DESERTFEST ATHENS @ Day 2- Karma to Burn,Pentagram,My sleeping Karma etc // 8/10/16, Ιερά Οδός

Δεύτερη μέρα με κερδισμένους τους φανατικούς των Pentagram, που μαζί με τους Omega Monolith, έσωσαν την παρτίδα και αντικατέστησαν τις απουσίες που η απεργία στο αεροδρόμιο προκάλεσε, με ηχηρότερη βέβαια αυτή των Colour Haze. Oι Elder και Cough επίσης δεν κατάφεραν να ανοίξουν τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, που κύλησε ομαλά με ρυθμούς πιο χαλαρούς λόγω των κενών μεταξύ των συγκροτημάτων, και πολλές ξένες παρουσίες στο μουσικόφιλο κοινό, κάτι πολύ ελπιδοφόρο για τα συναυλιακά δεδομένα της χώρας μας.

Omega Monolith 17:45 – 18:30
Το heavy doom των Ο.Μ. κλήθηκε να γεμίσει τα πρώτα 45 λεπτά της δεύτερης μέρας, τη μικρή σκηνή. Όπως θα συμβεί και με τους Steak αργότερα, οι συνθήκες τους αδίκησαν. Λίγα μουδιασμένα άτομα λόγω των ακυρώσεων και του νωρίς της ώρας, ενισχυτές έτοιμοι να εκραγούν, ατμόσφαιρα ασφυκτική. Παρόλα αυτά τα παιδιά έκαναν αυτό που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν από το 2012 και έπειτα, να παίζουν βρώμικο βαρύ doom.

01_omega-monolith_02

Black Hat Bones 18.45 – 19.15
Ο ήχος των Black Hat Bones αυτοπροσδιορίζεται ως heavy rock, θυμίζει όμως ευχάριστα τη σκηνή του Seattle και το grunge των Audioslave. Ίσως ήταν ο λόγος που παρά τον κακό ήχο ο κόσμος, λίγος επίσης, όμως επέλεξε να μείνει και να τους ακούσει έως το τέλος.

02_black-hat-bones_04

02_black-hat-bones_03

Relentless Ghouls by Pentagram 20.00-20.40
Στην ακριβώς απέναντι μεγάλη σκηνή, η σειρά έρχεται για τον Bobby Liebling που έκανε αυτό ακριβώς που όλοι ήλπιζαν να κάνει, τα δικά του. Βαρύ make up, χρυσοποίκιλτα πανωφόρια, γκριμάτσες προς τέρψη των φωτογράφων, ο Liebling ήταν και θα είναι η ψυχή των Pentagram. Κάτι μεταξύ Black Sabbath, λόγω heavy κλασικού ροκ, και misfits, λόγω εμφάνισης. Το list των τραγουδιών, κυρίως από το Relentless Ghouls, ήταν ό,τι καλύτερο για τους οπαδούς τους που μπόρεσαν να τους απολαύσουν 40 λεπτά περισσότερο, αλλά και για τους υπόλοιπους που δεν βαρεθήκαμε ούτε λεπτό στην επόμενη εμφάνισή τους.

03_pentagram_06

03_pentagram_02

Steak 20.40 – 21.20
Το Heavy Rock κουαρτέτο, με σαφείς επιρροές από Kyuss και Fu Manchu, νομίζω ήταν η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας αλλά και οι αδικημένοι λόγω αίθουσας. Ο κόσμος είχε ξεχειλίσει από το palamitas, αρκετοί αναγκάστηκαν να περάσουν απέναντι γιατί δεν άντεξαν, αλλά τα βαριά riff των Λονδρέζων ήταν ικανά να μας κάνουν να μην κουνηθούμε από τη θέση μας.

04_steak_01

04_steak_04

My Sleeping Karma 21.20 – 22.20
Οι My Sleeping Karma κρατούν ψηλά τον πήχη της new wave ψυχεδέλειας. Το instrumental ροκ τους με επιρροές από Iron Maiden και Tool ακούγεται πότε με ήπιο ατμοσφαιρικό μπάσο και πότε με δυνατά riff, αλλά ποτέ μονότονο και βαρετό. Είναι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, και αυτοί μας ανταμείβουν σε κάθε εμφάνισή τους.

05_my-sleeping-carma_06

05_my-sleeping-carma_01

Pentagram 23.00 – 00.10
Δεύτερη εμφάνιση για τους γερόλυκους. Το κουαρτέτο των Liebling,Griffin,Turley,Campbell με διαφορετική αμφίεση αυτή τη φορά, πιο σεμνή, εξίσου εξεζητημένη (το ζεμπρέ παντελόνι του Liebling το ζήλεψε όλος ο γυναικείος πληθυσμός του desertfest) ανεβαίνουν για να αποδείξουν πως είναι κορυφαία doom metal μπάντα και το κατορθώνουν. Το setlist χορταστικό, στο Relentless η αγάπη του κόσμου τους αποθέωσε και αυτοί το ξεπλήρωσαν με την εκτέλεση του 20 Buck Spin για φινάλε όπου ο Liebling υποκρινόμενος τον νεκρό δίνει ρεσιτάλ θεατρικότητας. Νομίζω πως όσο ευχαριστηθήκαμε εμείς αυτό το live άλλο τόσο θα το θυμούνται και οι Pentagram που δεν σταμάτησαν να υποκλίνονται και να μας ευχαριστούν. Δικαίως οι ντίβες του φεστιβάλ!

Setlist
Death Row
All Your Sins
Sign of the Wolf
Sinister
Be Forewarned
When the Screams Come
Dead Bury Dead
Curious Volume
Dying World
Devil’s Playground
Relentless
Broken Vows
Last Days Here
20 Buck Spin

06_pentagram_08

06_pentagram_07

06_pentagram_09

Karma to Burn 00.30-1.30
Και αν οι ντίβες του φεστιβάλ υπήρξαν αδιαμβσβήτητα οι Pentagram, οι Karma to Burn έκαναν την καλύτερη εμφάνιση του φεστιβάλ. Το τρίο του stoner rock με τα ορχηστρικά κομμάτια τους αποτελούν μίξη όλων των ροκ στυλ είναι αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό, και έγιναν και σε περισσότερους μετά το Σάββατο. Το setlist, ως αναμενόμενο, είχε και νέο υλικό του “Mountain Czar”, προκάλεσε ασταμάτητα headbanging (κάποιοι σίγουρα φοράνε κολάρο από το Σάββατο) και αirgutaring.
Setlist

Nine
Eight
Nineteen
Thirty-Four
Fifty-Five
One
Sixty-Two
Thirty-Two
Fifty-Seven
Fifteen
Twenty

07_karma-to-burn_08

07_karma-to-burn_05

07_karma-to-burn_01

Automaton 01.45
Κατά τις δύο, όσοι άντεξαν περάσαμε για τελευταία φορά απέναντι, για τους Automaton και Dr. Space. Αργό Psychedelic Doom για το τέλος, ό,τι έπρεπε για κλείσιμο του φεστιβάλ.

Written By
More from Maria Lezgi

Samsara Blues Experiment + Half Gramme Of Soma @ Fuzz Live Music Club // 27-5-17

Οι Samsara Blues Experiment, η σπουδαιότερη μπάντα του heavy psychedelic ήχου της...
Read More