Iced Earth, Tidal Dreams @Fuzz, Τετάρτη 24/01/18

Η μέρα της Αποκάλυψης έφτασε. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Iced Earth. Τετάρτη 24/01/18 και πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Fuzz. 20:10, οι πόρτες ανοίγουν. Forward, clear the way!

Στις 20:35 ανεβαίνουν στην σκηνή οι Tidal Dreams, Heavy/Power Metal μπάντα, η οποία, στα 40 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παίρνει κεφάλια, παρουσιάζοντας 7 κομμάτια: ”Previsor”, ”A Place in the Sun”, ”Across the River Nile”, ”Join the Crusades”, ”Odyssey”, ”King in the North”, ” Midnight Rider”. Καταπληκτικοί, and then some! Πέραν του ήχου που κάνει κάποια κόλπα here and there (static, anyone?) , όλα τα υπόλοιπα είναι προσεγμένα το the detail, αλλά και πηγαία παράλληλα. Διαθέτουν μια φυσική τεχνική αρτιότητα, η επικοινωνία τους με το αριθμητικά πολύ μεγάλο κοινό είναι ιδιαίτερα θερμή, ενώ η σκηνική τους παρουσία βγάζει μάτια- ο Nektarios Santamouris (Vocals, Flute, Bagpipes) είναι γεννημένος για την σκηνή. Γενικά, όμως, βγάζουν μια ευγένεια, έχουν ένα noble στοιχείο ρε παιδί μου, το οποίο ταιριάζει τόσο αρμονικά στη μουσική τους ταυτότητα που είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μην παρασέρνει άπαντες- εδώ διαθέτουν δικό τους πυρήνα οπαδών, τι να λέμε τώρα… Από δω και στο εξής, όταν μιλάμε για ανερχόμενη Ελληνική σκηνή, να γνωρίζουμε και σε τι ακριβώς αναφερόμαστε: Σε αυτούς εδώ. Hats off.

Η ώρα είναι 21:45 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Power/Thrash Metal masters, Iced Earth. Τρόμος, Φαντασία, Λογοτεχνία, Μυθολογία, Ιστορία, Πόλεμος. Ο ”Great Heathen Army” διαλύει τους Σάξονες, υπερασπιζόμενος τις παγανιστικές του ρίζες- ”Burning Times”, ΡΕ! ”Dystopia”, πουτάνα όλα, είμαστε πειρατές ακονίζουμε τα ξίφη μας και υψώνουμε την ”Black Flag”, ο κακός χαμός στο ”Seven Headed Whore”. Πόνος, απελπισία και απόγνωση στο ”I Died for You”, ”Vengeance Is Mine” φωνάζει ο Spawn και την παίρνει από τον αηδιαστικό δολοφόνο παιδιών, Billy Kincaid,  και ο ”Dracula” του Bram Stoker αποτελεί τον Απόλυτο horror, ρομαντικό πρίγκιπα. Άπαντες βρισκόμαστε εδώ, γιατί μας ενώνουν ισχυρά δεσμά, γιατί είμαστε ”Brothers” και αυτός είναι ο ”Last December” για τους δύο ερωτευμένους νέους, οι οποίοι επιλέγουν τον δρόμο της αυτοκτονίας, έτσι ώστε ο έρωτάς τους να ζει αιώνια. Το ”Raven Wing” αποτελεί την αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι. Η ”Prophecy” προειδοποιεί για τον ερχομό του παιδιού εκείνου που φέρνει την πτώση του ανθρώπινου είδους, στην ανατολή πραγματοποιείται η ”Birth of the Wicked”, του πανίσχυρου, ευλογημένου από το Θηρίο, Εκλεκτού, και ”The Coming Curse”, ο Αντίχριστος, σφραγίζει το τέλος των ανθρώπων, στο όνομα των Παλαιών. Ο ”Stormrider” καταφτάνει και σείεται η γη κάτω από τα πόδια μας. Στο ”Angels Holocaust” γίνεται το σώσε, το Απόλυτο χάος επικρατεί στο ”Travel in Stygian”. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- το ”Clear the Way (December 13th, 1862)” είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α, ”Watching over Me”, μόνο κλάμα (Warrel, ζεις), ”The Hunter”, με αντάλλαγμα την ψυχή μου. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το κοινό-λαοθάλασσα και jaw-dropping, συμμορίτικη σκηνική παρουσία- o Brent Smedley (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο Jake Dreyer [Guitars, (lead)] οπλοφορεί και πυροβολεί, ο Luke Appleton (Bass) παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του, ο Stu Block (Vocals) είναι μορφάρα, ενώ ο Jon Schaffer (Guitars, Keyboards, Vocals) αποτελεί τον ηγέτη των virates. Brothers standing side by side.

Setlist

Great Heathen Army

Burning Times

Dystopia

Black Flag

Seven Headed Whore

I Died for You

Vengeance Is Mine

Dracula

Brothers

Last December

Raven Wing

Prophecy

Birth of the Wicked

The Coming Curse

Stormrider

Angels Holocaust

Travel in Stygian

 

Clear the Way (December 13th, 1862)

Watching over Me

The Hunter

Η Archangel διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Iced Earth, σε 1 ώρα και 50 λεπτά και με 20 κομμάτια, δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους Απόλυτους ηγέτες του Power/Thrash Metal. Fight on, grab on.

More from Theodore Kritikos
DIRKSCHNEIDER, ANVIL, PALACE @PIRAEUS 117 ACADEMY, ΣΑΒΒΑΤΟ 19/03/16
Anvil. Palace. Στην περίπτωση που σέβεσαι τον τρόπο ζωής που συνειδητά έχεις...
Read More
0 replies on “Iced Earth, Tidal Dreams @Fuzz, Τετάρτη 24/01/18”