KINISI Festival | 21-23/10/2016 | Σαντορίνη

KINISI Festival of Sound and Music 2016 | poster

Το KINISI Festival of Sound θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά και συγκεκριμένα, από τις 21 έως και τις 23 Οκτωβρίου 2016, σε διάφορα σημεία του νησίου της Σαντορίνης, και κεντρικό σημείο, το «Οινοποιείο Βενετσάνου» στο Μεγαλοχώρι.
Με φετινή θεματική τον «Πόρο» (“Porous” /δομή ηφαιστειακών πετρωμάτων), το Φεστιβάλ Ήχου KINISI [Kinisi Festival of Sound] προσκαλεί μουσικούς της παραδοσιακής μουσικής και καλλιτέχνες του πειραματικού ήχου, με ενδιαφέρον προς την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, να δημιουργήσουν (ηχητικές) εγκαταστάσεις ειδικά διαμορφομένες στον χώρο, μουσικές παραστάσεις, αλλά και συναυλίες, στα ηφαιστειογενή τοπία της Σαντορίνης. Για τρεις ολόκληρες ημέρες, η μουσική και ο ήχος θα διαπερνούν τα τοπία, τα βράχια και τους ακροατές, μέσα από μια σειρά συμμετοχικών ηχητικών εκδηλώσεων που υμνούν αξίες, όπως η κοινότητα, η ακρόαση και η μουσική, με ένα πιο δεξιοτεχνικό πνεύμα.

ΠΕΡΙΟΧΗ
Με συναυλίες, τζαμαρίσματα και εργαστήρια, το Kinisi Festival of Sound προσφέρει ευκαιρίες τόσο για συμμετοχή, όσο και για παρακολούθηση, καθώς και ένα ταξίδι μέσα από διάφορα μουσικά είδη, σε μοναδικές περιοχές όλου του νησιού, που κόβουν την ανάσα. Νησί ηφαιστειογενές στις νότιες Κυκλάδες, η Σαντορίνη αποτελεί τόπο διαμονής για πολλούς, τόσο από ολόκληρη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, όσο και ημεδαπούς. Αν και σημαντικό σημείο προορισμού για τουρισμό, το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα εκτός θερινής περιόδου, στοχεύοντας να φέρει κοντά τους επισκέπτες, τους ντόπιους, καθώς και εργάτες, σε ένα χρονικό σημείο κοινής ακρόασης και εκτίμησης του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Φέτος, το κεντρικό σημείο του φεστιβάλ βρίσκεται στο «Οινοποιείο Βενετσάνου» (Venetsanos Winery, Μεγαλοχώρι), λαξευμένο στην πλαγιά με θέα την καλντέρα, τον κρατήρα του ηφαιστείου και του κεντρικού λιμανιού του Αθηνιού. Οι βραδινές συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις εξωτερικές βεράντες του Οινοποιείου και μέσα στις σπηλαιώδεις σήραγγές του, ενώ, για τα τα event που θα γίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας, τα σημεία ποικίλουν.
Κατά το βράδυ της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί Ηχοπερίπατος μέσα στο ορεινό φρούριο του χωριού του Πύργου, καθώς επίσης, το Σάββατο, εργαστήρι Ελληνικών και Βουλγαρικών Ασκαύλων, με συνοδευτική έκθεση Γκάϊντας, στον Βενετσιάνικο Πύργο του 13ου αιώνα, και συγκεκριμένα, στον χώρο «La Ponta» του Ακρωτηρίου. Μετά το πέρας του εν λόγω εργαστηρίου, θα ακολουθήσει μουσική παρέλαση μέσα από το λαβυρινθώδες χωριό του Μεγαλοχωρίου, ενώ καθ’όλη την διάρκεια του φεστιβάλ, εργαστήρι Ηχητικής Χαρτογράφησης (Sound Mapping) θα πραγματοποιείται σε διάφορα σημεία του νησιού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Η επιμέλεια του φεστιβάλ γίνεται από τις ιδρύτριές του και εθνομουσικολόγους / sound artists, Alyssa Moxley και Ramona Stout, μέσα από γνωριμίες που έκαναν με νέους συμμετέχοντες, κατά την διάρκεια των ερευνητικών ταξιδιών τους (field research trips) στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Στόχος τους είναι να ενώσουν καταρτισμένους μουσικούς παραδοσιακών αυτοσχέδιων μουσικών μορφών, με sound artists που δημιουργούν εναλλακτικούς χώρους ακρόασης. Οι δυό τους έχουν ταξιδέψει μαζί στην Ελλάδα, την Π.Γ.Δ.Μ., την Αλβανία, το Κόσοβο, την Ρουμανία, την Σερβία και την Βουλγαρία, ερευνώντας για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Το φεστιβάλ Kinisi περιλαμβάνει μουσική της παράδοσης, παρά, απλά, παραδοσιακή μουσική. Ενώ κάποιοι από τους μουσικούς μας, παίζουν σπάνια έξω από τις ομάδες τους, είτε στην καθημερινότητά τους, είτε σε γιορτές και εκδηλώσεις της κοινότητας, άλλοι προσπαθούν να αναδιατάξουν τις προσδοκίες μας για την τέχνη και τη μουσική, μέσα από την αντιπαράθεση και τοποθέτηση των περιβαλλοντικών ήχων. Έτσι λοιπόν, οι πολιτιστικές αυτές συνεισφορές, ενώνονται συλλογικά κατά την διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου γεμάτο μουσικές παραστάσεις, ηχητικές εγκαταστάσεις, συμμετοχές και συνεργασίες.

Field Recordings (ηχητικές καταγραφές) από τα ερευνητικά ταξίδια, αλλά και Ηχογραφήσεις από προηγούμενες εκδόσεις του φεστιβάλ, είναι διαθέσιμα προς ακρόαση στο SoundCloud κανάλι του Kinisi Festival: https://soundcloud.com/kinisifestival

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 2016
Το θέμα της φετινής, και συγκεκριμένα, της 2ης χρονιάς του Kinisi Festival είναι ο «Πόρος» (“Porous”), όρος που αναφέρεται στην δομή ηφαιστειακών πετρωμάτων, κοινώς, ελαφρόπετρας, από τα οποία είναι λαξευμένα τα γνωστά σπίτια-σπήλαια, καθώς και ολόκληρο το πολιτισμικό τοπίο της περιοχής, όπου το τραγούδι και η μνήμη έχουν από καιρό μεταναστεύσει, πέρα από όποια γεωγραφικά σύνορα.
Τεκμηρίωση 2015 : https://vimeo.com/158788492

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Κρατήσεις Εισιτηρίων στο http://www.kinisifestival.com/tickets/
Προσφορές:
Τριήμερο Πάσο: €35 [Πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις και τις βραδυνές συναυλίες για τρεις ολόκληρες ημέρες] • Ημερήσιο Πάσο: €15 [Πρόσβαση σε όλες τις εκδηλώσεις για όλο το τριήμερο] / €12 για Κρατήσεις για +1 ή περισσότερα άτομα

ALBUMS
Το κοινό project των Ramona Stout και Alyssa Moxley, Mazi Collective, έχει επίσης κυκλοφορήσει το album «Unbound Atlas» που περιέχει κείμενα, ηχογραφήσεις και φωτογραφίες από προηγούμενα ερευνητικά ταξίδια του. Το album, ενταγμένο στην λίστα «Picks of the Year» του βρετανικού περιοδικού WIRE (2015), είναι διαθέσιμο προς πώληση σε φυσική μορφή (€17 /CD με booklet) και σε ψηφιακή μορφή (€7 /σε υψηλή ανάλυση με PDF). Παραγγελίες γίνονται δεκτές μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης kinisifestival@gmail.com.
Φωτογραφίες του Album, ‘Unbound Atlas’: https://drive.google.com/open?id=0BzHwg0epvNV7MHNReWlBczNDTU0

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΥΠΟΥ
Για Διαπίστευση Τύπου και Γενικές Ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο: kinisifestival@gmail.com
Website: www.kinisifestival.com
Χάρτης Περιοχής + Χώρου: http://venetsanoswinery.com/map/
Φωτογραφίες Τύπου: https://drive.google.com/open?id=0BzHwg0epvNV7OFZnUkNxa3BPU00
Blog: http://www.kinisifestival.com/blog/

SOCIAL
Facebook: https://www.facebook.com/kinisisantorini/
Twitter: https://twitter.com/KinisiFestival
Tumblr: http://www.unboundatlas.tumblr.com
Soundcloud: https://soundcloud.com/kinisifestival

More from Anna Stereopoulou
Αφιέρωμα | Sleep Party People & Gioumourtzina
Sleep Party People = Brian Batz + his bunnies! Το 2008 ο...
Read More
0 replies on “KINISI Festival | 21-23/10/2016 | Σαντορίνη”