Fundracar & Bazooka live report @Fuzz Club

Την Παρασκευή το Fuzz Club μεταμορφώθηκε σε ψυχιατρείο και μας κάλεσε σε ομαδική υστερία ή ομαδική ψυχοθεραεπεία -όπως το πάρει κανείς- ακούγοντας Fundracar και Bazooka. Είχαμε μεγάλη ανάγκη να ζήσουμε ένα παλιό ορθόδοξο live. Ξεχάσαμε για λίγο τις έννοιες μας και ήπιαμε, χορέψαμε και ξεδώσαμε όπως πολύ το χρειαζόμασταν.

Τη βραδιά άνοιξαν οι Bazooka προθερμάινοντας το κοινό που είχε γεμίσει το Fuzz από νωρίς. Όπως πάντα, ανέβασαν την διάθεση και με την ψυχεδελική ροκ  μουσική τους και τα ιδιαίτερα φωνητικά τους. Με punk διάθεση όπως πάντα “Εξαϋλωσαν” κάθε έννοια του κοινού και μας προετοίμασαν για αυτό που θα ακολουθούσε.

Δυνατό ξεκίνημα για Fundracar με  Alpha Frequency από το πιο πρόσφατο και ομόνυμο album των Fundracar και το Fuzz πήρε φωτιά. Mazzik για τη συνέχεια και έκσταση και παραλλήρημα με Γκόμενες Funky και η γκρούβα πλέον κατακλύζει τον χώρο. Kali Kali/Metallica γιατί το κομμάτι αυτό ολοκληρώνεται με στυλ Μετάλικα! Το Ομόνοια δείχνει ότι το κοινό ακολουθεί πιστά την μπάντα και τις νέες της συνθέσεις μιας και όλο το μαγαζί τραγουδούσε εν χορώ τους στίχους του πιο πρόσφατου κομματιού που έχει κυκλοφορήσει το οποίο πλαισιώνεται από ένα πολύ ωραίο videoclip για όποιον δεν το έχει υπόψιν του. Obi Wan Kenobi μπαίνει και ενώνει όλους τους γήινους μαζί και εξωγήινους. Είναι από τα κομμάτια που είναι ξεκάθαρα στα τοπ στην καρδιά του κοινού και είναι πολύ εμφανές από τον χαμό που προκαλείται στο άκουσμα του.

Είναι πολλές φορές απίστευτο πως ο Felippe παθαίνει αυτό το beatboxing frenzy και απογειώνει την κατάσταση. Πολύ δυνατός βέβαια και παικτικά στο didgeridoo (παραδοσιακό αυστραλέζικο όργανο των αβορίγινων) και το jembe! Το Λέσι που ακολούθησε κράτησε αμείωτη τη διάθεση. Νάτη πάλι έρχεται και συνεχίζει η παράνοια. Αστυνομία με φανταστικό Σπύρο με το νέο απόκτημα του -ewy- έκανε solo κλαρίνο – τσαμπούνα παίρνοντας μας τα μυαλά. Λέει θα βρέξει / Είμαστε ακατάλληλοι. Νόμιμη Φούντα έχω στο νου, και ατελείωτος χορός με τη μελωδία να κολλάει στο μυαλό για μέρες. Τέλος, για επιδόρπιο μας είχαν ετοιμάσει Amanitas.

Tom Yosi ο νέος, ταλαντούχος και ιδαίτερα ευκίνητος -θα λέγαμε- κιθαρίστας της μπάντας. Νίκος – το χταπόδι στα πλήκτρα κυρίες και κύριοι! Πιπέρης στα ντραμς, η μηχανή των Fundracar – ο πολυμορφικός μουσικός που μπορεί να στηρίξει όλα τα είδη που εκπροσωπεί η μπάντα με τεράστια επιτυχία. Αλέξανδρος Χαριτάκης στο μπάσο εδώ και χρόοονια, με τρομερή σκηνική παρουσία ξεσήκωνε τον κόσμο σε όλη τη διάρκεια του live!

Η μουσική είναι απέραντη για να περιορίζονται. Είναι και ψυχεδελικοί και ρέγγε και πανκ και ροκ και φάνκι και ό,τι να ΄ναι. Αυτοί είναι οι Fundracar.

Κρύο, πανδημία, πόλεμος. Το διάλειμμα ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστο.

Μάριος: “Οι μόνες βόμβες που αποδεχόμαστε είναι οι νερόμπομπες”.

Αυτά τα live καλό είναι να γίνονται.

Ευχαριστούμε Fundracar.

 

More from Pelagia Vouidaski
Ozric Tentacles @ Gagarin 205 LIve Music Space
Με κάτι παραπάνω από 30 χρόνια στην πλάτη, οι ψυχεδελικοί ροκάδες από...
Read More
0 replies on “Fundracar & Bazooka live report @Fuzz Club”