Μακης Τσαμκόσογλου (Mother Of Millions): “Στις 20 Γενάρη θα οπτικοποιήσουμε το Sigma”

Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση των Progressive Rockers Mother Of Millions στο Temple Athens στις 20/1 το sinavlia.gr συζήτησε μαζί με τον Μάκη Τσαμκόσογλου (keyboards,samples) για την Ελληνική σκηνή καθώς και για την πρώτη δεκαετία που κλείνει η μπάντα φέτος.

Γειά σας και καλώς ήλθατε στο sinavlia.gr

Κυκλοφορήσατε πρόσφατα την καινούργια σας δουλειά, “Sigma” (2017). Ποιο είναι το feedback που παίρνετε μέχρι στιγμής απ’ τον κόσμο;

Καλώς σας βρήκαμε! Μέσα σε αυτούς του δύο μήνες που κυκλοφορεί το  “Sigma” τόσο ο κόσμος όσο και ο εγχώριος και διεθνής τύπος το έχουν υποδεχθεί πολύ ένθερμα, πιθανότατα πιο ένθερμα απ’οτι περιμέναμε, γεγονός που μας δίνει τρομερή ώθηση.

Υπήρξαν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο γράψατε ή ηχογραφήσατε το δίσκο σε σχέση με το “Human” (2014);

Όπως και στο “Human”  έτσι και στο “Sigma” ουσιαστικά η σύνθεση ήταν υπόθεση όλων. Πάντα κάποιος φέρνει μια ιδέα που στην συνέχεια αναλύεται σε τέτοιο επίπεδο που σίγουρα δεν θα περνούσες κάλα (γέλια) άλλα έτσι λειτουργούμε. Από το προβάδικο σε ηχογράφηση και πάλι πίσω μέχρι να είμαστε χαρούμενοι όλοι με το αποτέλεσμα. Φαντάζει να είναι μια αέναη διαδικασία αλλά για εμάς κάνει. Ουσιαστικές αλλαγές έγιναν στην επιλογή συνεργατών. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε όλος στα Universe217 studios με την πολύτιμη συνεισφορά του Μάνου Γεωργακόπουλου, την μίξη ανέλαβε ο Έκτορας Τσολακης και το mastering ο Steve Lado. Συνεργάτες πολύτιμοι που δύσκολα κάποιος αλλάζει.

 

Υπάρχει κάποιο afterthought για το δίσκο; Κάτι που θα αλλάζατε;

Ο δίσκος κυκλοφορεί όπως σου είπα κάτι παραπάνω από 2 μήνες. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο νομίζω είναι νωρίς για να το βρω. Προς το παρόν μας ακούγεται όπως ακριβώς τον είχαμε στο μυαλό μας.

Θα παίξετε live στο Temple Athens στις 20/01/2018 όπου θα γίνει και η παρουσίαση του δίσκου. Ετοιμάζετε κάτι ιδιαίτερο για το live;

Στις 20 Γενάρη θα οπτικοποιήσουμε το “Sigma”. Όσοι μας έχουν δει λαιβ μπορεί να υποψιάζονται τι σημαίνει αυτό. Πάντως γεγονός είναι ότι πάντα θέτουμε τον πήχη ψηλά και προσπαθούμε κάθε λαιβ μας να είναι μια περιπέτεια τόσο για εμάς όσο και για τον κόσμο που το παρακολουθεί.

Συναυλιακά τι σχέδια υπάρχουν για το 2018;

Ήδη από την κυκλοφορία του “Sigma” είμαστε αρκετά ενεργοί σε αυτό τον τομέα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην χώρα μας. Έτσι λοιπόν θα συνεχίσει και το 2018. Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνει φυσικά η παρουσίαση του δίσκου στην πόλη μας από κει και πέρα τον Μάρτιο έχουμε ένα ευρωπαϊκό τουρ και μέσα στο καλοκαίρι κάποια φεστιβαλ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ποια η γνώμη σας σχετικά με την Ελληνική σκηνή; Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει ή να βελτιωθεί;

Πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει κάποιος αν πούμε ότι κάθε μπάντα θέλει να γίνεται καλύτερη. Βέβαια το επίπεδο είναι πάρα πολύ ψηλό ήδη. Πλέον τα ελληνικά συγκροτήματα προσέχουν τις δουλειές τους σε όλα τα επίπεδα και φυσικά ‘ανταμοίβονται’.

Αυτή τη χρονιά κλείνετε 10 χρόνια απ’ τη δημιουργία σας. Ποια ή ποιες είναι οι καλύτερες αναμνήσεις απ’ την πρώτη σας δεκαετία;

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια ε? Σίγουρα έχουν υπάρξει πολλές όμορφες στιγμές και κάθε χρόνος είναι καλύτερος για εμάς. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιες στιγμές σίγουρα μέσα σε αυτές θα ήταν το πρόσφατο τουρ που κάναμε στην Ευρώπη μαζί με τους Textures και τους Extremeties όπου ξεκινήσαμε οδικώς από το στούντιο στην Αθήνα και βρεθήκαμε λίγο πιο κάτω από την Δανία, στο Αμβούργο. Νομίζω αυτή η διαδικασία μας έκανε να μάθουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα και σίγουρα μας έφερε πιο κοντά.

Για την δεύτερη δεκαετία σας τι στόχους έχετε;

Πολλή μουσική, πολλά λαιβ νέες ιστορίες νέες προκλήσεις. Ο ουρανός ειναι το όριο.

Ποια η γνώμη σας για τα streaming services (spotify, pandora κτλ) και τη μουσική;

Προσωπικά χρησιμοποιώ τέτοιες υπηρεσίες. Μ’αρεσει πολύ να ψάχνω καινούργιες μουσικές να γκρινιάζω με αυτά που δεν μου αρέσουν και να ακούω 150 φορές την ημέρα ένα κομμάτι. Σίγουρα λείπει ο ρομαντισμός του να ανοίγεις το βινύλιο η το CD αλλά αν ο σκοπός του καλλιτέχνη είναι να ακουστεί η μουσική του σε περισσότερα αφτιά τότε είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία. Εγώ σαν λάτρης τόσο του CD όσο και του βινυλίου φροντίζω ότι μου αρέσει πολύ να το αγοράζω και σε φυσική μορφή.

Αυτά από μένα, ο τελευταίος λόγος δικός σας. Θα θέλατε να αφήσετε κάποιο μήνυμα για τους αναγνώστες του site;

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία, ελπίζουμε να σας δούμε όλους το Σάββατο στις 20 Γενάρη στην παρουσίαση του δίσκου μας στο Temple Athens.

Rise Evolve.

More from George Haniotakis
I Am Morbid, Mortal Torment, Nuclear Terror @ Κύτταρο, Τετάρτη 14/06/2017
Η μέρα έφτασε, ο David Vincent  και η παρέα του θα μας επισκεπτόταν...
Read More
0 replies on “Μακης Τσαμκόσογλου (Mother Of Millions): “Στις 20 Γενάρη θα οπτικοποιήσουμε το Sigma””