Konstantinos Harden’s Top 10 (2017 Edition)

 

 

Με το πέρας του 2017, αναπολεί κανείς το πλούσιο συναυλιακό και κυρίως δισκογραφικό αυτό έτος, με κυκλοφορίες που δεν πρέπει να μείνουν απαρατήρητες. Αυτή είναι η προσωπική μου λίστα όσον αφορά τις δέκα καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς με επίκεντρο τη rock και metal σκηνή. Here we go:

 

10)       Alice Cooper-“Paranormal” (2017)

 

Hard Rock , Blues Rock , κωμωδία και τρόμος. Τέσσερις λέξεις, τις οποίες μπορεί ο Alice Cooper να συνδυάσει και έτσι να επιστρέψει με ένα εμβληματικό Full-length που ικανοποιεί τους οπαδούς του, αλλά ακόμα και τους απλούς ακροατές του ιδιώματος αυτού.  He is more than Mr.Nice Guy !

 

9)        Annihilator-“For the Demented” (2017)

Οι Καναδοί τιτάνες του Groove/Thrash Metal, επιστρέφουν δυναμικά με τον κλασικό τους ήχο και ανατριχιαστικούς στίχους. Ό,τι πρέπει να περιμένει κανείς από αυτήν την μπάντα.

 

8)      Obituary-“Obituary” (2017)

 

Το δέκατο album του συγκροτήματος αποτελεί ένα από τα καλύτερα Death Metal album της χρονιάς και αξίζει να αναδειχθεί ανάμεσα στις καλύτερες κυκλοφορίες του σκληρού ήχου. Enough Said.

 

7)        Deep Purple-“Infinite” (2017)

 

Back on track οι Βρετανοί θρύλοι του Hard Rock/Heavy Metal με ένα album που τα είχε όλα. Θυμίζει ότι έως και σήμερα διατηρούν τον ήχο που έχουν, αλλά ταυτοχρόνως φέρνουν και νέα στοιχεία. Άξιζαν τα τέσσερα χρόνια αναμονής. Στο άπειρο και ακόμη παραπέρα.

 

6)      Overkill-“The Grinding Wheel” (2017)

 

Οι Masters του Thrash/Groove Metal από το New Jersey, επιστρέφουν με άλλο ένα εξαίσιο album που υπενθυμίζει στο κοινό τους πόσο ξεκάθαροι είναι με τη μουσική που θέλουν να παίζουν. Ο ήχος τους ίδιος, Thrash με Blues στοιχεία και πολύ ενέργεια, με τη μόνη διαφορά ότι για άλλη μια φορά θα έχουν ένα διαχρονικό δίσκο “κάτω από τη ζώνη τους”. This is their finest hour.

 

5)        Tankard-“One Foot In The Grave” (2017)

 

Μπύρα, σαρκασμός και Thrash Metal είναι τα βασικά συστατικά για ένα πρωτοκλασάτο Full-length από τους Γερμανούς Tankard. Όμως αυτή τη φορά, πρόσθεσαν πιο σοβαρό περιεχόμενο στους στίχους τους, αναφέροντας ζητήματα από την πολιτική, τον πόλεμο και τα social media. Όπως και να έχει , μουσικά είναι άρτιο και το album αποτελεί ένα διαμάντι στη δισκογραφία τους, μετά από τριάντα πέντε χρόνια καριέρας. Danke sehr für das Meisterstück.

 

4)          Kreator-“Gods of Violence” (2017)

 

Η άλλη μπάντα του Τευτονικού Big 4 (Kreator, Sodom , Destruction , Tankard), μας παρουσιάζει ένα album αρκετά δυναμικό με κάθε δυνατό τρόπο, από τους στίχους, τη μουσική και τα ανυπέρβλητα riffs, έως και το εξώφυλλο. Ένα τουλάχιστον αξιομνημόνευτο Full-length που θα αποδεικνύει ότι τίποτα δεν σταματά τον Mille Petrozza (Guitar-Vocals) από το να γράφει έπη.

 

3)          Accept-“The Rise Of Chaos” (2017)

 

Στο top 5 έχουμε για άλλη μια φορά γερμανική μπάντα, καθώς οι Accept συνεχίζουν να κυκλοφορούν την μία κορυφαία κυκλοφορία μετά την άλλη. Η καλή ομάδα δεν αλλάζει και έτσι οι Accept μας δείχνουν τη δική τους εκδοχή ενός δυστοπικού κόσμου με riffs που σε καθηλώνουν και σου επιδεικνύνουν πως έχουν ακόμη μεταλλική καρδιά.

 

2)            Firewind-“Immortals” (2017)

 

Ύστερα από πέντε χρόνια από την τελευταία τους κυκλοφορία, οι Έλληνες επιστρέφουν με ένα αριστουργηματικό concept album. Φανταστική μουσική με τους στίχους να την κάνουν ακόμα πιο επική.

 

1)          Power Trip-“Nightmare Logic” (2017)

 

Και τι δεν έχει ειπωθεί γι’αυτό το album… Το album της χρονιάς, της δεκαετίας (από Thrash Metal), ακόμα και ένα από τα καλύτερα του ιδιώματος. Ο χρόνος θα δείξει σε ποιά από τις προαναφερθείσες κατηγορίες είναι, αλλά σίγουρα είναι ένα εμβληματικό album και έκανε τη μεγάλη έπληξη σε πολλούς ακροατές,με έναν από τους οποίους να είναι ο συντάκτης αυτού του άρθρου. Ομολογώ πως δεν γνώριζα τη Thrash Metal/Crossover μπάντα από το Dallas,Texas (δυστυχώς…), αλλά τώρα έχει γίνει μία από τις αγαπημένες μου. Πώς; Πατήστε play και δείτε από μόνοι σας… Καλή ακρόαση!

 

Το 2018 προβλέπεται να είναι μία εξαίσια χρονιά όσο δισκογραφικά τόσο και συναυλιακά ! Ας ελπίσουμε να είμαστε όλοι υγιείς και να έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μουσική που αγαπάμε.

0 replies on “Konstantinos Harden’s Top 10 (2017 Edition)”