INNERWISH, MARAUDER, SUNBURST @PIRAEUS 117 ACADEMY, ΣΑΒΒΑΤΟ 05/11/16

Marauder: μια μπάντα, ζωντανός θρύλος του Metal. Με το που ανακοινώθηκε πως θα εμφανιστεί live το Σάββατο 05/11/16 στο Piraeus 117 Academy, ε, έκλεισε, ήξερα αυτόματα πού θα βρίσκομαι εκείνη τη μέρα. 19:00 ανοίγουν οι πόρτες, μπρος στις επάλξεις.

Στις 19:30 στην σκηνή εμφανίζονται οι Sunburst. Ο λόγος για ένα Power/Progressive Metal σχήμα, το οποίο σε 40 λεπτά και με 7 κομμάτια (”Out of the World”, ”Dementia”, ”Symbol of Life”, ”Forevermore”, ”Remedy of My Heart”, ”Reincarnation”, ”Break the Core”) πετά τα μάτια ενός σχετικά μεγάλου αριθμητικά κοινού έξω. Άψογο από κάθε πλευρά. Ήχος; Πεντακάθαρος. Σκηνική παρουσία; Εντυπωσιακή. Τεχνική αρτιότητα; Άλλο επίπεδο. Δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό σε αυτήν την εμφάνιση- ok, η επικοινωνία με το κοινό μπορεί να είναι και περισσότερη here and there, αλλά that’s it. Θέλω να μείνω λίγο παραπάνω στο θέμα της σκηνικής παρουσίας που αποτελεί και το δυνατό χαρτί του συγκροτήματος. Το feeling που αυτό εκπέμπει είναι απερίγραπτο. Πιστεύει στο υλικό του και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Οι κινήσεις, οι χειρονομίες, οι μορφασμοί, τα πάντα δείχνουν ότι η μπάντα έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις συνθέσεις της, γενικά στον ίδιο της τον εαυτό, κάτι που οι παρευρισκόμενοι αντιλαμβάνονται, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν, άλλοι περισσότεροι, άλλοι λιγότερο, στο όλο κλίμα που δημιουργείται- ασυγκίνητος δε μένει κανένας. Εύγε.

img_8021

img_8034

img_7989

img_8010

Η ώρα είναι 20:25 και στην σκηνή εμφανίζονται οι masters του Epic Heavy/Power Metal, Marauder. Ζωή, Metal, Ιστορία, Ήρωες. ”Metal Warriors” και μόνο Metal, ΡΕ. Ανελέητο headbanging και air guitaring στο ”Free Like an Eagle”, το ”Son of Thunder” είναι ένα αριστούργημα, ενώ το ”Face the Mirror” σηκώνει μεσαίο δάχτυλο σε όλους τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Τιμή στους αθάνατους πολεμιστές με το ”Dark Legion” και ”The Greek Revolution Begins”- ε, πουτάνα όλα. Το ”The Return of the Warrior” εξυμνεί την ηγετική μορφή της Επανάστασης του 1821, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, και στο ”The Fall” ατσάλινα τσεκούρια πέφτουν σαν καταιγίδα (σ.σ.: pun intended). Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του, το σχήμα πλαισιώνεται από κρυστάλλινο ήχο, επιβλητική σκηνική παρουσία- ο Andreas Tsaousis (Guitars) δημιουργεί riffs σαν ξυράφια και τα μοιράζει απλόχερα, ενώ το χαρακτηριστικό παίξιμο του George Sofronas (Guitars) σε αναγκάζει να μαζεύεις τα σαγόνια σου από το πάτωμα-, και υποδειγματική επικοινωνία με το αρκετά μεγάλο αριθμητικά κοινό. Κύριοι, απόψε γράφουμε ιστορία.

Setlist

Metal Warriors

Free Like an Eagle

Son of Thunder

Face the Mirror

Dark Legion

The Greek Revolution Begins

The Return of the Warrior

The Fall

img_8049

img_8080

img_8107

img_8116

Στις 21:30 ανεβαίνουν στην σκηνή οι InnerWish και, με 2 ώρες και 10 λεπτά στη διάθεσή του, το Power Metal/Hard Rock σχήμα παρουσιάζει 22 (!) κομμάτια (*Deep breath* ”Machines of Fear”, ”Eye of the Storm”, ”Chosen One”, ”Dancer of the Storm”, ”Modern Babylon”, ”Travellers in Time”, ”Carry Your Cross”, ”Sirens”, ”Rain of a Thousand Years”, ”Broken”, ”Feel the Magic”, ”Midnight Call”, ”Burning Desires”, ”If I Could Turn Back Time”, ”Silent Faces”, ”Needles in My Mind”, ”Never Let You Down”, ”Kingdom of Our Prime”, ”Tame the Seven Seas”, ”Waiting for the Dawn”, ”Inner Strength”, ”Ready for Attack”). Και καλά ο μεγάλος αριθμός των τραγουδιών που η μπάντα παρουσιάζει. Έχει και απίθανο ήχο. Διαθέτει και αδιαμφισβήτητη τεχνική αρτιότητα. Και η σκηνική της παρουσία είναι εντυπωσιακή- μέχρι και μια ΧΟΡΩΔΙΑ την συνοδεύει  στην σκηνή σε κάποια στιγμή. Η δε επικοινωνία της με το πολύ μεγάλο αριθμητικά κοινό δεν περιγράφεται- ο κόσμος το λατρεύει το συγκρότημα. Γενικά, το όλο πακέτο που παρουσιάζεται είναι Α’ κλάσης, ασυζητητί. Σ’αρέσει ή όχι το σχήμα, απόψε αυτό κερδίζει με το σπαθί του και μόνο τον σεβασμό σου. Speechless.

img_8149

img_8159

img_8145

img_8157

Η Didi τήρησε κατά γράμμα το timetable και διοργάνωσε μια θεσπέσια συναυλία. Οι Marauder από την άλλη, σε 50 λεπτά και με 8 κομμάτια, επιβεβαίωσαν πως αποτελούν masters στο Είδος που υπηρετούν. Η ιστορία συνεχίζεται.

More from Theodore Kritikos
Αφιέρωμα | Accept
Τι μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε το τιτάνιο όνομα Accept? Αγνό...
Read More
0 replies on “INNERWISH, MARAUDER, SUNBURST @PIRAEUS 117 ACADEMY, ΣΑΒΒΑΤΟ 05/11/16”