The Fleshtones, Dirty Fuse, The Statycs- Gagarin 205, 05/ 06/2014. Καλοκαιρινό πάρτυ χωρίς σταματημό

Τι να πρωτογράψει κανείς για αυτήν την βραδιά. Για όσους βρεθήκαν την περασμένη Πέμπτη στο Gagarin σίγουρα θα τους μείνει η νύκτα αυτή αξέχαστη. Ι

Τι να πρωτογράψει κανείς για αυτήν την βραδιά. Για όσους βρεθήκαν την περασμένη Πέμπτη στο Gagarin σίγουρα θα τους μείνει η νύκτα αυτή αξέχαστη. Ιδιαίτερα για εκείνους που έτυχε να είναι μάρτυρες για πρώτη φορά του show που παρέδωσαν οι Fleshtones στο Αθηναικό κοινό. Αν και οι περισσότεροι ξέραν, τους είχαν ξαναδεί και γνώριζαν τι σημαίνει ένα live των Fleshtones. Ατελείωτη αδρεναλίνη, γνήσια ενέργεια βγαλμένη από τα υπόγεια της νεουρκέζικης σκηνής που μετρά 40 χρόνια παρουσίας. Βεβαίως κάθε live των Fleshtones είναι μοναδικό και για τον λόγο αυτό αξίζει σε κάθε show τους να είσαι παρών.

The Statycs
The Statycs

Πρώτοι αλλά με καθυστέρηση βγήκαν οι The Statycs με μουσικές επιρροές από rock n roll, surf, garage και punk, με έναν δίσκο στο ενεργητικό τους (Brainthrough) και πολλές διασκευές,προσπάθησαν φιλότιμα να θερμάνουν τους πρώτους θεατές που κατέφθαναν στο Gagarin.

Dirty Fuse
Dirty Fuse

Δεύτεροι οι Dirty Fuse με μουσικές επιρροές από την old school μουσική των ’60s και με εμφανείς επιρροές από την ενέργεια του garage και του punk rock , ζέσταναν κυριολεκτικά το κοινό από κάτω τους. Οι ίδιοι σε φοβερή φόρμα, αεικίνητοι πάνω στην σκηνή, μας παρέδωσαν ένα show εισαγωγή για αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει. Και τα πήγαν εξαιρετικά πολύ καλά. Μια μπάντα γεννημένη και φτιαγμένη για τα live stages δεν περνά απαρατήρητη τόσο για την σκηνική της παρουσία, όσο και για τος ρεμπέτικες διασκευές της που πραγματικά αξίζει να τις αναζητήσει και να τις απολαύσει κανείς ξανά και ξανά.

2000 (6)

Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα των Fleshtones . Η ηλικία τους δεν παίζει κυριολεκτικά κανένα ρόλο σε αυτό που έχουν να σου δώσουν, διότι σε ενέργεια πατάνε απλά κάθε πιτσιρικά. Σε όλη την διάρκεια του live υπήρξαν δυναμίτες, χωρίς το show τους να κάνει πουθενά κοιλιά, αντιθέτως κομμάτι με κομμάτι να κορυφώνεται. Το set τους ήταν μοιρασμένο από όλη την 40χρονη δισκογραφική τους πορεία, το οποίο όσο περνούσε η ώρα σε παρέσερνε σε έναν ξέφρενο χορό με ένα μόνιμο χαμόγελο ενθουσιασμού στα χείλη. Πέρα όμως από τα δικά τους κομμάτια, την τιμητική τους είχαν και μπάντες μεγαθήρια όπως οι Ramones,Beatles, Doors και Led Zeppelin, με διασκευές όπως το ”Whole Lotta Love” που σε πέρναν από την θέση σου και σε πετούσαν στην άλλη γωνιά του Gagarin.

2000 (9)

Τα Highlights της βραδιάς ήταν πολλά, όπως το γεγονός όπου κάπου προς το τέλος του σετ στην σκηνή ανέβηκαν μέλη των Last Drive (Καρανικόλας και Μιχαλάτος), αποτιμώντας και αυτοί με την παρουσία τους πάνω στην σκηνή τα σέβη τους στους Fleshtones. Ο Zaremba παρέδωσε το μικρόφωνο στον κόσμο από κάτω, ενώ ο ίδιος απλά την έκανε τρέχοντας έξω στην Λιοσίων, για να ξαναγυρίσει μετά και να βαρέσει στην μέση του κόσμου πους-απς παρέα με τον Keith Streng. Ο Keith από την άλλη αεικίνητος καθ’όλη την διάρκεια του σετ , μοίρασε την παρουσία του ανάμεσα στην σκηνή αλλά και πάνω στα ηχεία του Gagarin χαιρετώντας τον κόσμο από τα ”ψηλά”.

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που βρέθηκα αυτόπτης μάρτυρας ενός τέτοιου μεγάλου live, μιας μπάντας που σερβίρει γνήσιο rock n’ roll επί τέσσερις δεκαετίες στην σκηνή της Νέας Υόρκης και όχι μόνο. Η ενέργεια, η σκηνική παρουσία και γενικά το show που παρέδωσαν μένει αξέχαστο σε όποιον τους δει για πρώτη φορά, κάνοντας τον να τους μνημονεύει για πάρα πολύ καιρό στους γύρω του. Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και τον πρόλογο αυτού μας τον σερβίρισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι Fleshtones.

2000 (7)

 

SETLIST

Hitsburg USA
Feels Good To Feel
What You’re Talking About
Let’s Go
Hipster Heaven
Let’s Get Serious
Laugh It Off
Dance With The Ghoulman / Theme From The Vindicators
Inside Looking Out
Alright
Day Tripper
We Remember The Ramones
I Was A Teenage Zombie
Tearing Us Apart
My Kinda Lovin’
Push Up Man
I Wish You Would
Veo La Luz
Pretty Pretty Pretty
It Is As It Was
Communication Breakdown / Whole Lotta Love

More from Tilemachos Kouklakis

Heavy by the sea : Μεταλλική αμαρτία που έγινε μόνιμος εθισμός…

Το πως ο κόσμος περίμενε αυτήν την μέρα δεν χρειάζεται σχόλια. Σε...
Read More