(Ακυρώθηκε) KVELERTAK @ Gagarin205, 14.04.2018

Μετά την πρώτη εμφάνισή τους, όταν άνοιξαν την συναυλία των Slayer το 2013, επανέρχονται συναυλιακά στην χώρα μας παρέα με το Nattesferd.

Οι Kvelertak γεννήθηκαν στο Stavanger της Νορβηγίας, και το όνομα τους σημαίνει στραγγαλισμός, κάτι αντίστοιχο δηλαδή της αίσθησης που θέλουν να μεταδώσουν με τον ήχο τους. Είναι γνήσια τέκνα του νέου σκληρού ήχου, και επάξιοι συνεχιστές του black metal. H αλήθεια είναι πως η Νορβηγία της τελευταίας 20 ετίας έχει το συμβάλει στα μέγιστα στον black metal ήχο. Η περίπτωση βέβαια των Kvelertak ξεχωρίζει γιατί υπάρχει σε αυτούς ένα στοιχείο που τους καθιστά υπεραγαπημένους, το heavy stoner rock των συνθέσεών τους. Απότομα riff στα τραγούδια που αξιοποιούν το μίγμα rock, punk και ψυχεδέλειας. Δεν αποχωρίζονται ποτέ τον στίχο στην μητρική τους γλώσσα. Διόλου πρόβλημα αφού τα κομμάτια τους δημιουργούν ένα δικό τους όλον, ένα σύμπαν με κοινή παγκόσμια γλώσσα.

Το 2010 μας συστήθηκαν με το ομώνυμο άλμπουμ, προκαλώντας λαμπρή υποδοχή και υψηλές προσδοκίες για την συνέχεια. Με τραγούδια όπως το “Blodtørst” δικαιολόγησαν το «στραγγαλιστικό» τους όνομα.

Το Meir (2013), που σημαίνει «more» στα νορβηγικά, είναι το δεύτερο άλμπουμ τους στο οποίο ακολουθούν την πεπατημένη του πρώτου, χωρίς να ξεφεύγουν από τον ντόρο που δημιούργησαν ως πρωτοεμφανιζόμενοι. Τα βασικά στοιχεία της αισθητικής τους συνεχίζουν, όπως το φοβερό εξώφυλλο του John Baizley (η κιθάρα των Baroness), που είχε κάνει και το εξώφυλλο του πρώτου, αντιπροσωπευτικό της ψυχεδέλειας και της αισθητικής του σκληρού κατά τ’άλλα ήχου τους. Σπουδαία στιγμή του αλμπουμ, το “Bruane Brenn” (“Burning Bridges”) όπου ο φαίνεται πόσο σπουδαίος frontman είναι ο Hjelvik.

Στο πιο πρόσφατο ΄άλμπουμ τους, οι Judas Priest εισβάλουν στο black metal και το αποτέλεσμα είναι το Nattesferd, που κυκλοφόρησε το Μάη του 2016. Ένα νέο στοιχείο κάνει διαφορά, η χαρούμενη διάθεση του 80s rock, όπως στο “1985”.

Τι άλλο απομένει να δούμε στουντιακά από τους Kvelertak είναι ένα ωραίο μυστήριο, προς τα που θα στραφεί η ρότα τους. Συναυλιακά αναμένουμε ένα δυναμικό live, setlist μοιρασμένο στους τρεις δίσκους (ελπίζοντας η έμφαση να δοθεί στον πρώτο ομώνυμο) και διοργανωτικά να τηρηθεί η χωρητικότητα της σκηνής γιατί κάτι μας λέει πως το live  είναι sold out…

 

 

Από Δ.Τ.

Οι Kvelertak επιστρέφουν στη χώρα μας! Μετά τις εμφανίσεις τους με τους Megadeth (2012) και στο Heavy By The Sea Festival με τους Slayer (2013), οι τρομεροί Νορβηγοί επιτέλους θα δώσουν τα πρώτα headlining shows τους στην Ελλάδα, ακριβώς τη στιγμή που βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους. Την Παρασκευή 13 Απριλίου στο Eightball στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 14 Απριλίου στο Gagarin205 στην Αθήνα, οι Kvelertak θα μας προσφέρουν, για πρώτη φορά σε κλειστά venues στην χώρα μας, το γνωστό “μανιασμένο” θέαμα που δεν αφήνει τίποτα όρθιο.  Το ίδιο ακριβώς θέαμα που “πόρωσε” τόσο πολύ ακόμα και τον James Hetfield, με αποτέλεσμα να γίνουν οι Kvelertak το opening act σε όλα τα dates της τρέχουσας Ευρωπαϊκής περιοδείας των Metallica!

————————————–

KVELERTAK

+ special guests

13.04.2018 Eightball, Θεσαλονίκη

14.04.2018 Gagarin205, Αθήνα

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Θεσσαλονίκη

Προπώληση: 23 ευρώ

Ταμείο: 26 ευρώ

Αθήνα

Προπώληση: 24 ευρώ

Ταμείο: 27 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.gr, SevenSpots, Reload, Ευρυπίδης, MediaMarkt.

Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Πληροφορίες: www.detoxevents.gr, 2109636489

 

 

Ανακοίνωση ακύρωσης

Δυστυχώς, οι συναυλίες των Kvelertak σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ακυρώνονται, λόγω απροσδόκητων προβλημάτων παραγωγής που προέκυψαν την τελευταία στιγμή.

Το συγκρότημα και οι διοργανωτές ζητούν την κατανόηση του κοινού για την αναστάτωση που δημιουργείται.

Η διαδικασία επιστροφής του αντίτιμου των εισιτήριων έχει ήδη ξεκινήσει και είναι η ακόλουθη:

Για την συναυλία στο Gagarin205 (Αθήνα):
Για αγορές εισιτηρίων που έγιναν με πιστωτική κάρτα η επιστροφή θα γίνει αυτόματα στην κάρτα των δικαιούχων.
Για αγορές εισιτηρίων που έγιναν με μετρητά από κάποιο φυσικό κατάστημα του δικτύου Viva, οι δικαιούχοι θα πρέπει να στείλουν με email στο [email protected] τα ακόλουθα στοιχεία:
Όνομα
Επώνυμο
Κωδικό παραγγελίας
Τηλέφωνο
IBAN
Τράπεζα
Όνομα δικαιούχου
Τα στοιχεία πρέπει να σταλούν έως και τις 10 Απριλίου.

Οι επιστροφές θα ολοκληρωθούν έως τις 14 Απριλίου.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 13855

 

Written By
More from Maria Lezgi

Τα 10 αγαπημένα κομμάτια των Wooden Shjips

To ψυχεδελικό rock κουαρτέτο επιστρέφει στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου στο Gagarin...
Read More