Αφιέρωμα | Insomnium

Shadows of an undying band

 

Και αφού θα έχουμε μπει για τα καλά στην καταθλιπτική εποχή του φθινοπώρου, ένα live σαν αυτό της 16ης Οκτωβρίου θα είναι ό,τι χρειαζόμαστε. Ο λόγος για τους Insomnium που υπηρετούν το melodic death metal μέσα από πιο σκοτεινά μονοπάτια.

Η πορεία των Φινλανδών ξεκινάει από το 1997 με μόνο εξαιρετικές δουλειές. Από το debut full-length τους, “In the Halls of Awaiting”, που τους ανέδειξε στον ακραίο ήχο, στο “Since the Day It All Came Down”, που ακολούθησε μετά από δύο έτη. Το “Above the Weeping World” βαδίζει στα ίδια βήματα με το πρώτο album, οπότε μιλάμε για ακόμα ένα διαμάντι. Συνεχίζουμε με το “Across the Dark”, με λίγο πιο σκοτεινά και memorable σημεία, πλαισιωμένο από ένα απολύτως ταιριαστό artwork. Πιο ώριμο είναι το “One for Sorrow”, όπως και το ολοκληρωμένο πόνημα που κυκλοφόρησε πέρυσι, με τίτλο “Shadows of the Dying Sun”, χάριν του οποίου θα τους παρακολουθήσουμε.

Ολοένα και πιο σκοτεινοί, οι Insomnium ταιριάζουν απόλυτα με την εποχή που έρχεται και υπόσχονται βιώματα αστρικού περιεχομένου. Θα είμαστε εκεί να τα απορροφήσουμε.

Tags from the story
,
More from Theodore Kritikos

Sabaton, Accept, Twilight Force @Piraeus 117 Academy, Τετάρτη 08/03/17

3η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live...
Read More