Hammerfall 27 & 28 Οκτωβρίου 2018

Είτε μας αρέσουν, είτε όχι οι Hammerfall, θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε τους Σουηδούς για το γεγονός ότι είναι ένα από τα πρώτα συγκροτήματα στον χώρο του χέβι μέταλ που ανανέωσαν τη σκηνή και επανέφεραν τον σκληρό ήχο τη δεκαετία του ’90 σε μια περίοδο που η μουσική βιομηχανία προσπαθούσε να επαναλάβει το κύμα της επιτυχίας του grunge αναζητώντας διακαώς κάποιον νέο Kurt Cobain. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι εκείνη την εποχή, τα συγκροτήματα που προέρχονταν από το Seattle μετρούσαν ακόμη πάρα πολύ, το nü-metal είχε μόλις αρχίσει να ξεπετάγεται σιγά σιγά από παντού και οι μεγάλοι Θεοί της Μέταλ μουσικής γελούσαν με εμάς καθώς η αληθινή μέταλ μουσική παραγκωνιζόταν όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Και τότε, ήρθαν οι Hammerfall (αρχικά σαν side project με μέλη των In Flames και των Dark Tranquillity), ορμώμενοι από το Gothenburg με το Glory to the Brave, ένα περήφανο ανάθεμα στους Iron MaidenHelloweenPretty Maids και τους Accept, με τον Joacim Cans’ και τα κοφτερά και καλογυαλισμένα φωνητικά του να πλαισιώνεται από power/speed metal μελωδίες. Οι Hammerfall μπορεί να ήταν μια πιο καλογυαλισμένη εκδοχή στον χώρο του φανταστικού μέταλ, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Glory to the Brave, προσέφερε κάτι το φρέσκο σε μια εποχή που μπάντες όπως οι Children of Bodom και οι Primal Fear πειραματιζόντουσαν με τον ήχο τους και την ταυτότητα τους στο μέταλ.

Αν λάβουμε υπόψη τη μεγάλη πορεία των Hammerfall να τραγουδούν στα πλήθη από μουσικά διηγήματα για ένδοξους ιππότες, μέχρι ηρωικές επιθέσεις, αλλά και μεταλλικές μπαλάντες, το πιο πρόσφατο πόνημά τους Built To Last τα περικλείει όλα. Υπάρχει κάτι το τρομερά θελκτικό στις ιστορίες φαντασίας και ηρωϊσμού, ειδικά όταν αποδίδονται από ένα μέσο όπως η μέταλ μουσική. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες υπό την σκέπη της μεγάλης μεταλλικής ομπρέλας, αλλά υπάρχει μια τάση στο να τείνει ο καθένας να χαράζει από νωρίς την πορεία του και να ακολουθεί το δρόμο που θεωρεί πιο ασφαλή τελικά. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει κάτι σαν άγραφος κανόνας μεταξύ των συγκροτημάτων και του κοινού τους κι όχι από οκνηρία των μπαντών. Οι Hammerfall είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τάσης με τον ήχο τους να μην έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές καθ’όλη την πορεία τους.  Αλλά όπως συμβαίνει και με μια καλή σειρά μυθιστορημάτων, μπορεί να αλλάζουν τα εξώφυλλα και οι τίτλοι, αλλά το περιεχόμενο θα έχει πάντα την τάση να είναι γνώριμο αν ο συγγραφέας είναι ο ίδιος. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Πραγματική ευκαιρία για όλους τους φαν του είδους, αλλά και για τους υπόλοιπους που μπορεί να το έχουμε αφήσει πίσω μας πια, να θυμηθούμε παλιές δεκαετίες και να ξανανιώσουμε μέσα από αυτόν τον Heavy/Power μαραθώνιο. Οι HammerFall είναι το συγκρότημα που έδωσε το φιλί της ζωής στη μέταλ μουσική και ενέπνευσε αμέτρητα άλλα συγκροτήματα σε όλον τον κόσμο να ανακαλύψουν εκ νέου τον ήχο τους μέσα από το κλασικό πατροπαράδωτο μέταλ. Η Κυριακή αποτελεί μια καλή ευκαιρία για όλους μας να αποτίσουμε φόρο τιμής στους πατέρες του μέταλ μετά τη δεκαετία του ’90!

Οι πόρτες ανοίγουν στις: 18:00
ARMORED DAWN: 18:10 – 18:50 (40 λεπτά)
BLAZON STONE: 19:10 – 20:10 (60 λεπτά)
REFUGE: 20:30 – 21:50 (80 ή 90 λεπτά)
HAMMERFALL: 22:20 – 00:00 (100 λεπτά)

#ReBuiltToTour2018 #HammerFall #HeavyMetal #TemplarsOfSteel #Concert #Gig #Festival Metal Hammer Paradise

Αθηνα
Ώρα έναρξης: 18:00 – Τιμή εισιτηρίου: 28 Ευρώ (Περιορισμένη Προπώληση) – 30 Ευρώ (Λοιπή Προπώληση) – 32 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων

Ticket House – Metal Era – No Remorse Records – Monsterville – Cinema Libre – Uncle Chronis Tattoo – Dazzled – Δίκτυο καταστημάτων Γερμανός / Καταστήματα Cosmote σε όλη την Ελλάδα
ON-LINE: www.123tickets.gr

Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης: 21:00 – Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Περιορισμένη Προπώληση) – 28 Ευρώ (Λοιπή Προπώληση) – 30 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων

Musicland – Alone Metal Store – Dizzy Dolls – Café Bar Διώροφον
ON-LINE: www.123tickets.gr

More from Pelagia Vouidaski
MERCILESS @ KYTTARO 29/10/2017
Οι Merciless ξεκίνησαν το 1986, σχεδόν 31 χρόνια πριν, και είναι ένα...
Read More
0 replies on “Hammerfall 27 & 28 Οκτωβρίου 2018”