Ίσως η επιδραστικότερη μπάντα της ποπ,  1 μέρα μακριά ! Kraftwerk 3-D Concert live in Athens – Sat 3/3/18 //

Όλα όσα πρέπει να θυμηθούμε για τους Kraftwerk.

Μια μέρα μακριά από την μάλλον, πιο σημαντική συναυλία του 2018. Γιατί είναι οι Kraftwerk και γιατί φυσικά θα κάνουν αυτό που κάνουν τόσες δεκαετίες τώρα γράφοντας ιστορία. Θα συνδυάσουν τη μουσική με την πρωτοπορία. Ηλεκτρονική γερμανική avant garde.

Η αφοσίωσή τους στην ηλεκτρονική και ξεκινήσει το ’73 και δεν θα σταματήσει ποτέ. Synthpop for ever! 

Για πολλούς το Autobahn (1973) είναι το πρώτο άλμπουμ της synthpop, εκκινώντας το στίγμα της πρωτοπορίας που τους διακρίνει.

 Το 6ο άλμπουμ τους, Trans Europa Express (1977) διαγράφει μια λαμπρή πορεία στις ΗΠΑ, δίνοντας τη μελωδία σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα χιπ χοπ κομμάτια.

Το Model ηχογραφείται στο The ManMachine (1978) αλλά γίνεται γνωστό ως b-side στο πρώτο single του επόμενού τους δίσκου, Computer Love. Το τραγούδι μένει στο τοπ των τραγουδιών για 21 βδομάδες!

 

Φανατικός οπαδός του γκρουπ, ο David Bowie που εκείνη την εποχή ζούσε στο Βερολίνο με τον Ιggy Pop (η αγαπημένη μπάντα των Kraftwerk ήταν οι Stooges), επηρεάζεται από του γερμανούς και ζητά να τον συντροφεύσουν στην περιοδεία του Station to Station tour, αλλά αρνούνται (δυστυχώς..). Παρόλαυτά, η αλληλοεκτίμηση είναι εμφανής. Ο Bowie στο άλμπουμ Heroes υπάρχει το τραγούδι Schneider (αναφορά στον Florian Schneider) ενώ οι Kraftwerk γράφουν σε στίχους για τις συναντήσεις τους αλλά και το δίσκο του Bowie, Station to Station.

 

Τα live του συγκροτήματος είναι γνωστά ως μεγάλου μεγέθους οπτικοακουστικά σόου, που συνδυάζουν την τέχνη με την τεχνολογία.

Αυτό περιμένουμε και αύριο με την εμπειρία του 3-D Concert. Δύο ώρες με τις αγαπημένες συνθέσεις τους σε απόσταση αναπνοής. Μια νέα διάσταση στα συναυλιακά δεδομένα που δεν πρέπει κανείς να χάσει!

Info

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται. Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στο Viva Kiosk Συντάγματος (Ερμού 1, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00), καθώς και στα www.fuzzclub.gr καιwww.viva.gr

Kraftwerk 3-D

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), Μωραϊτίνη 2.

Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με τα Μέσα Μεταφοράς όσο και με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο parking 1000 θέσεων.
Μετρό: Σταθμός “Συγγρού – Φιξ” και μετά λεωφορείο / γραμμές Β2 και 550 (Στάση “Φόρος”)

ΗΣΑΠ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά είτε λεωφορείο / γραμμές 217, Α1, Β1 (Στάση “Φόρος”) είτε τραμ / γραμμές “Αριστοτέλης 4” ή “Θουκυδίδης 3” (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)

Τραμ: Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα – Γλυφάδα) και Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου” Γραμμή 3 (από Σ.Ε.Φ. ή από Βούλα – Γλυφάδα), & Γραμμή 4 (από Σ.Ε.Φ. ή από Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”

Λεωφορείο: Γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (Στάση “Φόρος”)

Written By
More from Maria Lezgi

Algiers + Glass Rebel @ Temple, 10-2-18 //

Από τις λίγες φορές που το αθηναϊκό κοινό (και όχι μόνο) ευτύχησε...
Read More