Dark Tranquillity |W.E.B |Wings in Motion

Μετά από τρία χρόνια οι Dark Tranquillity εμφανίστηκαν ξανά στην χώρα μας. Η εμφάνιση τους δεν ήταν τυχαία, αλλά συνδέεται με την κυκλοφορία ”Construct” , για την οποία οι Dark Tranquillity βρίσκονται σε περιοδεία.

Από την άλλη, το Ελληνικό κοινό έχει τα τελευταία χρόνια αγκαλιάσει ιδιαίτερα το Σουηδικό αυτό σχήμα, πράγμα που φάνηκε στο γεμάτο από κόσμο Gagarin. Oι πρώτοι που βγήκαν επί σκηνής ήταν οι Wings in Motion, μια μπάντα που ο ήχος της παραπέμπει σε προοδευτικό power metal. Οι εντυπώσεις γενικά ήταν καλές σε όσους ως εκείνη την ώρα είχαν προλάβει να μπούνε στον χώρο. Η μπάντα σε γενικές γραμμές είχε ενέργεια και η φωνή του τραγουδιστή τους βρισκόταν σε δυνατά επίπεδα. Οι ίδιοι σε όλο το σετ τους μας παρουσίασαν τραγούδια από τον πρώτο κ μοναδικό έως τώρα δίσκο τους, το ” Cyclicity” . Θα ‘χουμε την ευκαιρία να τους ξαναδούμε και σίγουρα στο μέλλον.

Αμέσως μετά βγήκαν στην σκηνή οι W.E.B., οι οποίοι παίξανε γύρω στα 45 λεπτά. Οι ίδιοι με ήδη τρεις κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, παρουσιάστηκαν στο κοινό βαμμένοι, προσφέροντας μας ένα κυριολεκτικό οπτικοακουστικό θέαμα. Εξάλλου κάτι τέτοιο υπαγορεύει και η μουσική τους, η οποία κινείται σε ρυθμούς Septicflesh. Ο κόσμος όμως από κάτω δεν ήταν ιδιαίτερα θερμός, αφού όσο περνούσαν τα λεπτά όλοι περίμεναν την εμφάνιση των Σουηδών.

20001

Περίπου κατά της 22:30 ανέβηκαν στην σκηνή οι Dark Tranquillity, με το μεταλλικό κοινό να είναι ιδιαίτερα θερμό απέναντι τους, κάτι όμως που ανταπέδιδε καθ’όλη την διάρκεια της συναυλίας και ο Mikael Stanne προς αυτούς. Το κοινό έδειξε την αγάπη του από την πρώτη κιόλας στιγμή, όταν περίπου στο τρίτο κομμάτι του παρέδωσαν και το πανό με το λογότυπο της μπάντας, το οποίο ο frontman άνοιξε περιχαρής πάνω στην σκηνή. Από την άλλη η έκπληξη της βραδιάς ήταν ότι απουσίαζε από το σχήμα ο μπασίστας, κάτι που αλλοίωσε πραγματικά τον ήχο τους, ως προς την απόδοση των τραγουδιών. Παρόλα αυτά οι Dark Tranquillity ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι με έναν frontman να αποδίδει εξαιρετικά στις φωνητικές του υποχρεώσεις τόσο στα δυνατά όσο και στα δύσκολα σημεία των κομματιών. Καθ όλη την βραδιά κοινό και μπάντα βρίσκονταν σε πλήρη σύνδεση, όπου σε πολλά κομμάτια το κοινό με τα δικά του φωνητικά συμπλήρωνε την μπάντα. Εικαστικά να προσθέσουμε στα υπέρ το video wall από πίσω που έδινε μια μεγαλύτερη διάσταση στα κομμάτια που παιζόντουσαν κάθε φορά. Στα οποία οι Dark Tranquallity μας έκαναν την χάρη και μας παίξανε από τα πιο γνωστά τους όπως το ”Therein”, ”Monochromatic Stains”, ”Terminus” και ”Final Resistance”. Μετά από μια ώρα και ένα τέταρτο περίπου η μπάντα έφυγε και ξανά εμφανίστηκε παίζοντας στο τέλος τα ”Lethe”, ”Endtime Hearts” και κλείνοντας την βραδιά με το ”Misery’s Crown” . Ήταν μια δυνατή από όλες τις απόψεις μεταλλική νύκτα, αν και από πηγαδάκια τριγύρω μας υπήρχαν μερικά παράπονα από κάποιους οπαδούς τους, για την απουσία μπάσου , η οποία αλλοίωνε τον ήχο, αλλά και για το γεγονός ότι μείνανε απ’ έξω από set list τους γνωστά κομμάτια από την δισκογραφία τους. Αλλά όπως μας υποσχέθηκαν και οι ίδιοι ότι θα ξανάρθουν στα κοντά, ελπίζουμε και μεις από την πλευρά μας αυτά τα θέματα να μην ξανά προκύψουν.

SETLIST

The Science Of Noise

White Noise / Black Silence

Monochromatic Stains

Lost To Apathy

The Fatalist The Silence In Between

Zero Distance

The Wonders At Your Feet

The Mundane And The Magic

Punish My Heaven

What Only You Know

Iridium

Terminus (Where Death Is Most Alive)

State Of Trust

Therein Final

Resistance

Encore:

Lethe Endtime

Hearts

Misery’s Crown

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από τη συναυλία

More from Thanasis Maikousis

Saxon & Inner Wish – Gagarin 205

25/10/2014 και ο φιλόξενος χώρος του Gagarin γεμίζει σιγά σιγά. Δεν είχε...
Read More