Iliana Tsakiraki (Enemy Of Reality): “Να πάτε στο Rockwave, να δείτε τα Ελληνικά support σχήματα και μετά να τα δικάσετε στο internet.”

Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση των Enemy Of Reality στις 23/2 στο Temple Athens, το sinavlia.gr συζήτησε με την Iliana Tsakiraki (vocals) σχετικά με τα συναυλιακά και στουντιακά σχέδια της μπάντας όσο και για την Ελληνική σκηνή.

Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο sinavlia.gr

Έχει περάσει σχεδόν ενάμισης χρόνος απ’ την κυκλοφορία του “Arakhne” (2016). Ποιο είναι το feedback που παίρνετε απ’ τον κόσμο στις live εμφανίσεις σας;

Καλησπέρα σας, σας ευχαριστουμε παρα πολύ για την φιλοξενία!
Ναι  πέρασε κιόλας τόσος χρόνος όμως το 2018 βάση των προγραμματισμένων εμφανίσεων θα είναι μια δυνατή χρονιά για μας. Τo feedback που παίρνουμε στα  live είναι πάντα  όμορφο και καλό,  κι αυτός είναι και ο λόγος που πάντα προγραμματίζουμε και περισσότερες συναυλίες!

Υπάρχει κάποιο afterthought, κάτι που θα αλλάζατε στο δίσκο;

Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι, γιατί κάνουμε πάντοτε το καλύτερο που μπορούμε στη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο κάθε δίσκος το ζήτημα είναι να εκφράζει τον καλλιτέχνη τη χρονική περίοδο στην οποία παράγεται. Το πλήρωμα του χρόνου και η εμπειρία πάντα φαίνονται στην πορεία και δίνουν το κάτι παραπάνω στον επόμενο κάθε φορά δίσκο, δεν κοιτάμε να διορθώσουμε κάτι στον προηγούμενο!

Υπάρχει κάτι καινούργιο δισκογραφικά;

Υπάρχουν ιδέες οι οποίες θα εξελιχθούν μέσα στη χρονιά.

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος απ’ την εμφάνισή σας στις 23/2 στο Temple Athens;

Κατ’αρχάς θα παίξουμε με μια εξαιρετική νεότερη μπάντα από μας, τους Fortis Ventus.Θα παρουσιάσουμε κομμάτια και από το πρωτο και από το δεύτερό μας album. Πάνε 3 χρόνια απ’το τελευταίο μας live στην Αθήνα οπότε θέλουμε να είναι κάτι δυνατό.

Πέρα απ’ την προαναφερθείσα εμφάνιση τι άλλα lives υπάρχουν στο πρόγραμμα;

H επερχόμενη περιοδία μας ως opening act στο tour των Τherion, τον Απρίλιο θα είμαστε Πάτρα και Καλαμάτα ως main support των SepticFlesh και όπως ανακοινώθηκε λίγες μέρες πρίν θα συμετάσχουμε στο FEMME της Ολλανδίας, σε ένα festival οπου είναι αποκλειστικά για female fronted μπάντες.

Ελληνική σκηνή. Πιστεύετε ότι λείπει κάτι ή ότι χρειάζεται βελτίωση κάπου;

Nαι. Για εμένα προσωπικά λείπει η αλληλοϋποστήριξη , η ευγενής άμιλλα, και μερικές φορές και η αυτοκριτική.  Χρειάζεται προσωπική δουλειά από τον καθενα μας και όπου πάει.
Μουσικά δεν θα έλεγα πως λείπει κάτι. Ίσα ίσα πιο συχνά ακούω Ελληνικές underground  bands παρά του εξωτερικού. Άλλωστε εμφανιζόμαστε και σε αρκετά live Ελληνικών μπαντών που μας αρέσουν.

Μπορεί κάποιος μουσικός να ζήσει μόνο απ’ τη μουσική και ειδικά απ’ τη metal μουσική στην Ελλάδα;

ΌΧΙ, όχι, και πάλι όχι αν υπάρχει μόνο μια μπάντα , ναι αν κανείς είναι καλός σε τομείς όπως ηχοληψία, διδασκαλία ή session κλπ

Ποια είναι η άποψή σας για μοντέρνα streaming services (spotify,pandora κτλ);

Είναι κάτι το οποίο είναι εύκολο. Άρα είναι της εποχής. Από το να υπάρχει ένα YouTube μόνο που η κάθε μπάντα το φουσκωνει με 1.000.000 views και χωρίς κανείς να πληρώνει, ας υπάρχει το spotify εστω να πληρώνεται και ο καλλιτέχνης έστω μ’ ένα συμβολικό ποσό.
Δεν ξέρω αν είναι καλό η όχι όλο αυτό, θα δούμε με τα χρόνια. Θα ήθελα να δω μετά από μια δεκαετία πχ τί άλλο θα έχει γίνει μετά από όλα αυτά. Πού θα καταλήξει όλο αυτό..

Φέτος θα συμπληρώσετε 5 χρόνια απ’ τη δημιουργία σας, υπάρχει κάποιο highlight απ’ την μέχρι τώρα πορεία σας που θα θέλατε να μοιραστείτε;

Ναι. Το ότι προς το παρόν είμαστε το ίδιο line-up εκτός πλήκτρων. Είναι δύσκολο με τους καθημερινούς ρυθμούς και με τις τόσες υποχρεώσεις πολλές φορές. Γι’ αυτό θα πω μόνο αυτό.

Αυτά από εμένα, θα θέλατε να αφήσετε κάποιο μήνυμα στους αναγνώστες του site;

Ναι, αν και δεν είναι για όλους, είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλοί σοβαροί αναγνώστες στο site. Για τους λίγους όμως (θα καταλάβουν εκείνοι) ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ROCKWAVE, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SUPPORT ΣΧΗΜΑΤΑ, KAI META NA TA ΔΙΚΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕRNET.  Αυτό μιας και είναι επίκαιρο.

 

More from George Haniotakis
Evanescence,Flogging Molly,Poem,Tardive Dyskinesia @ Terra Vibe, Κυριακή 02/07/2017
Τρίτη και τελευταία μέρα για το φετινό Rockwave Festival. Ο καύσωνας αν και...
Read More
0 replies on “Iliana Tsakiraki (Enemy Of Reality): “Να πάτε στο Rockwave, να δείτε τα Ελληνικά support σχήματα και μετά να τα δικάσετε στο internet.””