Rockwave Festival – Iron Maiden, Volbeat, Tremonti,The Raven Age,Monument,Web,Rollin’ Dice @ TerraVibe Park, 20/07/18

Η συναυλιακή στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε. Οι Iron Maiden επιτέλους θα μας παρουσίαζαν το Legacy of The Beast.

Η μέρα μας ξεκίνησε από νωρίς με… Ροκ από άλλη εποχή. Αυτά τα παιδιά είναι ξεκάθαρα παλιές ψυχές. Πώς αλλιώς μπορείς να παίζεις με τόσο συναίσθημα ήχους και ακούσματα μιας εποχής πολύ προγενέστερης σου; Αλλιώς δεν εξηγείται. Οι Rollin’ Dice έκαναν την εμφάνισή τους νωρίς νωρίς μπροστά σε λιγοστό κοινό, αλλά έπαιξαν σαν σε κατάμεστο στάδιο. Όσοι τους παρακολούθησαν για πρώτη φορά πιστεύω ότι θα ασχοληθούν μαζί τους περεταίρω μιας και έχουν την τάση να αφήνουν μια απρόσμενα καλή οπτικοακουστική εντύπωση.

Rollin’ Dice Setlist:

 1. Live It Up

 2. New Heights

 3. Way to the Sun

 4. Common Lies

 5. Into the Graveyard

 6. I Want You (She’s So Heavy / The Beatles cover)

 7. Roundabout

 8. Runnin’ (The Mind)

Ακριβώς μετά ήταν η ώρα των WEB. Ακατάλληλη τουλάχιστον ώρα λόγω ζέστης γι’ αυτό το είδος μουσικής που ανέβασε τον πήχη δυσκολίας για την παρουσίαση του σόου τους στα ύψη. Καθότι πιστοί και συνεπείς σε αυτό που κάνουν, ακολούθησαν το τελετουργικό τους κατά γράμμα. Κόκκινοι καπνοί, corpse paint, μαύρα σκηνικά. Πολύ εντυπωσιακοί αν και οι συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να ξεδιπλώσουν όλη τους την ενέργεια για να αποδοθεί σωστά η ατμόσφαιρα των κομματιών τους.

WEB Setlist:

 1. Intro (Cosmos in Flames)
 2. Morphine for Saints
 3. Tartarus
 4. Golgotha
 5. For Bidens
 6. My Storm Upon You
 7. Dragona

Inseption στη Μαλακάσα. Iron Maiden πριν τους Iron Maiden. Πέρα από τις πολλές ομοιότητες της μουσικής τους με την μπάντα της καρδιάς μας, οι Monument έκαναν μια ευχάριστη και δυναμική εμφάνιση. Πολύ καλό setlist και μπορούμε να πούμε ότι πόρωσαν πολύ κόσμο. Ανέβασαν πολύ τη διάθεση και ακούστηκαν πολλές φωνές να τραγουδούν τα κομμάτια τους.

Monument Setlist:

 1. Hellhound

 2. Carry On

 3. The Chalice

 4. Fatal Attack

 5. Olympus

 6. Imhotep (The High Priest)

 7. Attila

 8. Wheels of Steel

 9. Lionheart

Οι The Raven Age είναι ένα πολύ δυνατό ανερχόμενο σχήμα και έχουν κερδίσει την όποια θέση τους σε φεστιβάλ με την αξία τους απ’ ότι φαίνεται γιατί η εμφάνισή τους ήταν αυτή μιας μεγάλης φτασμένης μπάντας, άκρως επαγγελματική. Έπαιξαν 9 κομμάτια και πραγματικά πιστεύω ότι άφησαν μια πολύ καλή εντύπωση στον κόσμο που τους παρακολούθησε. Όσο για τις κακές γλώσσες… Γιος του Steve Harris θα πει κάποιος ότι είναι. Ναι, αλλά ο μπαμπάς δεν ανεβαίνει μαζί σου πάνω στη σκηνή για να σε βοηθήσει να παίξεις.

 

 

Τhe Raven Age Setlist:

 1. Betrayal of the Mind

 2. The Merciful One

 3. Promised Land

 4. The Death March

 5. Eye Among the Blind

 6. Salem’s Fate

 7. Surrogate

 8. My Revenge

 9. Angel in Disgrace

Ο Mark Tremonti έχει πουλήσει άπειρους δίσκους με τους Creed και με τους Alter Bridge. Όλοι θέλαμε να δούμε πώς θα τα πάει σε αυτό του το προσωπικό project κα αν θα έχει το ίδιο ενδιαφέρον σε ζωντανή εμφάνιση. Τελικά ο Mark ικανοποίησε πλήρως το κοινό του και έκανε ένα πολύ δυνατό σόου που ανέβασε για τα καλά τη διάθεση του κοινού.

 

 

 

Tremonti Setlist:

 1. Another Heart

 2. You Waste Your Time

 3. My Last Mistake

 4. So You’re Afraid

 5. Catching Fire

 6. Flying Monkeys

 7. Radical Change

 8. The Things I’ve Seen

 9. Throw Them to the Lions

 10. A Dying Machine

 11. Cauterize

 12. Wish You Well

Βγήκαν οι Volbeat και όλο το Terra Vibe άρχισε να χορεύει. Ο Michael Poulsen είναι σίγουρα ένας πολύ δυνατός frontman και ξέρει να γεμίζει τη σκηνή και να ανεβάζει τη διάθεση του κοινού. Όσοι ήξεραν ήδη τους Volbeat πέρασαν υπέροχα και όσοι τους γνώρισαν στη Μαλακάσα για πρώτη φορά πιστεύω ότι έγιναν θαυμαστές τους πια. Αυτό το συγκρότημα σου ασκεί μια απροσδιόριστη και παράξενη έλξη και καταφέρνει να κερδίσει πολύ γρήγορα και εύκολα νέο κοινό. Πολύ ευχάριστοι όλοι τους σαν παρουσίες, ευγενικοί και γεμάτοι ενέργεια μας παρουσίασαν αρκετά κομμάτια από τον νέο τους δίσκο, αλλά και πολλά αγαπημένα από πιο παλιά καθώς και την αγαπημένη διασκευή του “I Only Want to Be with You” της Dusty Springfield που βοήθησε πολύ και στην απογείωση του συγκροτήματος και στη γνωριμία του με το ευρύ κοινό στα πρώτα βήματα της μπάντας.

 

Περίμενα πολλά χρόνια για να τους δω στη χώρα μας και είχα πειστεί πια ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ. Όταν ανακοινώθηκαν για support στους Iron Maiden η χαρά ήταν τόσο μεγάλη κυρίως γιατί θα γνώριζε αυτή η χώρα πια αυτήν τη μπάντα. Έπαιξαν με μεγάλη όρεξη και πιστεύω ότι ανέβασαν τη διάθεση όλων μας στα ύψη. Τώρα πια έχω ελπίδες ότι θα επιστρέψουν στη χώρα μας.

 

Volbeat Setlist:

 1. The Devil’s Bleeding Crown

 2. Heaven nor Hell / A Warrior’s Call / I Only Want to Be with You

 3. Lola Montez

 4. The Lonesome Rider

 5. Sad Man’s Tongue

 6. Dead But Rising

 7. For Evigt

 8. 16 Dollars

 9. Seal the Deal

 10. Let It Burn

 11. Doc Holiday

 12. Black Rose

 13. Fallen

 14. Still Counting

Τελείωσαν οι Volbeat και τα πράγματα σοβάρεψαν. Η αγωνία είχε φτάσει στο έπακρο. Και κάπου εδώ θα κάνω μια παρένθεση γιατί προσωπικά μιλώντας, ήταν η δεύτερη φορά που θα τους παρακολουθούσα σε αυτήν την περιοδεία και δεν είχε περάσει ούτε μήνας από το προηγούμενο σόου. Μπορεί να ήξερα τι θα παρακολουθούσα με λεπτομέρειες και να ήξερα τι θα συμβεί και τι θα ακούσω κάθε δευτερόλεπτο. Η πρώτη φορά είχε χαραχθεί ήδη πολύ βαθιά στη μνήμη. Μόλις ήρθε όμως και πάλι αυτή η ώρα, μόλις ακούστηκε η πρώτη νότα από το Doctor, doctor… Ο εγκέφαλος έκανε επανεκκίνηση. Ο ενθουσιασμός ίδιος, η ανατριχίλα μεγαλύτερη γιατί, κακά τα ψέμματα, το ελληνικό κοινό μπορεί να έχει αμέτρητα ελαττώματα αλλά όπου αγαπά το δείχνει. Και τους Iron Maiden τους αγαπάμε και με το παραπάνω. Αυτοί μας μεγάλωσαν και με τέτοιο δώρο που μας έκαναν πώς να μην τους το δείξουμε και με το παραπάνω; Το δώρο των Maiden ήταν αρχικά η παρουσία τους γι’ άλλη μια φορά στη χώρα μας, η εκπληκτική παρουσίαση ενός φαντασμαγορικού σόου και ένα υπέροχο setlist με ιστορικά κομμάτια.

Η εισαγωγή έγινε με το Aces High και πολύ θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος δεν ανατρίχιασε ολόκληρος εκείνη τη στιγμή. Συνέχισαν με τα Where Eagles Dare, 2 Minutes to Midnight, The Clansman, The Trooper… Κάνω μια παύση εδώ γιατί και μόνο στη θύμιση του αυτού του σόου μπορεί να συγκινηθεί κάποιος και το να ακούς το The Trooper, να βλέπεις τόσα πολλά να διαδραματίζονται πάνω στη σκηνή, αεροπλάνα, ένας τεράστιος Eddie, τον αεικίνητο Bruce να αλλάζει εμφανίσεις συνεχώς και να ερμηνεύει ιστορικά κομμάτια με αψεγάδιαστη θαετρικότητα είναι αρκετά συγκινητικό. Revelations, For the Greater Good of God, The Wicker Man, Sign of the Cross, Flight of Icarus… Ο Bruce με φλογοβόλο στο χέρι, καίει τον Ίκαρο και καπάκι… Fear of the Dark. Εδώ οι φωνές του κοινού πρέπει να ακούστηκαν μέχρι την Αθήνα. The Number of the Beast, Iron Maiden, The Evil That Men Do, Hallowed Be Thy Name, Run to the Hills. Κάθε περιγραφή για το τι έγινε σε αυτά τα κομμάτια είναι λίγη. Ήρθε το τέλος του σόου κι εσύ ήσουν εκεί, ακίνητος και αποσβολωμένος προσπαθώντας να επεξεργαστείς αυτό που μόλις βίωσες.

Ο κόσμος τσίριζε, τραγουδούσε, χόρευε ασταμάτητα. Όλο το Terra Vibe έλαμπε από τα καπνογόνα σε μια κατάσταση έκστασης. Θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη περιοδεία των Iron Maiden μετά τη δεκαετία του 80′ και σίγουρα από τις πιο ιστορικές συναυλίες που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα. Όσοι παρευρέθηκαν πιστεύω ότι μπορούν να το επιβεβαιώσουν με ευκολία.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IRON MAIDEN Setlist:

 1. Aces High

 2. Where Eagles Dare

 3. 2 Minutes to Midnight

 4. The Clansman

 5. The Trooper

 6. Revelations

 7. For the Greater Good of God

 8. The Wicker Man

 9. Sign of the Cross

 10. Flight of Icarus

 11. Fear of the Dark

 12. The Number of the Beast

 13. Iron Maiden

 14. The Evil That Men Do

 15. Hallowed Be Thy Name

 16. Run to the Hills

More from Pelagia Vouidaski
Pestilence / Acid Death Live in An Club
Γράφει η Ρίτα Τουχαντζίδου Τρίβουμε τα χεράκια μας και αναμένουμε σε αναμμένα...
Read More
0 replies on “Rockwave Festival – Iron Maiden, Volbeat, Tremonti,The Raven Age,Monument,Web,Rollin’ Dice @ TerraVibe Park, 20/07/18”