Grand Magus, Sacral Rage @Fuzz, Σάββατο 30/09/17

Φτάνει η μέρα που για 3η φορά παρακολουθώ live τους Grand Magus. Σάββατο 30/09/17 και στο Fuzz έχει μαζευτεί σχετικά λίγος κόσμος. 20:30, οι πόρτες ανοίγουν. Blood and death will follow.

Στις 21:45 ανεβαίνουν στην σκηνή οι Sacral Rage. Στα 50 λεπτά που έχουν στη διάθεσή τους και μπροστά σε αρκετό κοινό, η Speed/Heavy Metal μπάντα παίρνει κεφάλια, παρουσιάζοντας 7 κομμάτια: ”En cima del mal”, ”Lost Chapter E.: Sutratma”, ”Panic in Urals (Burning Skies)”, ”A Tyrannous Revolt”, ”Master of Darker Light”, ”Return of the Dead”, ”Waltz in Madness”. Fucking hell, εξαίσιοι! Η τεχνική τους αρτιότητα βγάζει μάτια, ο ήχος τους κρύσταλλο, η σκηνική τους παρουσία άκρως εντυπωσιακή, με τον Dimitris K. (Vocals) να μαγνητίζει τα βλέμματα με το εξαίσιο, horror/sci-fi/post-apocalyptic outfit του και η επικοινωνία τους με το κοινό πανέξυπνη- λαμβάνοντας υπόψη το όλο image τους, αυτή σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να είναι λεκτική, οπότε η έμφαση στις εκφράσεις του προσώπου και στην γενικότερη στάση του σώματος κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Και αυτός ο φωτισμός, δημιουργεί ένα κλίμα έντονης αγωνίας και γενικότερης συναισθηματικής φόρτισης. Και προσοχή, μπορεί τα πάντα να είναι προσεγμένα to the detail, αλλά αυτό δεν οδηγεί σε στεγνό επαγγελματισμό, μα σε επίπεδα γαματοσύνης που χτυπάνε κόκκινο. Από άλλη διάσταση.

Η ώρα είναι 23:00 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Heavy/Doom Metal ηγέτες, Grand Magus. Παγανισμός, Αντι-Χριστιανισμός, Δύναμη, Θάνατος. ”I, the Jury”, ο απόλυτος loner ενάντια σε όλους και σε όλα- ”Sword of the Ocean”, ΡΕ. Η τιμή στην ζωή και τον θάνατο είναι αυτοσκοπός για τον ”Varangian”, αφανίζουμε τους άπληστους, ιππεύοντας ”On Hooves of Gold”, και στο ”Steel Versus Steel” γίνεται το σώσε. Έχουμε τον Odin στο πλευρό μας, είμαστε Vikings ”Forged in Iron – Crowned in Steel” και όσοι και να τάσσονται απέναντί μας, ποτέ δεν χάνουμε τον δρόμο μας, γιατί ”Ravens Guide Our Way”. Το ”Like the Oar Strikes the Water” είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α, το ”Iron Will” αποτελεί στάση ζωής. ”Valhalla Rising”, με αντάλλαγμα την ψυχή μου. Ποιος ξέρει τι κακό παραμονεύει στις καρδιές των ανθρώπων, μα φυσικά ”The Shadow Knows”, η θεά, μάγισσα και αυθεντία στο Sejd φωτίζει τον δρόμο και η ”Freja’s Choice” αποτελεί πάντα δόξα. Ο κακός χαμός στο ”Triumph and Power”, και ο σφετεριστής, αδηφάγος χριστιανός βασιλιάς είναι νεκρός, all haill ”Kingslayer”. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- η τρίχα κάγκελο στο καθηλωτικό ”Silver into Steel”, ”Hammer of the North”, πουτάνα όλα. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά αρκετά μεγάλο κοινό και άκρως εντυπωσιακή, take-no-prisoners σκηνική παρουσία- JB Christoffersson [Guitars, Vocals (lead)], ηγέτη. For the triumph and the power.

Setlist

I, the Jury

Sword of the Ocean

Varangian

On Hooves of Gold

Steel Versus Steel

Forged in Iron – Crowned in Steel

Ravens Guide Our Way

Like the Oar Strikes the Water

Iron Will

Valhalla Rising

The Shadow Knows

Freja’s Choice

Triumph and Power

Kingslayer

 

Silver into Steel

Hammer of the North

Η 3 Shades of Black διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Grand Magus, με 16 κομμάτια και σε 1 ώρα και 35 λεπτά, κατέκτησαν τον Βορρά και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους φυσικούς ηγέτες του Heavy/Doom Metal. Forged in iron, crowned in steel.

More from Theodore Kritikos

Firewind, Rage, Mystic Prophecy, Nightrage @Gagarin 205, Σάββατο 16/12/17

Η ημέρα της Αποκάλυψης ήρθε. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Nightrage,...
Read More