Αφιέρωμα | Dead Meadow

Dead Meadow Πηγή: Google Maps

Dead Meadow.
Η τριμελής μπάντα από την Ουάσινγκτον θα επισκεφθεί τη χώρα μας και δη την Αθήνα, για μιαν εμφάνιση στο ΑΝ Club, την τελευταία μέρα του Μάρτη, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδίας της.
Έχει  χαρακτηριστεί ως stoner rock μπάντα, αν κι οι επιρροές της ανάγονται αρκετά πίσω στο χρόνο, στην ψυχεδέλεια των 60’s και τη heavy metal της δεκαετίας του εβδομήντα. Αισθητά αντιληπτά είναι στη μουσική τους και στοιχεία της blues, όσον αφορά κυρίως το μπάσο του Steve Kille.
Οι Dead Meadow συστάθηκαν το 1998 κι έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει πέντε studio albums, το ομώνυμο «Dead Meadow» του 2000, το «Howls From The Hills» του 2001, το «Shivering King And Others» του 2003, το «Old Growth» του 2008 και το πιο πρόσφατο «Warble Womb» του 2013, καθώς κι ένα live album, αλλά κι ένα Peel Session, λίγο μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου studio album τους (Howls From The Hills). Το Peel Session αυτό ήταν το πρώτο στα χρονικά που δεν ηχογραφήθηκε σε studio του BBC, αλλά στο home studio των Fugazi.
Συνιστούν μια από τις σημαντικότερες στο είδος τους μπάντες κι έχουν επιτυχώς καταφέρει να συνδυάσουν αρμονικά τις τόσες επιρροές τους, παράγοντας έναν ήχο ταξιδιάρικα μονότονο, ατμοσφαιρικό, βαρύ και ιδανικά βρώμικο, τον οποίο έρχονται να απογειώσουν τα φωνητικά του Jason Simon.
Η ζωντανή εμφάνιση των Dead Meadow στη χώρα μας, θα μπορούσε να καταγραφεί αδιαμφισβήτητα ως «εμπειρία» από το ελληνικό μουσικό κοινό, στο οποίο είναι ιδιαίτερα αγαπητή η stoner rock και τα συγκροτήματα που την πρεσβεύουν.
Το άνοιγμα της συναυλίας έχουν αναλάβει οι δικοί μας Whereswilder, ένα αθηναϊκό stoner rock act, δυναμικά ανερχόμενο, παρά τα δυο χρόνια μονάχα που μετράει στο χώρο.
Don’t you miss it!

More from Veevee Gotsopoulos

Live ενίσχυσης για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα – Death Disco

Το βράδυ της δεκάτης εβδόμης Οκτωβρίου κληθήκαμε να παρακολουθήσουμε μια live εμφάνιση...
Read More