Grand Magus: Ravens Guide Our Way

Ακονίστε τα σπαθιά σας, ο Βορράς μας καλεί. Οι Heavy/Doom Metal ηγέτες, Grand Magus, θα εμφανιστούν live το Σάββατο 30/09/17 στο Fuzz, και ο γράφων ήδη ετοιμάζεται για την απόβαση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Οι Grand Magus βρίσκονται στην κορυφή του Heavy/Doom Metal. Κάτι τέτοιο γίνεται αντιληπτό ρίχνοντας μια ματιά στον ποιοτικά και ποσοτικά πλούσιο δισκογραφικό τους κατάλογο. Το ”Grand Magus(2001) αποτελεί την πρώτη θανατηφόρα επίθεση που εξαπολύουν και που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της (9), το ”Monument(2003) είναι ένα monument του ανθρώπινου πολιτισμού (9), ενώ στο ”Iron Will(2008), με το που ηχήσουν οι πρώτες νότες, τρως μια ηχητική κατραπακιά και δεν ξέρεις από πού σου’ρθε (9). Παγανισμός, Αντι-Χριστιανισμός, Δύναμη, Θάνατος. Αυτό που ουσιαστικά αποτελεί η μπάντα είναι πηγή άντλησης ψυχικής και σωματικής δύναμης: η Δευτέρα βγαίνει εύκολα, οι όποιες δύσκολες καταστάσεις μοιάζουν γελοίες, γενικά δεν σε αγγίζει κανείς και τίποτα. Και όλο αυτό, λόγω του γεγονότος πως τα πράγματα τα βλέπεις μέσα από το πρίσμα ενός Viking, ενός ατρόμητου πολεμιστή που δεν λυγίζει μπροστά σε εμπόδια, αλλά αντιθέτως τα αψηφά και τα υπερβαίνει. Και, φυσικά, έρχεσαι σε στενή επαφή με την όλη Σκανδιναβική κουλτούρα- ενδεχομένως τις Κυριακές πλέον να τις βγάζεις σε δάση και λίμνες, με μόνη παρέα τη φύση.

Βέβαια, η ποιότητα των Grand Magus εντοπίζεται και εκτός των τοίχων του studio, στην συναυλιακή τους δραστηριότητα. Για να το θέσουμε απλά, live γίνεται το ΣΩΣΕ. ”I, the Jury”, ”Varangian”, ”Steel Versus Steel”, ”Forged in Iron – Crowned in Steel”, ”Ravens Guide Our Way”, ”Iron Will”, ”Like the Oar Strikes the Water”, ”Hammer of the North”. Πόλεμος. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που fans ανά την υφήλιο τους ακολουθούν πιστά σε κάθε τους βήμα, δισκογραφικό και συναυλιακό. Αν ανήκεις σε αυτούς, τότε ξέρεις. Αν, πάλι, όχι, μελετώντας αρχικά το υλικό τους και, στην συνέχεια, παρακολουθώντας τους live, αλλάζουν πολλά μέσα σου. Διευρύνεις τους μουσικούς και μη ορίζοντές σου και ολοκληρώνεσαι ψυχικά- αυτοί είναι και οι λόγοι της αφοσίωσης στο Metal. Brave yourselves, λοιπόν, γιατί τον Σεπτέμβριο του 2017 θα ταξιδέψουμε στον μακρινό, παγωμένο Βορρά, θα βρεθούμε στο πεδίο της μάχης υπερασπιζόμενοι τις παγανιστικές μας ιδέες, και οι valkyries θα μας οδηγήσουν στην ονειρική Valhalla, όπου και θα δειπνήσουμε με τον Odin. Ηγέτης μας στην όλη αυτήν περιπέτεια, ο JB Christoffersson [Guitars, Vocals (lead)], ο Απόλυτος μαχητής του πνεύματος και της μουσικής που αγαπάμε.

Η 3 Shades of Black πρόκειται για διοργανώσει μια εξαίσια συναυλία. Εφοδιαστείτε, λοιπόν, με τα απαραίτητα, γιατί το ταξίδι ξεκινάει τώρα. Και μην φοβάστε, δεν χανόμαστε. Ravens guide our way.

Genre:

Heavy/Doom Metal

Main:

Grand Magus (2001)

Monument (2003)

Wolf’s Return (2005)

Iron Will (2008)

Hammer of the North (2010)

The Hunt (2012)

Triumph and Power (2014)

Swords Songs (2016)

Current lineup:

Fox Skinner [Bass, Vocals (backing)]

JB Christoffersson [Guitars, Vocals (lead)]

Ludwig Witt (Drums)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 20€ (περιορισμένη προπώληση)
• 22€ (προπώληση)
• 25€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)
• No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα, τηλ.: 210 3830981,www.noremorse.gr
)
• EAT METAL RECORDS (Σπυρίδωνος Τρικούπη 45, Εξάρχεια, Αθήνα, τηλ.: 213 0378553, www.eatmetalrecords.com
)
• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373,www.sydrecords.com
)
• Bowel of Noise records (Official) (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα, 210 3846783,www.bowelofnoise.com
)
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt Greece
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/periodeia/grand-magus-live-greece/

Tags from the story
, ,
More from Theodore Kritikos

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ MOONSPELL LIVE

Οι παρακάτω λόγοι είναι ένας τρόπος να γίνει μια συνοπτική αναφορά στο μεγαλειώδες...
Read More