Heavy by the sea : Μεταλλική αμαρτία που έγινε μόνιμος εθισμός…

Το πως ο κόσμος περίμενε αυτήν την μέρα δεν χρειάζεται σχόλια. Σε μια εποχή που το Rock Wave καλεί Μποφίλιου και Χαρούλη και απλά διώχνει και την οποιανδήποτε επιθυμία που μπορεί να είχε ο Έλληνας μεταλλάς να βρεθεί στην Μαλακάσα, το Heavy by the sea είναι ο θεσμός ο οποίος αντιστέκεται και σε κάνει να λες ”ναι υπάρχει ακόμη φως στις μεταλλικές μου επιθυμίες, δεν θα μείνω για φέτος ορφανός από σκηνικά ντοπαρίσματα”. Βεβαίως το φετινό Heavy by the sea δεν ήταν αμιγώς μεταλλικό. Θα υποστηρίζαμε ότι σε ότι έχει να κάνει με τις μπάντες που φιλοξένησε παρουσίασε σε σύγκριση με άλλες χρονιές μια ποικιλομορφία. Διαφορετικότητα στον ήχο, που φάνηκε και στον κόσμο, όπου πέρα από τους κλασσικούς μεταλλάδες, φέτος είχε έντονη την γυναικεία παρουσία, αλλά και κόσμο που πήγαν για δύο ή μόνο μία μπάντα (Deftones). Το θέμα είναι ότι από την παραγωγή στήθηκε μια άρτια συναυλιακή μέρα (με 2 σκηνές τη μία δίπλα στην άλλη), ο ήχος από την πρώτη έως την τελευταία μπάντα ήταν το λιγότερο καταπληκτικός και στους Deftones έπιασε ταβάνι

Στο φετινό Heavy By The Sea δεν έλειψαν (ευτυχώς) και οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλλου
Στο φετινό Heavy By The Sea δεν έλειψαν (ευτυχώς) και οι όμορφες παρουσίες

Οι πρώτες δύο μπάντες, οι Revenge of the Giant Face και οι Tardive Dyskinesia ήταν το ζέσταμα της μέρας. Και οι δύο μπάντες κινούνται στα ίδια μουσικά χωράφια και σίγουρα ήταν ευχάριστο να τους παρακολουθείς με μια παγωμένη μπύρα στο χέρι.

Revenge Of The Giant Face - HTBS 2014
Revenge Of The Giant Face – Heavy By The Sea 2014
Revenge Of The Giant Face - Heavy By The Sea 2014
Revenge Of The Giant Face – Heavy By The Sea 2014
Tardive Dyskinesia - HTBS 2014
Tardive Dyskinesia – Heavy By The Sea 2014
Tardive Dyskinesia - Heavy By The Sea 2014
Tardive Dyskinesia – Heavy By The Sea 2014

Για τους Planet of Zeus τα σχόλια είναι δεδομένα. Μια μπάντα που ευχαριστιόμαστε πάντα να την βλέπουμε και να κοπανιόμαστε πάνω κάτω καθώς από παντού κυριαρχεί το σύνθημα ”σεξ και βία στον πλανήτη Δία”. Μέχρι που τα σκήπτρα από τον εγχώριο stoner ήχο τα παίρνουν οι κορυφαίοι των live Nightstalker και το διαδραστικό παιχνίδι μεταξύ μπάντας-κοινού απογειώνεται. Στο ”Children of the Sun” απλά όλοι μας φτάνουμε σε άλλα επίπεδα μουσικής παράκρουσης. Δικαιωματικά για μένα είναι από τις καλύτερες live μπάντες που δεν απαρνιέσαι ποτέ να είσαι κομμάτι των live της. Και με τους Stalker το stoner απόγευμα παίρνει τέλος.

Planet Of Zeus -  Heavy By The Sea 2014
Planet Of Zeus – Heavy By The Sea 2014
Planet Of Zeus - Heavy By The Sea 2014
Planet Of Zeus – Heavy By The Sea 2014
Nightstalker -  Heavy By The Sea 2014
Nightstalker – Heavy By The Sea 2014
Nightstalker - Heavy By The Sea 2014
Nightstalker – Heavy By The Sea 2014

Την σκυτάλη παίρνουν οι μεταλλάδες με τους Behemoth . Απόκοσμη σκηνική παρουσία, μακιγιάζ πετυχημένο και καθαρός metal ήχος. Σίγουρα πολύς κόσμος τραβήχτηκε την βραδιά αυτήν μόνο για αυτούς. Και εννοείται αποζημιώθηκαν άπαντες του είδους. Σειρά έχουν οι θεατρικότατοι Ghost . Ιδιαίτεροι τόσο στον ήχο τους όσο και στην σκηνική τους παρουσία και να μην σου αρέσουν θα έμενες καθηλωμένος στην θέση σου απολαμβάνοντας το show τους, με τις μελωδικές μουσικές γραμμές τους και έναν frontman να περιφέρεται σαν τον Πάπα, με πολύ στυλ οπουδήποτε στην σκηνή. Προσωπικά αυτές τις δύο μπάντες επειδή τις έβλεπα για πρώτη φορά τις ευχαριστήθηκα και περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες.

Behemoth - Heavy By The Sea 2014
Behemoth – Heavy By The Sea 2014
Behemoth - Heavy By The Sea 2014
Behemoth – Heavy By The Sea 2014
Ghost - Heavy By The Sea 2014
Ghost – Heavy By The Sea 2014
Ghost - Heavy By The Sea 2014
Ghost – Heavy By The Sea 2014

Και ήρθε η ώρα των Deftones. Όπως είπα ο ήχος απογειώθηκε φτάνοντας στην τελειότητα. Ο Chino (frontman) έκανε σαν παλαβός πιτσιρικάς τρέχοντας και πηδώντας δεξιά-αριστερά και ενίοτε γίνοντας ένα με τον κόσμο.. Απλά κορυφαίοι. Δικαιωματικά οι τελευταίοι της βραδιάς, με τον κόσμο από κάτω να παραληρεί. Μιάμιση ώρα οι Deftones μας παρέδωσαν ένα από τα καλύτερα live στην Ελλάδα βγάζοντας την ”ψυχή” που βγάζει ο πρωτάρης που θέλει να καθιερωθεί.

Deftones - Heavy By The Sea 2014
Deftones – Heavy By The Sea 2014
Deftones - Heavy By The Sea 2014
Deftones – Heavy By The Sea 2014
Deftones - Heavy By The Sea 2014
Deftones – Heavy By The Sea 2014

Girls - Heavy By The Sea 2014

Γενικά το φετινό Heavy by the Sea αν και διαφοροποιημένο με πέρυσι σε ότι έχει να κάνει με την μουσική συνοχή, λόγω της αφρόκρεμας των συγκροτημάτων που διάλεξε από το κάθε είδος, ικανοποίησε όλα τα γούστα. Ευχόμαστε του χρόνου να είναι ακόμη καλύτερο, αν και σαν οργάνωση δεν έχει και πολλά να αλλάξει (ίσως λίγο πιο κάτω τις τιμές στα ποτά-διψάει ο λαός σε τέτοια live). Τα συγχαρητήρια μας!!

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση

More from Tilemachos Kouklakis

NEUROSIS, Universe 217, Agnes Vein- Fuzz club : Ψυχεδελική Νεύρωση

Την Πέμπτη 3 Ιουλίου είχαμε την μεγάλη χαρά να δούμε ένα μεγάλο...
Read More