ELECTRIC NIGHTS @ BOOZE | 1 & 2 Απριλίου 2016

ELECTRIC NIGHTS
1 & 2 Απριλίου 2016

BOOZE Cooperativa
:Terminal Stage
:Upstairs

Φεστιβάλ live πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής
DIY και noise τέχνες
Cross-media αυτοσχεδιασμός
Εργαστήρια sound art

«Οι θόρυβοι μιας κοινωνίας έρχονται
πολύ πριν τις υλικές συγκρούσεις της»

H Medea Electronique σε συνεργασία με το ΒOOZE, διοργανώνει για τέταρτη φορά το φεστιβάλ πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής “Electric Nights”. Σε αυτό το μοναδικό δρώμενο, παράγει με ισχυρή δημιουργική ενέργεια ένα πρόγραμμα καινοτόμου ηχητικού και μουσικού αυτοσχεδιασμού. Τακτικοί καλεσμένοι της Medea Electronique από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ασχολούνται με την πειραματική ηλεκτρονική μουσική, τον θόρυβο, τις DIY μουσικές δραστηριότητες και την avant garde, συμπράττουν επί σκηνής, σε performances ηλεκτρονικής μουσικής.

Ένα πρωτοποριακό long trip, διεύρυνσης οριζόντων, στα όρια τέχνης και επιστήμης. Ένα από τα λιγοστά εγχώρια φεστιβάλ για την τέχνη και την τεχνολογία του ήχου, όπου παρουσιάζονται οι δυναμικές παρουσίες της ηλεκτρονικής σκηνής που υπόγεια ρέουν στην πόλη και στο εξωτερικό. Ένα φεστιβάλ-πλατφόρμα, όπου συγκροτημένος διάλογος και βήμα παρουσίασης της σύγχρονης έρευνας για την τεχνολογία του ήχου και της μουσικής στήνεται. Διεθνώς άλλωστε, εδώ και κάποια χρόνια ο προβληματισμός προσανατολίζεται όλο και περισσότερο στον αναξιοποίητο -σε σχέση με την εικόνα και τις τεχνολογίες της- ήχο.

Πάνω απ’ όλα το Electric Nights παρουσιάζει ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα πρωτοποριακό, σε διάλογο με τη σύγχρονη έρευνα για τη μουσική.

Line Up
Στο φετινό line up καλλιτέχνες με διαφορετικές καταβολές, και ερευνητές συμπράττουν στο Booze, και παρουσιάζουν το οπτικοακουστικό τους αλφάβητο, με ενοποιητικό στοιχείο τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό, διευρύνοντας έτσι τα όρια της τέχνης και της μουσικής.

Παρασκευή 1 Απριλίου:
Κωνσταντίνος Βασιλάκος, Dushume, Carlos Garate, Μιχάλης Βαρδακάς, Scizhic-inzC, Khora, Obstructions, Gaëtan Gromer – Phillipe Boisnard, Alyssa Moxley, Άκης Δαούτης

Σάββατο 2 Απριλίου:
OMG this is flawless, Γιάννης Αναστασάκης, Αγγελική Καράμπελα, Luca Nasciuti, ASABE, formuls, Θεόμνη, Γιώργος Στεφάτος, oaes, Mats Lindström, Γιάννης Κοτσώνης, Παναγιώτης Σιμσίρογλου

Εργαστήρια
[Δήλωση Συμμετοχής στα Εργαστήρια: [email protected]]

«Εργαστήριο Σύνθεσης Ήχου και Αλγοριθμικής Μουσικής με SuperCollider»
Με το Μαρίνο Κουτσομιχάλη
2 Απριλίου, 11:00 | Κόστος Συμμετοχής: 30ευρώ

Το SuperCollider έχει καθιερωθεί ίσως ως το πιο ισχυρό περιβάλλον συντακτικού προγραμματισμού για αλγοριθμική μουσική, σύνθεση ήχου και ψηφιακή επεξεργασία σήματος σε πραγματικό χρόνο. Προσφέρει και μια πανίσχυρη γεννήτρια σύνθεσης ήχου αλλά και μια τελευταίας τεχνολογίας δυναμική object-oriented γλώσσα προγραμματισμού. Χρησιμοποιείται ευρέως από καλλιτέχνες και ερευνητές ανά τον κόσμο.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη: το πρώτο θα αποτελέσει ένα crash course στο SuperCollider και τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό γενικότερα και το δεύτερο μια άτυπη εισαγωγή σε πιο προχωρημένα θέματα όπως αλγοριθμική/παραγωγική μουσική, τον σχεδιασμό GUI και ψηφιακών οργάνων, το live coding και την ψηφιακή σύνθεση ήχου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ερευνητές, μουσικούς, καλλιτέχνες και γενικότερα σε θιασώτες της τεχνολογίας που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα ψηφιακά μέσα και εργαλεία. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού ή ιδιαίτερες άλλες γνώσεις.

Ο Μαρίνος Κουτσομιχάλης (καλλιτέχνης, ερευνητής και προγραμματιστής) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και έκτοτε ζει και έργαζεται σε διάφορες πόλεις. Έχει συνεργαστεί με διάφορα ερευνητικά κέντρα, ακαδημίες και project spaces ανά το κόσμο και έχει παρουσιάσει την δουλειά του διεθνώς σε σημαντικά μουσεία, φεστιβάλ και μπιενάλε, καθώς και σε βιομηχανικούς/underground χώρους, επιστημονικά συνέδρια, εκκλησίες και ανεξάρτητες γκαλερί. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο και έχει διδάξει στο πανεπίστήμιο του Wolverhampton, το ΤΕΙ Κρήτης και το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας. Είναι υπεύθυνος για δεκάδες εργαστήρια γύρω από θέματα τέχνης/τεχνολογίας ανά τον κόσμο. Είναι κάτοχος Master στην Σύνθεση με Ψηφιακά Μέσα από το πανεπιστήμιο του Γιόρκ και διδακτορικού στον Ήχο και την Media Art από το πανεπιστήμιο DeMonfort. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Mapping and Visualization with SuperCollider. www.marinoskoutsomichalis.com

«Εργαστήριο δημιουργίας αυτοσχέδιων (DIY) μουσικών ηλεκτρονικών κατασκευών»
Με τον Ανδρέα Μονόπωλη-MOCM
2 Απριλίου, 11:00 | Κόστος Συμμετοχής: 30ευρώ

Το εργαστήριο εστιάζει στις βασικές τεχνικές της παραποίησης κυκλωμάτων (circuit-bending), την προτυποποίηση (prototyping) και την δημιουργία lo-fi μουσικών οργάνων (junk instrument philosophy) καθώς παράλληλα αυτά τα DIY sound modules καταφέρνουν και ανοίγουν μοναδικές δυνατότητες δημιουργίας και πειραματισμού
Το workshop απευθύνεται σε αρχάριους και όχι μόνο. Ενώ οι συμμετέχοντες θα φύγουν από το εργαστήριο κρατώντας το δικό τους.. bended toy!

Ο Ανδρέας Μονόπωλης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1976. Δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής τεχνολογίας, οργάνωσης εκδηλώσεων, πολυμορφικών καλλιτεχνικών δρώμενων.
Εκτός από την μουσική, η καλλιτεχνική του παρόρμηση διαλέγει πότε την εικόνα ή την ύλη για να εκφραστεί ενώ πολλές φόρες εμφανίζεται και ως MoCM. Το MoCM (Monopolis custom made) είναι ένα εργαστήριο δημιουργίας πρωτότυπων ηλεκτρονικών – χειροποίητων κατασκευών. Το MoCM δημιουργήθηκε αρχικά από ανάγκη για καλλιτεχνική έκφραση και εξελίχθηκε ως μια παράπλευρη δραστηριότητα του. Από την εφηβική ακόμη ηλικία ασχολείται με τις χειροποίητες κατασκευές. Οι έννοιες του DIY, Circuit-Bending’s, Jung Instrumentarium και prototyping, έρχονται αργότερα για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μας φιλοσοφίας και στη δημιουργική έκφραση μέσα από τις κατασκευές. Οι επιρροές από την μουσική και τεχνολογική εξέλιξη φέρνουν σε πρώτο πλάνο την ενασχόληση με την ηλεκτρονική μουσική, ενώ η σύνθεση και η ζωντανή εκτέλεση συμβάλλουν προς ττη διέγερση της έρευνας, του πειραματισμού και τη δημιουργία νέων ηχητικών καταστάσεων. | http://www.monopolis.gr.

Χώρος: ΒΟΟΖΕ
:Terminal Stage & :Upstairs
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα
Τηλ: 211 40 53 733

Ημερομηνίες: 1 & 2 Απριλίου 2016
Ώρα Έναρξης: 21:00
Το τελευταίο live act κάθε βράδυ θα ξεκινά στις 2 π.μ, και θα διαρκεί περίπου μία ώρα.
Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ την ημέρα, 8 ευρώ το διήμερο

Ενημερώσεις: https://www.facebook.com/events/597426897084297/

Αναλυτικά, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες / Πηγή (Δελτίο Τύπου): http://www.medeaelectronique.com/2016/03/electric-nights-2016/

More from Anna Stereopoulou

Νέος Δίσκος | Unum από τους Iron Mountain

Και καθώς σερφάραμε σε κάποιο βόρειο τμήμα του ψηφιακού ωκεανού του Ήχου,...
Read More