Ejekt Festival 2015 | 2 και σήμερα!

Όπως όλοι και όλες καταλαβαίνουμε, οι στιγμές είναι δύσκολες, το κλίμα εχθρικό και ελαφρά μίζερο και σίγουρα χρειάζεται να παίρνουμε βαθιές ανάσες για να ανταποκρινόμαστε σε όσα ήρθαν, έρχονται και θα έρχονται ως “μαντάτα” ή “καυτά νέα” το προσεχώς διάστημα. Έτσι λοιπόν, μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η ανάσα που προτείνω ανεπιφύλακτα είναι αυτή του Ejekt Festival.

Line Up - Ejekt Festival 2015 - Πηγή: από την σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook
Line Up – Ejekt Festival 2015 – Πηγή: από την σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook

Οι δυσκολίες έπληξαν την παραγωγή και για αυτό, όπως έχετε ήδη μάθει, άλλαξε ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ. Μεταφέρθηκε στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο Φάληρο, ακριβώς δίπλα από την Πλατεία Νερού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση “το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο του”.

Με ονόματα που σίγουρα μας συναρπάζουν και που πολλοί και πολλές θα ήθελαν να ακούσουν live στο πλαίσιο ενός τέτοιου Φεστιβάλ, αποφάσισα να κάνω μία επιλογή σε κομμάτια τα οποία είναι αφενός ενδεικτικά της μουσικής κάθε συγκροτήματος και αφετέρου μας προκαταλαμβάνουν θετικά για το τί επρόκειται να δούμε. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα ανταμειφθούμε, κόντρα στη ρητορική των ημερών περί “χαμηλών προσδοκιών” στα πάντα.


Ξεκινάμε με τους φανταστικούς ήρωες από την Ελλάδα Night Knight και το “God is a motherfucker” από το ομώνυμο ντεπούντο τους:


Συνεχίζουμε με το δίδυμο Sanae Yamada και Ripley Johnson – Moon Duo και το “Animal” από τον τελευταίο τους δίσκο “Shadow of the Sun”.


Επόμενοι στη λίστα (κατά σειρά εμφάνισης πάντα) οι Σκωτσέζοι indie rockers Glasvegas με το “Later when the tv turns to static”.


Και… ετοιμαστείτε να υποδεχτούμε τους/τις αντιπροσώπους της European republic of “Kadebostan” ή με άλλα λόγια τους εκ Γενέβης ορμώμενους Kadebostany! Πολύ αγαπητοί στο ελληνικό κοινό και ιδιαίτεροι. Απολαύστε το μεγάλο τους hit: “Walking with a ghost”.


The Parov Stelar Band και διάθεση στα ύψη: το “The Sun” στη λούπα και ετοιμαστείτε για μπόλικο και αυθεντικό electro swing!


Και λίγο πριν το electro dance τέλος… οι εγχώριοι Ace2Ace, a.k.a. Johnny Gerontakis και MC Steve θα προετοιμάσουν το έδαφος για το φαινόμενο Aoki. Οι δύο djs γνωρίζουν πολύ καλά τη mainstream (και όχι μόνο) dance πλευρά της Ελλάδας, ιδιαιτέρως μέσα από τα Show me Love Parties που πραγματοποιούν. Βίντεο στην περίπτωση αυτή δεν είναι διαθέσιμο αλλά μπορώ να σας παραπέμψω εδώ για να πάρετε και εσείς εκ των προτέρων μία δόση τρέλας!


Το τέλος θα σημάνει με την εμφάνιση του Steve Aoki (περισσότερα δείτε στο αφιέρωμα μας). Υπάρχει μπόλικο υλικό που αποδεικνύει τις προθέσεις του Aoki στα live show του, ωστόσο προτιμώ να αφήσω και κάτι για έκπληξη! Για να πιάσετε όμως το νόημα, ακούστε παρακάτω το “Time Capsule (Intro)” του “Neon Future 2” για να συγχρονιστείτε όταν έρθει εκείνη η ώρα.


3

Αγάπη μόνο!

See you there!

More from Katerina Stamatopoulou

The Last Drive – Gagarin 205

Ήξερα ότι οι The Last Drive έχουν πιστό κοινό. Μόλις χθες μάς...
Read More