ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ / VIC / ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ / THEE HOLY STRANGERS / SLEEPIN PILLOW / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗΣ @ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ – 16/06/2016

 

Η βραδιά όπου στην σκηνή θα ακούσουμε νέα ονόματα , αλλά και παλαιότερα, που έγραψαν ιστορία στην ελληνική ροκ μουσική, είναι η Πέμπτη 16 Ιουνίου,  ο χώρος η Πλατεία Νερού και την συναυλία διοργανώνει το Fuzz Live Music Club.

 

Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης: δύο καλλιτέχνες που εξακολουθούν να έχουν μια πετυχημένη μουσική πορεία και που στο άκουσμα των ονομάτων τους, πολλοί γυρίζουν, όχι απλώς χρόνια πίσω, αλλά δεκαετίες.

 

Η δεκαετία του ‘ 90, μετά το «ζύμωμα» των δύο και παραπάνω προηγούμενων –  με την είσοδο του rock and roll και των συναφή ειδών στην ελληνική πραγματικότητα και την σταδιακή εμφάνιση ονομάτων στην μουσική σκηνή, υπήρξε η δεκαετία που έβγαλε σχήματα που έγραψαν ιστορία στο χώρο του ελληνικού ροκ.

 

Σε αυτό συνέβαλε επίσης το γεγονός, ότι  η χώρα βρισκόταν στα πρώτα χρόνια μιας κοινωνικοπολιτικής ηρεμίας και υπήρχε πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη και άνθιση σε πολλούς τομείς και η ελληνική κοινωνία, είχε αρχίσει να ανασυντάσσεται και  προσπαθούσε να εναρμονιστεί με τις εξελίξεις. 

 

Μετά από τους πρώτους σημαντικούς καλλιτέχνες που εμφανίζονται στην ελληνική ροκ σκηνή, στην δεκαετία του ‘ 90 λοιπόν, κάποια από τα κύρια ονόματα ήταν: Μωρά στην Φωτιά, Υπόγεια Ρεύματα, Διάφανα Κρίνα, Magic De Spell, Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά. Όπου Τρύπες –  Γιάννης Αγγελάκας και Ξύλινα Σπαθιά – Παύλος Παυλίδης.

 

 

Ο Γιάννης Αγγελάκας, από την Θεσσαλονίκη, είναι μουσικός, στιχουργός, ποιητής και ήταν ο τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Τρύπες από το 1983 ως το 2001 και κυκλοφόρησαν μαζί επτά δίσκους, που ο καθένας τους έβγαλε αρκετές επιτυχίες. Έπειτα, ακολουθεί προσωπική πορεία, έχοντας κυκλοφορήσει ως σήμερα πάνω από εφτά άλμπουμ, κάποια με άλλες συνεργασίες. Παράλληλα, έχει κι άλλες καλλιτεχνικές ασχολίες. Έγραψε τραγούδια για μερικές ταινίες, αλλά δοκιμάζει και την ηθοποιία. Επίσης, έχουν εκδοθεί δύο ποιητικές του συλλογές: «Σάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχοι» και «Πως τολμάς και νοσταλγείς τσόγλανε;», με δικά του σκίτσα.

 

 

Ο Παύλος Παυλίδης, από την Θεσσαλονίκη,  είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδιστής. Ξεκίνησε ως κιθαρίστας στο συγκρότημα Μωρά στην φωτιά, από το 1983 – 1985 και μαζί κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ. Έπειτα, από το 1993 – 2003 ήταν τραγουδιστής και στιχουργός του ηλεκτρονικού ροκ συγκροτήματος Ξύλινα Σπαθιά, με το οποίο έβγαλαν πέντε άλμπουμ, με πολλές επιτυχίες εκείνο τον καιρό. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος, συνεργάζεται πλέον με τους B-Movies και από το 2006 έχουν κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ.

 

 

Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, γεννήθηκε στην Αθήνα,  από το 1995 τραγουδάει, παίζει μπάσο και γράφει τα τραγούδια στο συγκρότημα Ανοιχτή Θάλασσα και έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους από το 2002 έως το 2008. Έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια σε συναυλίες, αλλά και σε live music club. Έχει γράψει την νουβέλα «Πώς ο Στέλιος και οι φίλοι του έβγαλαν το χειμώνα», καθώς επίσης έχει κυκλοφορήσει και το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Ξένη Γη».

 

 

 

Οι Sleepin Pillow είναι ένα 6μελές συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη, που δημιουργήθηκε το 2004. Έχουν τρεις δίσκους στο ενεργητικό τους, με τον πρώτο τους, να περιλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα, στα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα. Ό ήχος τους αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα από κουλτούρες, αλλά και από χρόνους και τόπους: ελληνική παραδοσιακή, ψυχεδελική ροκ, ανατολίτικη, ηλεκτρονική.

 

 

 

Οι Villagers of Ioannina City, είναι ένα συγκρότημα από τα Ιωάννινα και σχηματίστηκε το 2007 και το 2014 κυκλοφόρησαν τον πρώτο του δίσκο και ένα ΕΡ.  Τα τραγούδια τους είναι κατά κύριο λόγο παραδοσιακά ηπειρώτικα κομμάτια και παντρεύουν τον ήχο του παραδοσιακού μας κλαρίνου, με άγριους post – rock και ψυχεδελικούς ρυθμούς. Έχοντας τους ακούσει μόνο σε έναν κατάμεστο κλειστό χώρο, ανυπομονώ να τους ακούσω και σε ανοιχτό, όπως είναι και πιο ταιριαστό στο παραδοσιακό μας τραγούδι, που κατά μία ευρύτερη έννοια εκπροσωπούν.

 

 

 

Οι Thee Holy Strangers, είναι μια μπάντα από την Αθήνα,  που σχηματίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Με πολύ ενδιαφέροντα ήχο, πλέκουν περίτεχνα την country μουσική με τις μπλουζιές και οι ίδιοι  χαρακτηρίζουν την μουσική τους ως «kozmic swamp music».  Το 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους, που τραγούδια τους θα ακούσουμε από την φωνή του τραγουδιστή Alex K. (The Last Drive, The Earthbound).

 

 

Η Μουσική, όπως και κάθε είδους Τέχνη, ζει μέσα από μας την δική της ζωή και εμείς την ποτίζουμε με τις ιδιαίτερες αναμνήσεις μας. Κάποιες από τις λέξεις που αντικατοπτρίζουν όμως σε ένα γενικότερο πλαίσιο την μουσική της δεκαετίας του ’90, που λέγαμε πιο πάνω, είναι: κασέτες, δίσκοι, πειρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, αφιερώσεις.  Λέξεις, που άλλους ίσως τους ενδιαφέρουν ως ιστορική πληροφόρηση, σε κάποιους άλλους αυτές οι λέξεις είναι βγαλμένες από την πρώτη νιότη τους και στο πως σφραγίστηκαν μέσα τους εκείνα τα ροκ ακούσματά τους.

Και αυτή η συναυλία, με την συνύπαρξη νέου μουσικού αίματος με του πιο παλιού, θα γράψει σε όλους μας, «μικρούς» και «μεγάλους» νέες αναμνήσεις, πολλές κοινές για όλους, γιατί ως γνωστό, ένα από τα πράγματα που ξέρει να κάνει καλά η μουσική, είναι να ενώνει.

 

 

 

Από Δελτίο Τύπου

Tο παλιό και νέο αίμα της ελληνικής rock σκηνής σε μια συναυλιακή συνάντηση που όμοιά της δεν έχετε ξαναδεί! Γιάννης Αγγελάκας, Villagers of Ioannina City, Παύλος Παυλίδης & the B-Movies, Thee Holy Strangers, Sleepin Pillow και Βαγγέλης Μαρκαντώνης, στήνουν ένα εκρηκτικό line-up που κανείς δεν πρέπει να χάσει, στις 16 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού (Αθήνα).

Η προπώληση ξεκινάει στα 10 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 12 ευρώ, ενώ στο ταμείο θα είναι 14 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr

Πέμπτη 16 Ιουνίου: Γιάννης Αγγελάκας / Villagers of Ioannina City / Παύλος Παυλίδης & the B-Movies / Thee Holy Strangers / Sleepin Pillow / Βαγγέλης Μαρκαντώνης

Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου): Δέλτα Φαλήρου, στη διασταύρωση της Λ. Συγγρού με τη Λ. Ποσειδώνος (Παραλιακή), ανάμεσα στο Κλειστό του Tae Kwon Do και το Beach Volley και δίπλα στη θάλασσα.

Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με τα Μέσα Μεταφοράς όσο και με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο parking 2.500 θέσεων.

Μετρό: Σταθμός “Συγγρού – Φιξ” και μετά λεωφορείο / γραμμές Β2 και 550 (Στάση “Φόρος”)

ΗΣΑΠ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά είτε λεωφορείο / γραμμές 217, Α1, Β1 (Στάση “Φόρος”) είτε τραμ / γραμμές “Αριστοτέλης 4” ή “Θουκυδίδης 3” (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)

Τραμ: Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα – Γλυφάδα) και Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”Γραμμή 3 (από Σ.Ε.Φ. ή από Βούλα – Γλυφάδα), & Γραμμή 4 (από Σ.Ε.Φ. ή από Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”Λεωφορείο: Γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (Στάση “Φόρος”)

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 16:00.

 

 

 

Written By
More from Maria Sarantou

NIGHTSTALKER + VILLAGERS OF ΙOANNINA CITY + ROLLIN’ DICE @ PIRAEUS 117 ACADEMY – ΣΑΒΒΑΤΟ 30 12 2017

  Δελτίο Τύπου Nightstalker και V.I.C. Στην ίδια συναυλία, για πρώτη φορά...
Read More