Έφτασε η ώρα της θριαμβευτικής και πολυαναμενόμενης επιστροφής των αγαπημένων Boy Harsher στην Ελλάδα!

Τι κι αν περάσαμε πανδημίες, lockdown, μέτρα και περιμέναμε για δύο επιπλέον χρόνια; Οι αναβολές αποτελούν παρελθόν, άλλη υπομονή δε χρειάζεται, η ώρα, πια, έφτασε! Το πολυαγαπημένο, του ελληνικού κοινού, ντουέτο των Boy Harsher, επιστρέφει στη χώρα μας για τρεις συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μάλιστα όχι μόνοι, άλλα φέρνοντας μαζί τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τους Hide!

 

 

Η πρώτη ημερομηνία που είχαμε για την επιστροφή τους, ήταν την άνοιξη του 2020. Ακολούθησε δεύτερη, το φθινόπωρο του ίδιου έτους, η οποία μεταφέρθηκε αόριστα, λόγω συνθηκών, για την άνοιξη του 2021, ώστε να φτάσουμε στο παρόν, δύο ολόκληρα χρόνια μετά, την άνοιξη του 2022, να είμαστε όλοι εδώ και να περιμένουμε ανυπόμονα να τους υποδεχτούμε, επιτέλους, ξανά, στην τρίτη τους επίσκεψη στη χώρα μας – για την οποία, φρόντισε η 3 Shades Of Black, όπως και την πρώτη, στα τέλη του 2017.

 

 

Το ηλεκτρονικό ντουέτο του μουσικού Augustus Muller και της τραγουδίστριας Jae Matthews, ξεκίνησε το 2013, ως Teen Dreamz, το 2014 μετονομάστηκε σε Boy Harsher και η επιτυχία δε γνώρισε να έρθει, σε πρώτη φάση, λόγω της κυκλοφορίας του πρώτου τους ep, εκείνη τη χρονιά, με τίτλο ‘Lesser Man’ (που επανακυκλοφόρησε, τέσσερα χρόνια αργότερα, ως ‘Lesser Man Extended’) και κυρίως, εξαιτίας του κορυφαίου κομματιού αυτού, που έμελλε να γίνει σήμα κατατεθέν τους, το ‘Pain’, που γνώρισε πρωτοφανή, για την εποχή και το μουσικό είδος, επιτυχία, έγινε underground hit και ακούστηκε κυριολεκτικά παντού (ενώ έγινε και remix από τους The Soft Mon)!

 

 

Η συνέχεια έγινε με τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους, το σκοτεινό και αφοριστικό ‘Your Body Is Nothing’ (2016), το εξερευνητικό και πειραματικό ep ‘Country Girl’ (2017 / επανακυκλοφόρησε το 2019 ως ‘Country Girl Uncut’), κορυφώθηκε με τον ερωτικό και χορευτικό, δεύτερο δίσκο τους ‘Careful’ (2019 / την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε ακόμα ένας δίσκος, ο ‘Careful Remixes etc’, ο οποίος περιλάμβανε επιπλέον παραλλαγές κομματιών του δίσκου και remixes αυτών από άλλους καλλιτέχνες) για να φτάσουμε στις αρχές του 2022 και στην κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου, ‘The Runner’, ο οποίος δε θεωρείται κλασικό δείγμα δίσκου του συγκροτήματος (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε βρίσκεται στα ίδια υψηλά επίπεδα με τους προηγούμενους, απλώς διαφέρει υφολογικά), αφού αποτέλεσε το soundtrack της ομώνυμης, μικρού μήκους ταινίας, της οποίας, το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή, ανέλαβαν οι ίδιοι!

 

 

Προβλήθηκε σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα – μια μοναδική προβολή στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου που έγινε sold out και πολλοί μείναμε απ’ έξω (χρειάζεται επανάληψη το event)! Ένας, ακόμα, αξιόλογος δίσκος, που διεύρυνε τα μουσικά τους όρια και τους δοκίμασε και στο κινηματογραφικό κομμάτι (για το οποίο, δεν υπήρχε αμφιβολία, αφού οι δυο τους, γνωρίστηκαν καθώς σπούδαζαν σινεμά), πράγμα στο οποίο είχε πρωτοστατήσει ο Muller, αφού το 2020, κυκλοφόρησε τον επίσης εξαιρετικό δίσκο ‘Machine Learning Experiments’, ο οποίος αποτελούσε το soundtrack δύο ταινιών μικρού μήκους.

 

Στα ενδιάμεσα διαστήματα, έχουν κυκλοφορήσει singles, remixes δικά τους σε δουλείες τρίτων και το αντίστροφο, ζωντανές ηχογραφήσεις και πολλά άλλα, κάτι που αποδεικνύει πως δεν εφησυχάζουν ποτέ καλλιτεχνικά, πράγμα στο οποίο συνηγορεί και το γεγονός ότι πριν μερικά χρόνια, έφτασαν να φτιάξουν μέχρι και τη δική τους δισκογραφική, τη Nude Club, από την οποία, εκτός από επιλεγμένες δουλειές άλλων καλλιτεχνών, κυκλοφορεί όλος ο δικός τους κατάλογος, τον οποίον έχουν στα χέρια τους, πια, οι ίδιοι κι έτσι μπορούν και τον επανακυκλοφορούν συχνά – πυκνά, αφού συνεχώς εξαντλείται. Απολύτως λογικό, αφού η διεθνής επιτυχία που γνωρίζουν, είναι όλα αυτά τα χρόνια συνεχώς αυξανόμενη, με το fan base, διαρκώς να πληθύνεται.

 

 

Για να δώσω και μια πιο προσωπική αναφορά, θα σας πω ότι με θυμάμαι τέτοιον καιρό, το 2015, να πέφτω πάνω στο ‘Pain’ στο Youtube, να τρελαίνομαι, να βρίσκω το πρώτο, εκείνο ep και να το λιώνω στις ακροάσεις (ίδια περίοδο με τις αντίστοιχες, πρώιμες δουλειές των Whispering Sons και των Minuit Machine, δυο συναφείς, μουσικά μπάντες, που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία έξω, αλλά εδώ, δυστυχώς, ακόμα δεν έχουν αποκτήσει μεγάλο κοινό / οι μεν πρώτοι, έχουν έρθει δις και τους θέλουμε ξανά, οι μεν δεύτεροι, ήταν να έρθουν αυτές τις μέρες, ύστερα από οκτώ χρόνια, αλλά ακυρώθηκε για λόγους υγείας και θα επαναπρογραμματιστούν το φθινόπωρο – τα λέω εγώ μπας και ακούσετε και μάθετε και νέα πράγματα, φίλες και φίλοι), να προτείνω σε φίλο που κλείνει συχνά τέτοιες μπάντες να τους φέρει, να μου λέει θα το τσεκάρει και να φτάνουμε 2,5 χρόνια μετά, όπου η δημοτικότητά τους έχει ανέβει αρκετά, οπότε και τους έκλεισε η 3 Shades Of Black. Του είπα, είδες πού στα έλεγα; Μου είπε, ναι, είχες δίκιο, τους είχα ακούσει και μου άρεσαν, αλλά με πρόλαβαν τώρα και τους έκλεισαν κλπ. Σημασία είχε πως ήρθαν, τελικά και το live, το 2017, στο Temple, σχεδόν έγινε sold out (αν δεν έγινε και εντελώς και δεν το θυμάμαι καλά), σε μια εμφάνιση, που παρά το γεγονός, πως καθυστέρησε να ξεκινήσει, γύρω στα τρία τέταρτα, λόγω τεχνικών προβλημάτων στη σκηνή, όταν αυτά επιλύθηκαν, όλοι μας τρελαθήκαμε από αυτό που ζήσαμε.

 

 

Είναι μια εμπειρία που δύσκολα περιγράφεται και για αυτό δε θα σας πω κάτι άλλο, πέρα από το ότι πρέπει να έρθετε και να τη ζήσετε εκεί, αν δεν το έχετε κάνει στο παρελθόν (όσοι το έχετε, δε χρειάζεστε λόγια, ξέρω ότι θα είστε εκεί) – αφού 1,5 χρόνο αργότερα, τοΙούνιο του 2019, οι Boy Harsher επέστρεψαν στην Αθήνα, για μια εμφάνιση στα πλαίσια του Plissken Festival (στην οποία, δυστυχώς, δεν είχα καταφέρει να παρευρεθώ, αφού στο ΚΠΙΣΝ, έπαιζαν οι αγαπημένοι LOW, που ναι μεν τους είχα ξαναδεί στην πρώτη τους επίσκεψη, 4,5 χρόνια νωρίτερα, αλλά λόγω μικρής, τότε προσέλευσης, δεν περίμενα ότι θα έρθουν ξανά – σε αντίθεση με τους Boy Harsher, για αυτό και στη δεύτερη, που τους έκλεισε το Nostos Festival, λέω ας πάω και δεύτερη – που τελικά, είχε μεγάλη προσέλευση – ίσως να μην υπάρξει τρίτη – και είναι κρίμα, για τέτοια μπαντάρα, με 28 χρόνια καριέρας, αμέτρητες δισκάρες και ανατριχιαστικές ζωντανές εμφανίσεις, να μην τη φέρνουν συχνά… 3 Shades Of Black, αγαπημένοι, δεν τους φέρνετε εσείς; Νοέμβριο παίζουν Ευρώπη!) και από ότι έμαθα, έγινε χαμός και σε εκείνη. Στην τωρινή τους επίσκεψη, αναμένεται ακόμα περισσότερος, όπως και κόσμος, κάτι που θα σας πω, πως μόνο δίκαιο είναι, αφού τα παιδιά, τα σπάνε – για αυτό και έχουν τόση δημοφιλία, για αυτό και έχουν συνεργαστεί και περιοδεύσει σχεδόν με όλες τις μπάντες του dark/minimal/synth/cold wave ήχου, για αυτό και αγαπιούνται τόσο. Εγώ το μόνο που θα σας πω, είναι πως το 2019, που βγήκε το ‘Careful’, ήταν ο δίσκος που άκουσα περισσότερο από όλους και το κομμάτι ‘Fate’, αυτό με τις περισσότερες ακροάσεις στο Spotify, οπότε καταλαβαίνετε.

 

 

Αν θέλετε, λοιπόν, να μπείτε κι εσείς στον παραισθησιογόνο, λάγνο, ερωτικό, σκοτεινό, χορευτικό μουσικό κόσμο των Boy Harsher, μη χάσετε τις μεθυστικές, ηδονικές και ηλεκτρισμένες, τρεις εμφανίσεις που θα δώσουν στη χώρα μας (στην ουσία, δύο, αφού η μία είναι ήδη sold out – ο χαμός, που λέγαμε) και θα με θυμηθείτε. Κι αν ψάχνετε ακόμα έναν σοβαρό λόγο για να έρθετε, σας τον έχω και αυτόν: τη συναυλία θα ανοίξουν οι HIDE, ακόμα ένα φοβερό, ηλεκτρονικό ντουέτο, αποτελούμενο από τον μουσικό Seth Sher και την τραγουδίστρια Heather Gabel, οι οποίοι κινούνται σε πιο neo-industrial / noise μονοπάτια, οπότε είναι ιδανικοί για να μας διατηρήσουν ως εγρήγορση μέχρι το main act, και μεταξύ άλλων, έχουν κυκλοφορήσει και τρεις κατεδαφιστικούς δίσκους από την ιστορική δισκογραφική Dais Records. Θα έχουμε την τιμή και τη σπάνια ευκαιρία, να τους απολαύσουμε επίσης στη χώρα μας, μαζί με τους Boy Harsher και μάλιστα, τους συγκεκριμένους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Το καταλαβαίνετε πώς αυτή η συναυλία, δεν χάνετε, έτσι; Οι εμφανίσεις έχουν ως εξής (διαβάστε τα πάντα, αναλυτικά, μην ψάχνεστε και απορείτε μετά):

 

 

 

BOY HARSHER & HIDE ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

 

1) ΚΥΡΙΑΚΉ 15/05/2022 / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / BLOCK 33

2) ΔΕΥΤΕΡΑ 16/05/2022 / ΑΘΗΝΑ / TEMPLE LIVE CLUB (προσθήκη νέας συναυλίας – δεύτερης ημέρας στην Αθήνα / είναι η μόνη ημέρα της Αθήνας για την οποία υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εισιτήρια!)

3) ΤΡΙΤΗ 17/05/2022 / ΑΘΗΝΑ / ANODOS LIVE STAGE (Είναι η συναυλία η οποία είχε ανακοινωθεί αρχικά πως θα γίνει στο Lunar Space, άλλα για λόγους φόβου κακοκαιρίας, μεταφέρθηκε στο Anodos. Η συγκεκριμένη ημέρα είναι ήδη SOLD OUT!)

 

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου των διοργανωτών 3 Shades Of Black & Temple Productions,

με περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διεξαγωγή των συναυλιών:

 

Boy Harsher ζωντανά στην Ελλάδα

Special guests: Hide

 

► Κυριακή 15 Μαΐου 2022 – Block 33 / Θεσσαλονίκη

► Δευτέρα 16 Μαϊου 2022 – Temple / Αθήνα [EXTRA SHOW]

► Τρίτη 17 Μαΐου 2022 – Lunar Space / Αθήνα [SOLD OUT]

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

 

Προπώληση: 20€

Ταμείο: 23€

Προπώληση μέσω viva.gr και των συνεργαζόμενων καταστημάτων

 

Οι Boy Harsher επιστρέφουν με την τρίτη πλήρη κυκλοφορία τους, το αριστουργηματικό “Runner”, που ήταν και το soundtrack της ομόνυμης ταινίας που γύρισαν οι ίδιοι το διάστημα της καραντίνας και προβλήθηκε από τη 3 Shades of Black στην Αθήνα τον Ιανουάριο. Το project ξεκίνησε ως μία ανάγκη των Jae Matthews και August Muller να παράγουν μουσική, τον χειμώνα του 2014. Ξεκινώντας να πειραματίζονται με ήχο, εικόνα και κείμενα, κατέληξαν σε εκείνο το περιπετειώδες κατασκεύασμα που σήμερα γνωρίζουμε ως Boy Harsher. Γεννημένο από την ταραχώδη σχέση των δύο δημιουργών στην βαλτώδη Georgia, το ντεμπούτο EP “Lesser Man” είναι sexy και στοιχειωτικό, καθορίζοντας τον ηρωικό pop sound του duo. Στο δεύτερο album “Yr Body is Nothing”, οι Matthews και Muller πορεύονται μέσα από το σκοτάδι που οι ίδιοι δημιουργούν κλείνοντας έναν κύκλο δύο κυκλοφοριών οι οποίες αντανακλούν την ένταση που υπάρχει στην εφηβική τους επιθυμία και θυμό. Οι Boy Harsher δίνουν έμφαση στους συναισθηματικούς ήχους και τις γλαφυρές αφηγήσεις τους, καταλήγοντας σε ένα υλικό πιο “αληθινό” από ποτέ στην τρίτη τους κυκλοφορία με τίτλο “Careful”. Το “Careful” είναι ένας διαχρονικός και πρωτότυπος minimal synth δίσκος, που σηματοδοτεί ένα δισκογραφικό σταθμό του αινιγματικού διδύμου. Την συναυλία θα ανοίξει το industrial duo των Hide από το Chicago, που βρίσκεται στην αιχμή της ζωντανής προωθητικής καμπάνιας για τον σπουδαίο, δεύτερο σε σειρά, νέο πλήρη δίσκο του, το εξαιρετικό “Hell Is Here” του 2019.

 

 

Η πολυαναμενόμενη συναυλία των Boy Harsher στις 17 Μαϊου στην Αθήνα είναι sold out! Για να αποφευχθεί το ρίσκο τυχόν καιρικών αναταραχών, το event μεταφέρεται στον εσωτερικό χώρο του Anodos Live Stage (Πειραιώς 183, Αθήνα). Για όσους δεν προλάβατε, προσθέτουμε ένα δεύτερο show, στον χώρο όπου ξεκίνησαν όλα για τους Boy Harsher στην Αθήνα, την παραμονή, Δευτέρα 16 Μαϊου, στον αγαπημένο μας συναυλιακό Ναό, το Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι). Η προπώληση των εισιτηρίων του δεύτερου show έχει ξεκινήσει μέσω του viva.gr. Όσοι είχατε εισιτήρια από τις αναβληθείσες συναυλίες λόγω covid-19, ισχύουν κανονικά για την συναυλία της 17ης Μαϊου στο Anodos Live Stage και ΟΧΙ για την δεύτερη ημερομηνία που προστέθηκε. Ήρθε επιτέλους η ώρα για ένα από τα πολλάκις αναβληθέντα συναυλιακά απωθημένα μας, και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την υπομονή. Αν έχετε οποιοδήποτε θέμα με το εισιτήριό σας (δυσανάγνωστο barcode, χαμένο εισιτήριο ή οτιδήποτε άλλο) επικοινωνήστε με το info@thetemple.gr ή στο τηλέφωνο 6986408118. Το ακριβές χρονολόγιο της συναυλίας, θα ανακοινωθεί σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

 

W: http://thetemple.gr

FB: https://www.facebook.com/templeliveclub

IG: https://www.instagram.com/templeathens

T:+302103468523

E: stathis@thetemple.gr, jim@thetemple.gr

 

_____

 

Κείμενο: Πάνος Σταυρουλάκης

 

*

 

More from Πάνος Σταυρουλάκης
Ανταπόκριση: Antimatter, New Past, Church Of The Sea @ Death Disco – Κυριακή 24/03/2019
2019 και πέμπτη εμφάνιση των αγαπημένων Antimatter στην Αθήνα, την πόλη που...
Read More
0 replies on “Έφτασε η ώρα της θριαμβευτικής και πολυαναμενόμενης επιστροφής των αγαπημένων Boy Harsher στην Ελλάδα!”