Innerwish, Acid Death, Karma Violens, DreamLongDead @ Gagarin 205 Κυριακή, 26/11/2017

Τέταρτη και τελευταία μέρα του επετειακού φεστιβάλ για τα 15 χρόνια του Gagarin 205 και για τα 30 χρόνια του An Club. Βραδιά δυναμίτης για το metal στο Gagarin 205.

Λίγος κόσμος έχει έρθει από νωρίς και στις 20:10 που άνοιξαν οι πόρτες μπαίνει μέσα για να τον υποδεχτεί η γιγαντοθόνη που έχει στηθεί στη σκηνή στην οποία παίζονται βίντεο σχετικά με την ιστορία του χώρου καθώς και με αναμνήσεις και  ευχές από διάφορα άτομα του χώρου, διοργανωτές,παραγωγούς, συγκροτήματα κτλ.

Μετά την προβολή και γύρω στις 20:35 στη σκηνή ανεβαίνουν οι Αθηναίοι DreamLongDead. Μέσα σε 30 λεπτά η μπάντα παρουσιάζει το υλικό της το οποίο κινείται σε Doom/Death Metal μονοπάτια. Ο ήχος είναι καθαρός, η σκηνική παρουσία υπάρχει και η μπάντα χαίρεται αυτό που κάνει. Το μόνο ίσως ψεγάδι στην εμφάνισή τους ήταν η ανύπαρκτη επικοινωνία με το κοινό. Κατά τ’ άλλα doom lives eternal. Συνεχίστε έτσι.

Σύντομη αλλαγή σκηνικού και στη σκηνή ανεβαίνουν οι επίσης Αθηναίοι Extreme Metallers Karma Violens. Αν και ο κόσμος δεν έχει αυξηθεί σημαντικά, η ορμή της μπάντας και η δύναμη των τραγουδιών παρακινούν τον κόσμο να κάνει headbanging και να συμμετέχει σ’ όλα σχεδόν τα τραγούδια. Παρουσιάζεται  υλικό και απ’ τις 2 full length κυκλοφορίες της μπάντας καθώς και 3 τραγούδια απ’ την επερχόμενη κυκλοφορία της. Χαμός έγινε επίσης στη διασκευή του “Raining Blood” των Slayer. Πεντακάθαρος ήχος, εξαιρετική σκηνική παρουσία, άριστη τεχνική κατάρτηση και κοπάνημα μέχρι τελικής πτώσης. Δεν απογοητεύουν ποτέ.

Setlist:

1. “Serpent God” (new song)

2. “Si Vis Vitam Para Mortem”

3. “Floating in Sadness”

4. “Anima(l)”

5. “Christian Lovers Made Me Do It”

6. “Raining Blood” (Slayer cover)

7. “Sons of Destruction” (new song)

8. “The Sun I Never Had” (new song)

Στις 22:15 οι Progressive Thrash/Deathsters Acid Death παίρνουν τη σκυτάλη. Μέσα σε 45 λεπτά και 9 κομμάτια η μπάντα παρουσιάζει υλικό κυρίως απ’ την τελευταία της κυκλοφορία “Hall of Mirrors” (2015) αλλά και κομμάτια απ’ όλη την μακρόχρονη ιστορία της μπάντας καθώς επίσης και ένα καινούργιο κομμάτι  από τον επερχόμενο δίσκο της μπάντας, που σύμφωνα με τις δηλώσεις της θα κυκλοφορήσει μετά το δεύτερο μισό του 2018. Ο ήχος είναι πολύ καλός η μπάντα είναι σε άψογη φόρμα και υπάρχει επικοινωνία με το κοινό. Τίποτα λιγότερο από μια μπάντα της κλάσης τους. Αναμένουμε με ανυπομονησία τον επόμενο δίσκο.

Setlist:

1. “Mental Slime”

2. “Truth Revealed”

3. “Balance of Power”

4. “Psycho Love”

5. “Hall of Mirrors”

6. “Primal Energies” (new song)

7. “Planes of the Eternal Dead”

8. “Supreme Act of Heroism”

9. “Apathy Murders Hope”

Η ώρα έχει πάει 23:20.  The end is here. Οι Innerwish  ανεβαίνουν στη σκηνή και παίρνουν κεφάλια. Μια Power Metal θύελλα που δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Με τον κρυστάλλινο ήχο στο πλευρό τους η μπάντα παρουσιάζει υλικό απ’ όλη την ιστορία της δίνοντας βάση κυρίως στο ομώνυμο τελευαίο άλμπουμ τους “Innerwish” (2016). Μεταξύ άλλων ακούστηκαν και τα “Burning Desires”, “Travelers In Time” και “Ready for Attack”. Λίγο πριν το φινλακε του set και εκεί που λες “Τι ώραια, ιδανικός τρόπος για να κλείσει το φεστιβάλ…” NOPE!! Ο Γιώργος Εικοσιπεντάκης (vocals) προσκαλεί όσα μέλη απ’ τις υπόλοιπες μπάντες έχουν απομείνει στον χώρο να ανέβουν στη σκηνή. Αποδίδεται φόρος τιμής στον πρόσφατα εκλειπόντα Malcolm Young (AC/DC, guitars/backing vocals) με διασκευή στο “Highway to Hell”. Κόλαση (pun intended).

To Gagarin 205 Live Music Space διοργάνωσε ένα άψογο event αλλά και φεστιβάλ για 15α γενέθλιά του. Όλες οι μπάντες παίξανε άψογα και το timetable τηρήθηκε επαρκώς. Το μόνο μελανό σημείο στη συγκεκριμένη βραδιά ήταν ίσως η σχετικά μικρή προσέλευση κοινού. Όπως και νά χει, χρόνια πολλά Gagarin!! Ελπίζουμε σε πολλά ακόμα χρόνια να μας χαρίζεις ευχάριστες αναμνήσεις από τι συναυλίες που φιλοξενείς!!

Φωτογραφίες: Τηλέμαχος Κουκλάκης

More from George Haniotakis
Maxi Nil (Jaded Star):”Για να ψηθείς και να γίνεις καλύτερος/η performer πρέπει να γράψεις χιλιόμετρα πάνω στο σανίδι. ΔΕΝ γίνεται αλλιώς!”
Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση των Jaded Star στις 23/12 στο Temple Athens το sinavlia.gr είχε την ευκαιρία...
Read More
0 replies on “Innerwish, Acid Death, Karma Violens, DreamLongDead @ Gagarin 205 Κυριακή, 26/11/2017”