HELLFEST 2019

Λίγα λόγια για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ευρώπη.

Φεστιβάλ εδώ, φεστιβάλ εκεί φεστιβάλ και παραπέρα. Ολοένα και πληθαίνουν οι Έλληνες μουσικόφιλοι που βγαίνουν εκτός συνόρων για να παρακολουθήσουν κάποιο φεστιβάλ της προτίμησης τους. Όσοι, λοιπόν, είχατε την τύχη να βρεθείτε σε κάποιου τέτοιου είδους διοργάνωση του εξωτερικού γνωρίζετε καλά ότι ένα φεστιβάλ δεν παρέχει μόνο τη δυνατότητα σε κάποιον να παρακολουθήσει μόνο έναν μεγάλο αριθμό συγκροτημάτων μέσα σε λίγες μέρες, αλλά προσφέρει συνολικά μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη μέσω της εορταστικής φύσης της ατμόσφαιρας του. Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως η παιδική χαρά του ροκά και του μεταλά.

Όποιος, λοιπόν, έχει βρεθεί σε φεστιβάλ του εξωτερικού μπορεί να αντιληφθεί το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η παραγωγή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Ανάλογα το μέγεθος και το πλήθος του κόσμου μπορεί να προκύψουν καταστάσεις από ευχάριστες μέχρι και δυσάρεστες για τους επισκέπτες. Σε αυτό το σημείο θα πω χωρίς φόβο και πάθος ότι το Hellfest Open Air Festival δικαιωματικά κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης. Μιλάμε για μια άψογη διοργάνωση που βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο και δεν έχει απογοητεύσει κανέναν. Η παραμονή στον χώρο γίνεται κάθε χρόνο και πιο άνετη παρόλο που ο αριθμός των επισκεπτών μεγαλώνει. Τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται sold out άμα τη εμφανίσει των εισιτηρίων προς διάθεση, με αποκορύφωμα τη φετινή edition που ξεπούλησε μέσα σε μιάμιση ώρα, φυσικά χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποια ονόματα θα εμφανιστούν φέτος (εκτός από 5 που ανακοινώθηκαν επίσημα μέσα στο φεστιβάλ). Αυτό το γεγονός, αν μήτι άλλο, δείχνει την τυφλή κυριολεκτικά αφοσίωση και την εμπιστοσύνη του κοινού σε μια διοργάνωση που σέβεται και ακούει το κοινό του.

Στην edition 13 του 2018 η παραγωγή του Hellfest σε μια προσπάθεια να ευχαριστήσει τους πιστούς της ακόλουθους αποφάσισε να ανακοινώσει πέντε από τα ονόματα που θα εμφανίζονταν στην edition του 2019. Τα ονόματα αυτά ήταν οι Manowar, οι Dropkick Murphys, οι Mass Hysteria, οι Carcass και οι Slayer με τον Joey DeMaio να εμφανίζεται επί σκηνής και να ανακοινώνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την τελευταία εμφάνιση επί γαλλικού εδάφους των Manowar. Τελευταία εμφάνιση θα είναι και για τους Slayer οι οποίοι κάνουν και αυτοί την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους.

Να τονίσω σε αυτό το σημείο τη σημαντικότητα κάποιων εμφανίσεων για όποιον είναι λάτρης αυτού του μουσικού είδους και των συναυλιών διότι μετά τη δύση της πορείας κάποιων συγκροτημάτων, σαν τα προαναφερθέντα, που έχουν αφήσει μια ιστορία στον ακραίο ήχο και έχουν επηρεάσει και αποτελέσει έμπνευση για πολλούς νέους μουσικούς, η παλιά σχολή αποσύρεται και θα βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τη νέα τάξη πραγμάτων στη ροκ και στη μέταλ. Είναι σημαντικό δηλαδή να παρακολουθήσουμε και οι παλιοί κάποια λάιβ για να αποχαιρετίσουμε τη γενιά μας και οι νεώτεροι όμως για ιστορικούς καθαρά λόγους.

Φέτος, εκτός από ένα πολύ δυνατό Lineup, το Hellfest ένωσε τις δυνάμεις του με το Knotfest και δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να παρακολουθήσει και αυτό το event στον ίδιο χώρο που διεξάγεται το Hellfest μια μέρα πριν την έναρξή του. Μιλάμε για 4 μέρες γεμάτες με τεράστιες μπάντες, μουσική και διάθεση για πάρτυ!

Lineup 2019

Ονόματα τεράστιου βεληνεκούς και φέτος στο Hellfest 2019!

Hellfest 2019 Lineup
Knotfest meets Hellfest 2019

KNOTFEST 2019

ΠΟΤΕ: 20/6/2019
ΠΟΥ: Clisson, France

HELLFEST 2019

ΠΟΤΕ: 21,22,23/6/2019
ΠΟΥ: Clisson, France

Λίγο οργάνωση θέλει και με ένα εισιτήριο σε πολύ λογική τιμή μπορεί να δει κάποιος μαζεμένους όλους του τους αγαπημένους καλλιτέχνες, να ζήσει μια μοναδική εμπειρία και να εθιστεί στο ναρκωτικό που λέγεται Hellfest.

Εγώ αρρώστησα και τα φάρμακα δεν κάνουν τίποτα. Κάθε χρόνο Hellfest.

Μια απόφαση είναι. Μην το σκέφτεστε καν.

See you in HELL!

By Virginia Vouidaski

Tags from the story
,
More from Pelagia Vouidaski

Eagles Of Death Metal at Piraeus 117 Academy

Ανταπόκριση: Βογιατζής Θεμιστοκλής Μετά από τη περσινή αναβολή του live τους και...
Read More