορά τους Manilla Road. Δευτέρα 01/05/17, λίγοι και καλοί στο Κύτταρο. Επικές στιγμές. Στις 20:00 ανοίγουν οι πόρτες. Open the gates!

Στις 20:10 εμφανίζονται στην σκηνή οι Murder Angels. Η Thrash/Heavy Metal μπάντα, με 40 λεπτά στη διάθεσή της, παρουσιάζει τα ”Black Lightning”, ”Enter the Night”, ”Haunted by Darkness”, ”Fire and Axe”, διασκευή στο ”Murder Angels” των Death SS και τα κάνει όλα λαμπόγυαλο. Έχουμε και λέμε: πάρα πολύ καλός ήχος, τεχνική αρτιότητα που βγάζει μάτι, μια χαρά επικοινωνία με το ελάχιστο αριθμητικά κοινό και σκηνική παρουσία προσεγμένη μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Το ότι δεν κωλώνει μπροστά στη θέα των λιγοστών παρευρισκομένων, αλλά βαράει nonetheless και το γεγονός πως ξέρει καλά τι πρεσβεύει, έτσι ώστε να το μεταδίδει μέσα από τα σκηνικά που χρησιμοποιεί, δείχνει μια μπάντα που έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο υλικό της. Και όλα αυτά, χωρίς να χαθεί ίχνος αυθορμητισμού. Ναι, υπάρχει τεράστια προσοχή στη λεπτομέρεια (αυτή κάνει και τη διαφορά άλλωστε), κάτι το οποίο συνδυάζεται όμως περίτεχνα με πηγαίο συναίσθημα. Αποτέλεσμα, ο λίγος κόσμος να γουστάρει και η μπάντα να κερδίζει νέους ακόλουθους. Όχι απλά κανένα παράπονο, αλλά αντιθέτως πολλά πολλά μπράβο. Μπράβο.

Στις 21:05 εμφανίζονται στην σκηνή οι Paladine. Μέσα σε 40 λεπτά, η Power Metal μπάντα παρουσιάζει τα ”Paladine”, ”Master of Present and Past”, ”Dragonrider”, διασκευή στο ”Gutter Ballet” των Savatage, ”Midnight Sky”, ”The Metalizer”. Προφανέστατη τεχνική αρτιότητα, αρκετά καλός ήχος, ικανοποιητική επικοινωνία με το αριθμητικά σχετικά μικρό κοινό και απλά ok σκηνική παρουσία. Αυτό το τελευταίο αποτελεί και τομέα στον οποίο επιβάλλεται άμεση επένδυση, καθώς η βελτίωσή του can do wonders- η όλη fantasy λογοτεχνία είναι ιδιαίτερα γοητευτική, και το όλο concept της σειράς των Dragonlance novels δύναται να παρουσιάζεται στην σκηνή με τέτοιον τρόπο που κανείς παρευρισκόμενος να μην μένει ασυγκίνητος (αν δε, είναι και λάτρης της όλης φάσης, τότε κερδίζεται με ιδιαίτερη άνεση). Περιθώρια γενικότερης βελτίωσης υπάρχουν- μερικές διορθώσεις χρειάζονται here and there και η αναβάθμιση έρχεται φυσικά. Όπως και να’χει πάντως, η εμφάνιση στο σύνολό της είναι θετική. Η ώρα κυλά ευχάριστα, ο κόσμος δείχνει να περνάει καλά και ενδεχομένως μερικοί αγγίζονται περισσότερο από άλλους. Keep going.

Η ώρα είναι 22:00 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Epic Heavy/Power Metal τιτάνες, Manilla Road. Λογοτεχνία, Τρόμος, Μυθολογία, Φαντασία, Ιστορία. Τα ”Dreams of Eschaton” μας αποκαλύπτουν πως η μοίρα της ανθρωπότητας προμηνύεται οδυνηρή, το ”Astronomica” είναι ένα α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α και ύψωση αναστήματος απέναντι στους πολέμαρχους, τους ”Weavers of the Web” που μας οδηγούν στον θάνατο. Άπαντες σαστίζουμε στο ”Mystification”, το ”Dragon Star” επιφέρει πόλεμο και η άνοδος του ξακουστού βασιλιά Arthur πραγματοποιείται στο ”The Ninth Wave”. Ο κακός χαμός στο ”Open the Gates”, το αναπόφευκτο του θανάτου αποκαλύπτεται πλήρως στο ”Masque of the Red Death” και στο ”Death by the Hammer” γίνεται το σώσε. ”Hammer of the Witches” και όλες οι μάγισσες στέλνονται στην πυρρά, all hail Odin, τον πατέρα του Tiw, στο ”Witches’ Brew”, ”The Empire” και η τρίχα κάγκελο.  Για πάντα χαμένοι στην ”Necropolis”, ΡΕ. ”Crystal Logic”, λαϊκό προσκύνημα, kneel before the ”Queen of the Black Coast” και ”Flaming Metal Systems” με αντάλλαγμα την ψυχή μου. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει ήχο κρύσταλλο, συνεχή και άκρως θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά μεγαλούτσικο κοινό με το οποίο ενώνεται με αμοιβαίους δεσμούς αφοσίωσης και σκηνική παρουσία που σε αφήνει με δάκρυα συγκίνησης- α ρε Mark Shelton (Guitars, Vocals), μορφάρα. We’re mystified.

Setlist

Dreams of Eschaton

Astronomica

Weavers of the Web

Mystification

Dragon Star

The Ninth Wave

Open the Gates

Masque of the Red Death

Death by the Hammer

Hammer of the Witches

Witches’ Brew

The Empire

Necropolis

Crystal Logic

Queen of the Black Coast

Flaming Metal Systems

Η Music Box διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Manilla Road, με 16 κομμάτια και σε 110 λεπτά, δεν άφησαν τίποτα όρθιο και επιβεβαίωσαν την απόλυτη κυριαρχία τους στο Epic Heavy/Power Metal. Up the hammers to stay.

0 replies on “Manilla Road, Paladine, Murder Angels @Κύτταρο, Δευτέρα 01/05/17”