Kreator, Vader, Dagoba @Piraeus 117 Academy, Κυριακή 21/01/18

Judgement day. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Dagoba, 1η φορά που παρακολουθώ live τους Vader, 3η φορά που παρακολουθώ live τους Kreator. Κυριακή 21/01/18, το Piraeus 117 Academy κατακλύζεται από κόσμο, οι πόρτες ανοίγουν στις 19:20, η Αποκάλυψη έφτασε. The world you know is gone, the paradise’s fallen, a thousand fires burn.

Η ώρα είναι 19:40 και στην σκηνή εμφανίζονται οι masters του Groove/Industrial Metal, Dagoba. Θάνατος, Ζωή, Ψυχολογία, Αθεϊσμός. ”I, Reptile” και η Ιουράσια περίοδος κυριαρχεί, ο κακός χαμός στο ”The Man You’re Not”. Ο ”Inner Sun” μέσα σου εξαφανίζει το σκότος της νύχτας, ”When Winter…” έρχεται, δεν υπάρχουν φώτα τριγύρω και όλοι ξεγελιόμαστε από ”The Sunset Curse”. ”The White Guy (And the Black Ceremony)”, πουτάνα όλα. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει ήχο-κρύσταλλο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό και majestic, in-your-face σκηνική παρουσία- Shawter (Vocals, Samples), μορφάρα. Schizophrenic trip in a ravenous field of fire.

Setlist

I, Reptile

The Man You’re Not

Inner Sun

When Winter…

The Sunset Curse

The White Guy (And the Black Ceremony)

Η ώρα είναι 20:30 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Death/Thrash Metal masters, Vader. Necronomicon, Μαγεία, Αντι-Θρησκεία, Πόλεμος, Σκοτάδι. Ζούμε στο ”Dark Age” όπου το σκοτάδι κυριαρχεί, ο κακός χαμός στο ”Vicious Circle”, ο Pazuzu τρέφεται από τις κραυγές των ”The Crucified Ones”. ”The Final Massacre”, o θάνατος βρίσκεται παντού, ”Testimony”, πουτάνα όλα. Το Απόλυτο ”Chaos” επικρατεί μέσα και έξω από το μυαλό μας και με το να παραδίνεσαι σε αυτή τη φωνή, κάνεις ”One Step to Salvation”. Στο ”Demon’s Wind” γίνεται το σώσε. ”Decapitated Saints” και μήπως τελικά ο παράδεισος είναι η κόλαση, η αίρεσή μας αποτελεί ”Breath of Centuries” που οι κοινοί θνητοί δεν καταλαβαίνουν- ”Triumph of Death”, ΡΕ! Παραδιδόμαστε άπαντες στις ”Carnal” επιθυμίες μας, δεν έχω καμία απολύτως θέση στον παράδεισο, οπότε ”Send Me Back to Hell”. ”Cold Demons”, π-α-ν-δ-α-ι-μ-ό-ν-ι-ο. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά πολύ μεγάλο κοινό και majestic, μοχθηρή σκηνική παρουσία- all hail our lord and savior, Peter (Bass, Guitars, Vocals). This is my testimony.

Setlist

Dark Age

Vicious Circle

The Crucified Ones

The Final Massacre

Testimony

Chaos

One Step to Salvation

Demon’s Wind

Decapitated Saints

Breath of Centuries

Triumph of Death

Carnal

Send Me Back to Hell

Cold Demons

Η ώρα είναι 22:00 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Thrash Metal τιτάνες, Kreator. Θάνατος, Κακό, Αντι-φασισμός, Ανθρώπινη/ζωική απελευθέρωση, Επανάσταση. ”Phantom Antichrist”, ΡΕ! Είμαστε η φωνή για ό,τι τα λόγια δεν μπορούν να εκφράζουν, είμαστε πιο δυνατοί από το οτιδήποτε, είμαστε ένα, ”Hail to the Hordes”, ”Enemy of God” και εναντίωση απέναντι σε κάθε λογής θρησκεία-καρκίνο της ανθρωπότητας. Ανοίγοντας τα μάτια σου, με τον καιρό συνειδητοποιείς ότι ”Satan Is Real”, ”Civilization Collapse”, πουτάνα όλα, ρατσιστές όλου του κόσμου, ψόφος, είστε οι ”People of the Lie”. Ώρα να υψώνουμε την ”Flag of Hate” και να καταστρέφουμε τον ρημαγμένο από τους posers κόσμο και στο ”Phobia” γίνεται το σώσε. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι ”Gods of Violence” φέρνουν το χάος σε παγκόσμιο επίπεδο, με μία και μόνο απόφαση οι πολιτικοί μπορούν να επιφέρουν ”Total Death” σε όλον τον κόσμο. Το ”From Flood into Fire” είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Το απόλυτο Χάος επικρατεί στο ”Hordes of Chaos (A Necrologue for the Elite)”, η μόνη λύση για αυτήν την ηθικά δηλητηριασμένη κοινωνία είναι μια ”Violent Revolution”, η αντίσταση αποτελεί μονόδρομο απέναντι στον ”Totalitarian Terror”. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- ”Fallen Brother”, η μνήμη σου ζει αιώνια, μπουνιές, κλωτσιές και γονατιές στο(ν) ”Betrayer”, ”Pleasure to Kill” και μάτια μαυρίζουν, μύτες ματώνουν, κεφάλια ανοίγουν. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το κοινό-λαοθάλασσα και jaw-dropping, άκρως απειλητική σκηνική παρουσία- ο Ventor (Drums, Vocals) γκρεμίζει τείχη, αποκτάμε κοψίματα βαθιά μέσα στο δέρμα από τον Sami Yli-Sirniö (Guitars), ενώ ο Mille Petrozza (Vocals, Guitars) είναι η Voice of the voiceless. Total death.

Setlist

Phantom Antichrist

Hail to the Hordes

Enemy of God

Satan Is Real

Civilization Collapse

People of the Lie

Flag of Hate

Phobia

Gods of Violence

Total Death

From Flood into Fire

Hordes of Chaos (A Necrologue for the Elite)

Violent Revolution

Totalitarian Terror

 

Fallen Brother

Betrayer

Pleasure to Kill

Η Playfalse διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Dagoba, με 6 κομμάτια και σε 35 λεπτά, δεν άφησαν τίποτα όρθιο και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν την κορυφή του Groove/Industrial Metal, οι Vader, με 14 κομμάτια και σε 1 ώρα και 10 λεπτά, ρήμαξαν γη και παράδεισο και επιβεβαίωσαν πως είναι οι κυρίαρχοι του Death/Thrash Metal, ενώ οι Kreator, σε 1 ώρα και 50 λεπτά και με 17  κομμάτια, δεν άφησαν τίποτα όρθιο και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους φυσικούς Thrash Metal ηγέτες. Let your inner sun grow, different Armageddon came true under our eyes, Satan is real.

 

Photo credits: Νώντας Εμμανουήλ (Metalzone).

More from Theodore Kritikos

Rockwave 2015 – Day3 – Judas Priest | Rotting Christ | Maplerun | Exarsis

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Πουρνό ξεκινήσαμε να ετοιμαζόμαστε, φύγαμε νωρίς και εξασφαλίσαμε...
Read More