Δαιμονία Νύμφη@ Piraeus 117 Academy, 8/2/2020


Ανταπόκριση -Φωτογραφίες Κουκλάκης Τηλέμαχος

Το Σάββατο μας δόθηκε, και εδώ στην Αθήνα, η ευκαιρία να πάρουμε μέρος στην μυσταγωγική γιορτή που ξέρουν πολύ καλά να στήνουν οι «Δαιμονία Νύμφη». Ο κόσμος δεν γέμισε κατάμεστα τον χώρο του Academy , αλλά όσοι ήμασταν εκεί θεατές κ μύστες του οργιαστικού μουσικού ολοκαυτώματος των Δαιμονία Νύμφη για πολύ καιρό θα μνημονεύουμε αυτό το καταπληκτικό μουσικό θέαμα.

Να πω την αλήθεια δεν τους έχω ξαναδεί ζωντανά. Επίσης ο ρόλος μου δεν είναι στην σύνταξη άρθρων. Φωτογράφος είμαι ( καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα βλέπετε κ φωτογραφικά τι μας παραδώσανε οι Δαιμονία Νύμφη). Ζήτησα προσωπικά από την αρθρογράφο μας να γράψω το κείμενο γιατί ήθελα κ με λέξεις να περιγράψω όλο αυτό που ένιωσα και είδα ( πέρα από τις φωτογραφίες).

Η ώρα είναι 10 και σε μία σκηνή γεμάτο από όργανα αρχαιοελληνικής ανακατασκευής βγαίνουν με τρόπο ιεροτελεστικό τα πολλά μέλη των Δαιμονία Νύμφη. Με 6 άλμπουμ στο ενεργητικό τους από το 1998 και έναν χρόνο από την τελευταία τους εμφάνιση από την πόλη μας , οι μουσικοί παίρνουν την θέση τους πάνω στην σκηνή. Και το ταξίδι της μύησης ξεκινάει.Μουσικές που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές που ναι μεν δεν τις έχουμε ζήσει αλλά τις έχουμε φανταστεί μέσα από βιβλία και αναπαραστάσεις, με τους Δαιμονία Νύμφη μπορούμε όχι μόνο να τις δούμε μπροστά μας αλλά να γίνουμε και εμείς μέρος όλης αυτής της μυστικιστικής βακχικής τελετουργίας.Η μουσική καθόλη την διάρκεια εναλλάσσεται με μια θεατρική τελετουργία δίνοντας μας σε όλο το μέγεθος μια διονυσιακή έκσταση!!Ακροβατικά πάνω σε σχοινιά , φωτιές , μεθυσμένοι χοροί , στίχοι στα αρχαία ελληνικά με θεματολογία βακχικές τελετές και επικλήσεις.

Η μπάντα δυο φορές έκανε μετά από μιάμιση ώρα μουσικής τελετής να φύγει , αλλά κάθε φορά έβγαινε έξω για ένα ακόμη κομμάτι ύστερα από τις εκκλήσεις του κόσμου από κάτω.Φωτογραφικά μπορώ να πω δεν μας δίνεται συχνά μια τέτοια ξεχωριστή ευκαιρία να βγάλουμε τέτοιες φωτογραφίες. Τα φώτα τέλεια ( ο μεγάλος καημός και αγωνία του κάθε συναυλιακού φωτογράφου ) , αλλά και η τόση θεατρικότητα του συγκροτήματος μας έδωσε μια πληθώρα από εντυπωσιακά καρέ !Σίγουρα αυτό το συγκρότημα με όλη αυτή την παρουσία κέρδισε από αυτή του την εμφάνιση του Σαββάτου έναν ακόμη ένθερμο οπαδό της..


Written By
More from Maria Lezgi
Endless Boogie + Illegal Operation@ 2.11.18, An Club //
Την Παρασκευή στο An ζήσαμε ένα όμορφο, γνήσιο ροκ πάρτυ και δεν...
Read More
0 replies on “Δαιμονία Νύμφη@ Piraeus 117 Academy, 8/2/2020”