Delain, Sirenia @Κύτταρο, Παρασκευή 27/01/17

Είναι Παρασκευή 27/01/17, βρισκόμαστε στο Κύτταρο. Ο ουρανός ξαφνικά σκοτεινιάζει. Η υψηλή αισθητική κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Sirenia. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Delain. Η προσμονή, στα ύψη. Η ώρα είναι 19:00, οι πόρτες ανοίγουν, και ήδη αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί στον συναυλιακό χώρο.

Η ώρα είναι 20:30 και στην σκηνή εμφανίζονται οι masters του Symphonic/Gothic Metal, Sirenia. Ζωή, Θάνατος, Αγάπη, Μίσος, Πνευματική Πτώση. Το ”Serpent” μας εξοικειώνει με την ιδέα του θανάτου, η ψευδαίσθηση που ονομάζεται ζωή αποκαλύπτεται με το ”Lost in Life”, ”Dim Days of Dolor”, το τέλος είναι κοντά. Μέσα από το ”My Destiny Coming to Pass”, γνωρίζεις τον ψυχισμό του καταρρακωμένου από τα βιώματα της ζωής ατόμου, το ”Cold Caress” μας μεταφέρει τα συναισθήματα της απόγνωσης και του πόνου που το τέλος μιας σχέσης επιφέρει, all hail ”Goddess of the Sea”. Εξύμνηση στον έρωτα το ”Treasure n’ Treason”, το ”Meridian” είναι ένα αριστούργημα, το ”Ashes to Ashes” εξιδανικεύει τον θάνατο και ό,τι τον ακολουθεί- ”My Mind’s Eye”, ΡΕ! Το ”The Other Side” παίρνει και σηκώνει άπαντες, με το α-ρι-στουρ-γη-μα-τι-κό ”The Path to Decay” να δίνει τη χαριστική βολή στον πληγωμένο ψυχισμό των παρευρισκομένων. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, η σκηνική της παρουσία είναι γοητευτικά σκοτεινή και άκρως επιβλητική, η συνεχής επικοινωνία της με το ok από πλευράς προσέλευσης κοινό είναι θερμότατη- ισχυροί δεσμοί αφοσίωσης την ενώνουν με αυτό-, ενώ ο Morten Veland [Vocals (harsh, clean), Guitars, Bass, Drums, Keyboards, Programming] εκπέμπει ένα βουτηγμένο στη μελαγχολία, ζοφερό φως. Ψυχική αναγέννηση.

Setlist

Serpent

Lost in Life

Dim Days of Dolor

My Destiny Coming to Pass

Cold Caress

Goddess of the Sea

Treasure n’ Treason

Meridian

Ashes to Ashes

My Mind’s Eye

The Other Side

The Path to Decay

Η ώρα είναι 22:15 και στην σκηνή εμφανίζονται οι masters του Melodic/Symphonic Metal, Delain. Πόνος, Θλίψη, Πόθος, Αγάπη. Τιμή στον Oscar Wilde και το ποίημα ”The Ballad of Reading Gaol”, με το ”Hands of Gold”, ερωτεύομαι στο ”Suckerpunch”, το ”The Glory and the Scum” αποκαλύπτει τη διττή, καλή και κακή, φύση της ανθρωπότητας, παραλήρημα προκαλεί το ”Get the Devil Out of Me”. Εξύμνηση των σχέσεων που αντέχουν παρόλα τα σκαμπανεβάσματα το ”The Hurricane”, δεν χρειάζεται να είναι Απρίλιος για να ρίχνει ”April Rain”, με την εφιαλτική πλευρά της μουσικής βιομηχανίας, αυτής που αποτελείται από εξουθενωτική ρουτίνα, απρόσωπες σχέσεις, προσωρινή φήμη, άπλετο πόνο, στοιχεία που σαν όρνια σε κατασπαράζουν, να αποκαλύπτεται στο ”Here Come the Vultures”. ”Fire with Fire” και διαολόστελνε όποιον σε κρίνει- ”Danse Macabre”, ΡΕ! Το ”Sleepwaker’s Dream” μας μεταφέρει σε μέρη μακριά από τον ύπνο μας, απ’ό,τι είναι αληθινό και από την καθημερινή πραγματικότητά μας, εκεί που βρίσκεται η αλήθεια, στο ”Stay Forever” γίνεται το σώσε, το ”The Gathering” είναι ένα αριστούργημα, ”Pristine”, κακός χαμός. Ο κόσμος έχει εκβιομηχανιστεί σε υπερβολικό βαθμό, τόσο που τίποτα δεν θυμίζει φύση, οπότε πλέον κάνουμε λόγο όχι για Mother Nature, μα για ”Mother Machine”, βρίσκεις αυτόν που σε εμπνέει, που για σένα είναι τα πάντα, νιώθεις τον δισταγμό του και του φωνάζεις ”Don’t Let Go” και το ultimate anti-bullying κομμάτι ”We Are the Others” κάνει τη γη να κινείται κάτω από τα πόδια μας. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, πανέμορφη και άκρως επιβλητική σκηνική παρουσία, η συνεχής επικοινωνία της με τους αριθμητικά ok fans είναι θερμότατη, ενώ η Merel Bechtold (Guitars) είναι μια αμαζόνα, ο Otto Schimmelpenninck van der Oije (Bass) οπλοφορεί και πυροβολεί, ο Timo Somers (Guitars) μένει προσηλωμένος στο έργο του, η πανέμορφη Charlotte Wessels (Vocals) διαθέτει μια εξίσου πανέμορφη φωνή και ο Martijn Westerholt (Keyboards) είναι μια μουσική ιδιοφυΐα. Όμορφη που είναι η ζωή.

Setlist

Hands of Gold

Suckerpunch

The Glory and the Scum

Get the Devil Out of Me

Army of Dolls

The Hurricane

April Rain

Here Come the Vultures

Fire with Fire

Danse Macabre

Sleepwalker’s Dream

Stay Forever

The Gathering

Pristine

Mother Machine

Don’t Let Go

We Are the Others

Η Playfalse διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Sirenia, σε 75 λεπτά και με 12 κομμάτια, συνέτριψαν την ψυχή μας και την έκαναν να αναγεννηθεί, επιβεβαιώνοντας πως είναι οι αυτοκράτορες του Symphonic/Gothic Metal, ενώ οι Delain, σε 90 λεπτά και με 17 κομμάτια, ομόρφυναν τις ζωές μας και επιβεβαίωσαν πως είναι οι ηγεμόνες του Melodic/Symphonic Metal. Σκοτάδι. Φως.

Tags from the story
, , ,
More from Theodore Kritikos

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ MOONSPELL LIVE

Οι παρακάτω λόγοι είναι ένας τρόπος να γίνει μια συνοπτική αναφορά στο μεγαλειώδες...
Read More